Se tunne kun luulet meneväsi vapaa-ottelu -tyylisiin treeneihin mutta joudutkin crosfitiin

Posted on Posted in Kamppailulajit, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Että tällainen case tällä kertaa! Lauantaisin meillä on tosiaan Combat sambo -treenit, laji joka muistuttaa aika paljon vapaa-ottelua. Tänään kun tulin salille ihmettelin kun isossa salissa oli ilmeisesti kendoleiri meneillään ja pikkusalissa näytti olevan venyttelyharjoitus meneillään. Yhdestä sambokundin näin kuitenkin vilauksen, joten oletin että treeni olisi myöhässä tai jotain. Hetken odotettuani menin uudestaan pikkusalia vilkaisemaan, olihan sielä muutama sambokundi! Yauhen tulikin selittämään mulle että päivän sambotreeni oli peruttu ja sen sijaan sambokundit olivat crosfitissa, ei muuta kuin mukaan! Jaahas 😀

crosfit1Löysin tällaisen kaverin seinältä 😀 Kuvailee mun odotuksia aika hyvin kun kuulin mitä tehtäis!

Alkuun venyteltiin 45 minuuttia ja aloin jo epäilemään että olisin meditaatiotunnille joutunut, mutta hyvää teki venytella kerrankin pitkään niin että joku ohjasi sen. Mulla kun ei kotona tai treenin jälkeen tuppaa 5 minuutta pidempiä venytyshetkiä juuri ikinä olemaan. Sitten alettiin tekemään eri liikkeitä kahvakuulalla, katsotaan jos muistaisin nämä oikein:

Tuulimylly 8kg 6krt max/puoli
Tempauskyykky(?) 8kg, 5×6 toistoa. Kuula lähtee alhaalta ja päättyy suorin käsin pään yläpuolelle, siitä kyykky.
Pistoolikyykky ilman painoja, seinästä tukea
Yhdenjalan maastaveto, 6 toistoa per puoli, painot 2x8kg, 12kg, 20kg, 24kg

Kaksi tuntia kun oli mennyt niin mun oli pakko lähteä jo jatkamaan, luulen että muut jäivät vielä vatsoja ainakin tekemään. Tosi hauska porukka oli treeneissä, mutta itse laji ei ollut minun mieleen. Mikä laji sitten olikaan, crosfit/kahvakuulailu/meditaatio 😀

fa2Ensimmäistä kertaa tänä vuonna kevättakissa, ihanaa kun aurinko paistaa ja on lämmin!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille! <3 

5 thoughts on “Se tunne kun luulet meneväsi vapaa-ottelu -tyylisiin treeneihin mutta joudutkin crosfitiin

  1. Minullakin tulee aina tahaton hihitys kun crossfit mainitaan – lähinnä lajin tämän hetkisen yberhypen, kaupallistamisen ja epämääräisten suoritustekniikoiden takia.
    Mutta tuo kuvailemasi ei kuulosta edes crossfitiltä, mitä lie kahvaluula satujumppaa. En sinänsä ihmettele, juuri edellämainitun hypen takia vaikka mitä paskaa markkinoidaan crossfitin nimellä.
    Osaavilla ohjaajilla homma voi kyllä olla ihan tolkuttoman rankkaakin, perustaen Elixian HIT homosteluun toisen käden kokemukseni. Ei silti ole mun juttu, mutta kaikki mikä saa ihmiset hikoilemaan salilla, on positiivista.

    1. Jep, sama vika! En tosiaan tiedä oliko tämä nyt sitä oikeaa crossfitia, vai käytettiinkö sitä termiä vain kuvailtaakseen mitä tehtäis tarkoittamatta varsinaisesti sitä lajia. Ei silti ainakaan muuttanut mun käsitystä varsinaisesta lajista 😀 Ehkä sitäkin pitää joskus mennä kunnolla kokeilemaan ettei olisi niin paljon ennakkoluuloja 🙂

  2. Käykö teidän sambo-tunneilla paljon mimmejä? Mulle opetti kerran yksi siellä treenailemassa käynyt pari hyvää tekniikkaa ja laji vaikuttaa kiinnostavalta. Crossfitistä taas voi olla montaa mieltä. Toiset sanoo, että se on niille, jotka eivät jaksa nostaa oikeasti rautaa tai ainakaan uskalla näyttää todellista voimatasoaan. Mutta toisaalta kyseiset henkilöt tekee kuolemaa boxihypyissä yms. 😀 Muotilajit ärsyttää anyway.

    1. Ei käy, olen ainoa 😀 yks nuori tyttö kävi hetken, mutta on kuulema lopettanut! Ihan huippukiva laji on kyllä, suosittelen 🙂 Haha niin, vaikea sanoa kun en ole kunnolla itse kokeillut! Silti epäilen ettei olisi mun laji, varsinkaan kun on niin muotia että salit varmaan täynnä jengiä! Sitä ongelmaa ei onneksi sambossa ole 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.