Vapaa-syöntipäivä, hyvä vai huono idea?

Posted on Posted in Punttimimmi, Yleinen

Tyypillistä, maanantai-aamuna kun heräsin pitkien yöunien jälkeen olin tullut kipeäksi. Kurkkuun sattuu ja lämpöä pukkaa, blää! Eipä tässä oikein muu auta kuin peiton alla juoda lämmintä, mikä mahtava tekosyy katsoa sarjoja! Aiemmin jo hehkutin Pretty Little Liars -sarjaa, josta talvena katsoin ensimmäisen tuotantokauden, nyt meneillään toinen. Lepääminen ei ole ikinä ollut näin kivaa, heh 🙂

Överinä teetä ja vitskuja niin toivottavasti auttaa! Just sopivasti glutamiini ja C-vitamiini loppu niin pistän kyllä vähän senkin piikkiin!

Sitten aiheeseen eli ”vapaa-syöntipäivään”. Käsite viittaa siis päivään jona syödään vapaammin tai vapaasti kaikkea mitä tekee mieli, toiset pitävät sellaista kerran viikkoon, kerran kuukauteen, tai vielä harvemmin, miten nyt omiin tavoitteisiin nähden sopii. Ennen olin vapaasyöntipäivän tai herkkupäivän suurin fani, voitte kuvitella että tällaiselle sokerihiirelle oli taivasta käydä kaupassa ja saada ostaa ihan mitä halusi. En tiedä teistä, mutta itse en ole ainakaan mikää yli-ihminen niin hommahan lähti lapasesta, melkein aina 😀 Parhaimmassa (tai pahimmassa) tapauksessa vetelin vuorotellen suolaista ja makeaa vaikka paha olo oli jo syömisellä saavutettu, koska piti syödä niin paljon kun kykenee koska huomenna ei enää syödäkään. Haloo, tosi tervettä ajattelua, ihan kun ruoka loppuisi kaupoista ikuisiksi ajoiksi 😀
Siksipä olen tullut siihen tulokseen etteivät nämä vapaa-syöntipäivät sovi minulle, ei ainakaan kerran viikkoon. Sitäpä paremmaksi ajatusmalliksi olen todennut sen että syö silloin kun tekee mieli, mutta niin kuin diilissä Hannan kanssa sovittiin aikoinaan, niin en osta mitään herkkuja kotiin. Jos käyn jossain ja sielä tarjotaan jotain herkkua niin syön jos siltä tuntuu tai jätän syömättä jos siltä tuntuu, mitään ei ole tietenkään pakko syödä. Ja kun en dieetillä kuitenkaan tällä hetkellä enää ole niin yritän sisäistää sen että välillä voi ja saa syödä rennommin. Tällä tavalla tulee myös syötyä järkevämpiä määriä, kakunpalasen ja ehkä vähän jätskiä, eikä kärjistettynä 2 pakettia jätskiä, yhden pullapitkon, kaksi sipsipussia ja sen päälle vielä 3 pizzaa 😀 Nyt en myöskään varsinaisesti kiellä itseltäni mitään, kaikki kiellettyhän on aina paljon kiinnostavampaa! Eli jos teen päätöksen syödä vaikka sen munkin niin sitten syön sen ja nautin siitä ja ehkä valitsen sitten raput hissin sijaan sen jälkeen 😉 Mutta ei se mun maailmaa kaada. 

Toisilla toimii, toisilla ei. Itse lähden ehkä ennemminkin sille linjalle ja suosittelemaan että jos ei ole dieetillä niin pitää kerran viikkoon päivän jolloin syö rennommin, jos ne 6 muuta päivää sitten pitäytyy ruokavaliossaan. Mutta unohdetaan (tai ainakin minä unohdan) kokonaan idean siitä vapaasta päättömästä mättäämisestä joka ei ole fitnestä nähnytkään. Saa ne tavoitteet mun mielestä nimittäin loistaa kirkkaana mielessä 7 päivää viikossa ja niiden eteen tehdään töitä 100% ajasta tai ainakin 99% eikä vain 85% viikosta, ei ainakaan joka viikko!

Millaisia kokemuksia sinulla on vapaa-syöntipäivistä? Pystytkö hillitsemään itsesi vai seuraako siitä hullut ähkyöverit?

64 thoughts on “Vapaa-syöntipäivä, hyvä vai huono idea?

  1. Lasse vetää Fitfarmin dieettiä, jossa saa syödä vapaan ATERIAN kun on pudottanut 1% painostaan. Aika jännä. Itse jos tekisin asiakkaalle vastaavan ohjelman niin prosentti olisi kyllä isompi 🙂 Mut vaikkei prosenteilla menisikään niin mun mielestä toi on paljon fiksumpaa, että syö yhden vapaan aterian VS yksi vapaapäivä 🙂 Itsekin todellakin olen tota kaikki tai ei mitään -kastia 😀 ”Omnomnom.. Sattuu mahaan.. Whatever… Omnomnom” 😀

    1. Tossa tuntuu jo olevan vähän enemmän järkeä, vaikka samaa ateriaa voi vetää 2 tuntia putkeen niin se on kuitenkin ihan eri kuin 24h putkeen 😀 Mut toisaalta niin must on vähän hassua että laihduttajaa palkitaan siitä että paino on tippunut syömällä kaikkea sitä joka kerran sitä painoa on nostanut… No, jokainen tavallaan, ja onhan se varmaan ihan motivoiva tavoite kuitenkin 🙂

    2. True! Tapoja on monia ja se mikä sopii toiselle ei takuulla sovi kaikille muille 🙂 but yees, i can see the irony too ;D

  2. Paluuviite: orange blau d rose 8
  3. Paluuviite: kobe 9 black and gold
  4. Paluuviite: nike split toe
  5. Paluuviite: caps news s cryptic
  6. Paluuviite: 2853c

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.