Saliriesa, rockooppera ja mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä

Posted on Posted in Kamppailulajit, Puntti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Tiistaina kävin tekemässä punttitreenin olkapäille, ojentajille ja alavatsalle. Heti alkuun yksi apina päätti koetella mun hermoja. Lämmiteltyäni menin tekemään pystypunnerrusta tangolla, aktiivisena palautumisena nostin kiekkoa välissä. Mulla oli musat korvilla ja selkä kääntynyt tankoa päin. Vaikka seisoin edelleen siinä alustalla, tämä kyseinen mies menee siihen ja alkaa säätämään tangon paikkaa yms ennen kun ehdin huomata. Koska pystypunnerrusta voi tehdä missä tahansa niin ajattelin antaa hänen sitten tehdä siinä jos on niin tärkeää, voin itse mennä muualle. Meitä ei ollut kuin 2 treeniä tekevää salilla, joten menin kyykkyräkkiin jatkamaan.

Yhden pystypunnerrussarjan tehtyäni kun kiekkoa nosteli tuli sama kundi heilumaan mun eteen, ja kyseli että käytänkö kyykkyräkkiä kun hän haluaisi tulla siihen? Oli pakko pyytää toistamaan, anteeksi mutta mitä ihmettä?? Joo kun hän haluaisi nyt tulla siihen, vihaisesti totesin etten sitä käytä vaan toista telinettä jonka hän just vei multa. ”Ei kun siinä seisoin vain käsilläni, nyt mä tarvitsen ton”. Olin kyllä todella ihmeissäni, mutta koska edelleen voin pystypunnerrusta tehdä missä tahansa päätin mennä takaisin alunperiseen paikkaan jos hän nyt siinä halusi kyykätä, ei huvittanut haaskata yhtään enemmän aikaa kuunnella vonkaamista tosta paikasta. Menen takaisin ja teen sarjat loppuun, kun katson tätä kundia ja arvatkaa mitä tekee! PENKKIÄ KYYKKYTELINEESSÄ?!!!??!?!?! Ja oltiin edelleen siis vain me kaksi treeniä tekemässä, eli kaikki penkit olivat vapaat. Mistä näitä apinoita oikein joka paikkaan sikiää?

Ugh. Hyvä treeni oli muuten, koitin kohdistaa mun kiukun tankoon sen sijaan että olisin nyrkkeilyä alkanut sielä harrastamaan. Nyt en enää muista tarkkoja painoja, mutta tein olkapäitä alataljasta, käsien nostoa eteen, ojentajat pään yli ylätaljasta, ojentajapunnerrusta ylätaljasta, vatsaa laitteessa ja jalkojen nostoa. Hyvin sujuu multa ilmeisesti bodaustermit tällä hetkellä 😀 

kl12

 Keskiviikkon kävin Paimiossa puntilla. Harjoiteltiin maastavetotekniikkaa, mulla on niin huono liikkuvuus ettei toimi mulla niin kuin pitäisi. Liikkuvuutta pitäisi nyt tosiaankin parantaa ja tekemällä paranee. Lämmittelyiden jälkeen tein suorinjaloin maastavetoa jotain sarjoja, sitten 10×5 maastavetoa 50kg:lla tekniikan harjoittelemista, 10×5 etukyykkyä tangolla, mahdollisimman syvään, jalat kapeammalla kuin mihin olen tottunut. Sen jälkeen sarja takakyykkyjä ja 3 sarjaa yhdenkäden kulmasoutua epämääräisen painoisella käsipainolla 😀

kl10 kl11

 Illasta kävin Åbo Svenska teaternissa katsomassa rockooppera ”Jesus Christ Superstar”. Ihan uskomattoman hyvät laulajat ja hyvät näyttelijäsuoritukset. En ole mikään teatterikriitikko, mutta muhun ainakin upposi, joten suosittelen!

kl5kl4Niitä harvoja hetkiä kun mulla muuta kuin treenivaatteet päällä 😀 Lenkkareistakin luovuin!

kl2

 Tänään kävin pitkästä aikaa sambotreeneissä. Jostain syystä koko päivän ollut veto ihan poikki, vaikka nukuin hyvät yöunet, 2h bussissa ja 2h päikkärit ennen treenejä olin ihan hajalla kun herätyskello soi ja ilmoitti että treeneihin pitäisi lähteä. Halua oli kovasti, mutta jaksua ei. Kolme kertaa varmistin ettei varmasti ollut kuumetta kun niin kummallinen olo, mutta kuumemittari näytti vihreää valoa joten ei muuta kun treeneihin! 

kl8Jaa vai että painimaan?

Oli kiva treeni, toi on kyllä niin mun laji! Mietin treenien aikana etten varmaan vielä voi sanoa rakastavani lajia kun niin lyhyen ajan harrastanut, mutta tykkään tosi paljon ainakin! Jalkalukot sujuivat tosi hyvin tauosta huolimatta ja kehonhallintakin tuntui taas parantuneen. Tehtiin sellaista jännää polvilukkoa mitä en ole aiemmin tehnyt, tosi käytännölliseltä tuntui. Halfguardiin jos jää, niin ei muuta kun lukottamaan, kunhan ensin ehkä kumminkin treenaa sitä vähän enemmän 😀

Lopuksi tehtiin muutamaa tuttua heittotekniikkaa ja siitä 2x3min sparrit jotka lähtivät aina samasta tilanteesta, toinen koitti viedä mattoon ja toinen pitää painin pystyssä. Alkuun tein helpoimman vaihtoehdon jossa kaveria horjutetaan ja sitten kampitetaan. Lopuksi uskalsin myös tehdä sellaista missä heittäytyy istumaan kaverin eteen ja jalalla potkii toista oman kropan yli. Valmentajalta tuli peukkuja joten ilmeisesti kannattaa olla rohkea ja mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle eikä vain tehdä niitä heittoja/kaatoja jotka tuntuvat tutuilta ja turvallisilta! 🙂

2 thoughts on “Saliriesa, rockooppera ja mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä

    1. Haha, epäilen kyllä! 😀 Tai ainakin toivon ettei kukaan lähtisi tolle linjalle jos iskeä yrittäisi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.