Fitness = ehdoton EI kaikille herkuille loppuelämän ajaksi?

Posted on Posted in Punttimimmi, Ruokavalio

Lueskelin tässä vähän blogeja ja rupesin miettimään tota monen suosimaa ehdotonta EI kaikille herkuille loppuelämänsä ajaksi. Tai ainakin sitä moni hypettävät ja sitten onkin paha mieli kun ei pystynyt vaan söi sen yhden karkin. Yhtäkkiä onkin huono heikko ihminen joka ei ikinä tule kykenemään mihinkään. Muutama vuosi sitten harrastin itsekin tätä. Päätin laihduttaa ja se tarkoitti sitä että mitään herkkuja ei saanut syödä ikinä, taisin elää lähinnä tomaattikeiton ja raejuuston avulla 😀 Oon aina vihanut lenkkeilyä, mutta joka päivä kävin lenkillä, koska halusin laihtua. Psyykkasin itseni ajattelemaan että olen huono ihminen jos jätän yhden lenkin tekemättä tai jos maistan jotain. Sitten iski penikat muutaman viikon jälkeen niin en enää lenkkeilytkään 😀

Kun aloitin vapaa-ottelun sain taas (tai edelleen?) tän ”en saa syödä mitään herkkuja ikinä” päähän, valitin kaikille jotka söi herkkuja et miten ne pystyvät kun on niin ällöä ja psyykkasin itseäni että jos en treenaa joka päivä niin en myöskään saa syödä.

Siis tottakai söin mutta tota ajatustapaa pyrin pitämään yllä, ja eihän kukaan sitä jaksa pidemmän päälle. En minäkään, vaikka olin silloin timmein mitä olin ikinä ollut, niin en nauttinut siitä ollenkaan. Kaikkea oli pakko tehdä. Frendi onkin jälkeenpäin kommentoinut että olen paljon kivempi kun olen vähän pyöreämpi 😀 

Nyt en enää kiellä itseltäni herkkuja. Minulle on tärkeä että kaikki tän treenin ja elämäntavan suhteen tulee omasta tahdosta ja luo hyvän olon. Uskon ettei jatkuva itsensäkieltäminen ja pakottaminen luo hyvää oloa kenellekkään. Jos päätän etten halua syödä nameja niin sitten en syö, koska en halua, ei siksi etten saisi. Pidän kerran viikossa herkkupäivän jona syön hyvällä omatunnolla sen mitä tekee mieli. Tietty herkut tarkoittavat jokaiselle eri asiaa, toiselle se on suklaa, toiselle jäätelö ja toiselle hyvä pihvi ja kermaperunat. Mutta mielestäni on paljon helpompi pysyä ruokavaliossa 110% ja motivoituneena kun välillä sallii itselleen syödä rennommin. Kunhan sitä ei tee joka päivä. 

Mun pointti tällä on ehkä se että ei fitneksen/elämäntapamuutoksien/hyvän kunnon saavuttaminen tarvitse olla sellaista jatkuvaa itsensä pakottamista ja kiduttamista! Siitä tulee nauttia ja asioita tulee tehdä omasta tahdosta jotta jaksaa jatkaa ja pysyy motivoituneena!

79 thoughts on “Fitness = ehdoton EI kaikille herkuille loppuelämän ajaksi?

  1. Paluuviite: kyrie irving iv unc
  2. Paluuviite: white packers hat
  3. Paluuviite: air jordan mens
  4. Paluuviite: harden shoes
  5. Paluuviite: all star 70
  6. Paluuviite: pink heels and pumps

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.