Minkä ihmeen takia aloitin vapaaottelun? Vastaukset kysymyksiinne!

Posted on Posted in Duunit, Kamppailulajit, Motivaatio, Puntti, Punttimimmi, Ruokavalio, Terveys, Treeni, Yleinen

Apua, pahoittelut että mulla on kestänyt niin kauan vastata kysymyksiinne jotka esititte kysymyspostaukseen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Joitain kysymyksiä olen yhdistänyt kun olivat samankaltaiset, enjoy!

Mitä kaikkea oot harrastanu? Yleisurheilua, keramiikkaa, show- ja discotanssia, pianonsoittoa (1 tunnin verran 😀 ), kuorolaulua, postimerkkien keräilemistä, hevostenhoitokerhoa, ratsastusta, valokuvaamista, photoshop, lenkkeilemistä, kunto-nyrkkeilyä, jalkapalloa, koripalloa, vapaa-ottelua, nyrkkeilyä, hoku-toryu jujutsua, samboa ja punttisalia. Olisiko siinä kaikki? 😀

En äkkiselaamisella löytänyt postausta missä oisit vähän tarkemmin eritellyt tuota kamppailulajitaustaa vähän paremmin, onko sellaista postausta? Jos ei niin kerro toki miten kiinnostuit kamppailusta! Mikä on lempparilajisi jne. Oot niin monipuolinen niin ootko harkinnut vapaaottelun harrastamista? :D Entä mitään vinkkejä aloittelevalle potkunyrkkeilijälle, haluisin kokeilla myös nyrkkeilyä mutta mietin onko se tyhmää sitten vaan käyttää käsiä? Tai muita lajeja mitä ehdottomasti kannattais kokeilla?

Kerro sun kamppailulajitaustasta! Miten päädyit niiden pariin, mitä lajeja olet kokeillut jne.?

Olen aina ihaillut nyrkkeileviä mimmejä ja toivonut että voisin sitä joskus itsekin harrastaa! Kotikunnassani siihen ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta. 9 luokalla järjestettiin kokeilumielessä kuntonyrkkeilyklubi ja siitä innostuin vielä enemmän.

ote1Kuntonyrkkeilytreeneihin tuotiin joka kerta jonkun lajin konkari esittämään lajiaan, tässä vissiin karate.

Samoihin aikoihin telkkarissa pyöri GB Gymillä kuvattu ”Sali”-niminen ohjelma, josta innostuin vapaaottelusta ja päätin että halusin tohon porukkaan mukaan treenaamaan! Kun sain tiedon opiskelupaikasta Helsingissä ilmoittauduin samana päivänä peruskurssille, GB Gym kun vielä sattui olemaan muutaman korttelin päästä mun koulusta.

SONY DSCNatalia 16v, juuri aloittanut vapaa-ottelun. En ollut ehkä perinteisimmän vapaaottelu -harrastajan näköinen? 😀 Harmi kun näiltä ajoilta ei löydy yhtään treenikuvia tms.

Vapaaottelua harrastin aktiivisesti vuoden verran, sitten loukkaantumisen myötä vanhempani pakottivat minun lopettamaan ollessani vielä alaikäinen. Täyttäessäni 18 päätin heti aloittaa uudestaan, mutta kun heti toisessa nyrkkeilytreenissä loukkaannuin taas niin totesin ettei laji ehkä ole sen arvoinen että olen jatkuvasti toipilaana. Ja päätöstäni vahvisti kuntoutuksen myötä alkanut puntti-into!

Nyt talvella taas innostuin kamppailemisesta, hetken mielijohteesta kun vähän säkkejä hakkasin punttisalilla. Ajatus oli aloittaa Hokutoryu Ju-jutsun, mutta samalla maksulla sai kokeilla kaikkia lajeja, joten päädyin myös brasialaisen ju-jutsun ja sambon peruskursseille. Näistä lajeista sambo tuntui ehdottomasti mieluisimmalta, alkuun kävin kumminkin myös hokun treeneissä. Mutta jossain vaiheessa sambokundit pyysivät että alkaisin käymään myös nyrkkeilytreeneissä, niin oli priorisoitava ja jätettävä hokutreenit siihen. 

Tässä videopätkä nykyisestä harrastuksestani, sambosta mikäli jollekin vielä epäselvää millainen laji oikein on kyseessä! 

Tätä katsoessa iski kunnon treenihimo 😀

Eikä ole mun mielestä tyhmää kokeilla nyrkkeilyä, eihän sitä potkunyrkkeilyä ole pakko sen takia lopettaa! Vahvistaa käsityöskentelyä oman lajinkin kannalta! Muutenkin kannattaa kokeilla kaikkea mistä on kiinnostunut, niin löytyy se oma laji mistä pitää eniten! 🙂

Mikä on sun inhokkiliike salilla? Ja mikä lemppari? Itse en tykkää ylätaljasta mutta askelkyykkyä rakastan !! Vihaan tehdä vatsalihasliikkeitä punttisalilla, kamppailusalilla menettelevät! Ja kahvakuulaheilautukset ovat kanssa inhokkeja 😀 Lemppari tällä hetkellä voisi olla suorinjaloin maastaveto!

Mitä liikkeitä suosittelet salilla aloittavalle? Haluisin erityisesti omenavartalolle sopivaa liikettä. :D Ihan perusliikkeitä, kuten kyykky, maastaveto ja penkki. Siihen päälle jotain eristäviä liikkeitä. Suosittelen myös että käyt liikkeet läpi jonkun osaavamman kanssa jotta opit oikeat suoritustavat! 🙂

Kerro mikä saa sinut pysymään liikkeessä ja saamaan salille? Intohimo! Olen löytänyt sen minkä haluan tehdä, eikä paikalle jääminen tunnu oikein vaihtoehdolta. Aika pitkälti treneihin meneminen on myös tapa johon ei erikseen tarvitse motivaatiota, arki olisi todella tyhjä ilman treenejä. Ja treenien jälkeen on niin hyvä olo että harvemmin harmittaa lähteneensä 🙂

4Viime kesän kuvasatoa

Mitä oot mieltä jos haluis alkaa käymään salilla, mut ei oo aikaa/rahaa ku vaan yhteen kertaan viikossa? Kai sitä voi sielä käydä jos haluaa? Moni salikorttia omistava ei käy edes sen kerran viikkoon. Vähän on aina parempi kuin ei mikään, sitten tietty riippuu tavoitteista että saavuttaako niitä yhdellä salikerralla/viikko. Mutta sen lisäksi voi tehdä oheisliikuntaa kotona, treenata omalla painolla ja vaikka lenkkeillä, pyöräillä yms, niin ei se mun mielestä täysin hyödytöntä missään tapauksessa ole! 🙂

Mitä suosittelisit muuta kuin salia, jos ei ole varaa mihinkään erityisiin harrastuksiin? Tekemään jotain mistä nauttii 🙂 Jos urheilla haluaa, niin esim. lenkkeily, pyöräily ja omalla painolla tehdyt liikkeet. Kesä kun tulee niin ulkona on kiva jumpata ja voi käyttää luonnonmateriaaleja vastuksena. Tietääkseni myös esim. meressä uiminen on ilmaista! Ja arkeen kannattaa lisätä kaikki mahdollinen hyötyliikunta, esim. kävellä rappuja hissin sijaan, kulkea kävelyetäisyydet kävellen ajoneuvon sijaan yms.

Mitä vaadit unelmakropalta? Kestävyys, näyttävyys, terveellisyys…? Yritätkö ylipäätään tavoitella sitä ruokavalion tai liikunnan avulla? Noita kaikkia edellämainittuja. Unelmakroppani on lihaksikas ja näyttävä mutta samalla terve ja toimiva. Varsinkin viimeaikojen sairastelujen myötä on ykkösprioriteetiksi noussut terveys ja se että keho toimii niin että sitä pystyy käyttämään. Tottakai yritän! 😀

Kuka/ketkä on sun inspiraation lähde? Minulla ei ole yhtä varsinaista idolia ketä fanittaisin, mutta ihailen ihmisiä jotka ovat kovassa kunnossa ja joilla on hyvä asenne! Täällä on joulukuussa tekemäni lista minua inspiroivista ihmisistä, pitää oikein miettiä asiaa kun juuri nyt tule mieleen että ketkä minua eniten tällä hetkellä inspiroisivat.

suskiEsimerkiksi Susanna Mantila on tosi kova! (kuva täältä)

Oletko onnellinen? Olen!

Mikä sun lempiruoka on? Hmm… Joku hyvä pihvi bearnaisekastikkeella on kova sana! Ja sitten sushi ja kiinalainen ruoka! Astetta terveellisimmistä ruoista niin kana ja riisi <3

Mitä suosittelisit evääksi kouluun, kun koulu loppuu klo 16 ja kotona oon klo 17, välipala on klo 14 mutta siinä 16-17 aikaan on tosi väsynyt ja ärtynyt olo ja hirveä nälkä? Esim. banaani ja rahka. Ja ehkä toinen välipala vielä ennen kotimatkaa, ettei verensokeri ehdi laskea liian alas.

Mitä pitäisi syödä kun aina on nälkä ja energia puuttuu? Tarpeeksi proteiinia ja hyviä rasvoja, eikä ruokaluvälit saisi venyä 4 tuntia pidemmälle. 2-4 tunnin välein on hyvä syödä niin pysyy verensokeri tasaisena!

Mitä teet työksesi? Portsarina toimin. Teen myös satunnaisesti promokeikkoja! 🙂

IMG_5830promo1Kesällä promoamassa Olvin Mojito-lonkeroa.

Mitä teet vapaa-ajalla? Aika pitkälti sitä mistä blogiinkin kirjoitan, treenaan, syön, nukun, bloggaan ja tapaan läheisiäni! Tai se kuvailee aika hyvin arkeani, sen lisäksi kaikkea kivaa mitä keksin. Nyt suunnitelmissa olisi taas panostaa valokuvaamiseen sekä matkustaa enemmän!

Meinaatko joskus opiskella jotain liikuntaan liittyvää? Tai vielä opiskella jotain muuta? Kyllä suunnittelen jossain vaiheessa jatkavani opintoja, mutten halua ottaa stressiä sen suhteen. En nimittäin halua opiskella vain opiskellakseni jotain, vaan opiskella jotain mistä olen oikeasti kiinnostunut. En ole varma, tavallaan haluaisin opiskella liikuntaa vain koska aihe kiinnostaa, mutta en ole varma haluanko tehdä harrastuksesta ammatin!

82 thoughts on “Minkä ihmeen takia aloitin vapaaottelun? Vastaukset kysymyksiinne!

 1. Vapaaottelu kirjoitetaan yhteen. En pystynyt lukemaan tuota tekstiä kun alkoi ärsyttää niin paljon.

 2. Ja vapaaottelija kirjoitetaan yhteen ilman viivaa ja j:llä 😀

  1. Tämäkin muutokseen siis! Hyvä kun olette olemassa, niin minäkin opin näistä kielivirheistäni! 😀

 3. Jos niin pieni asia ärsyttää, onkohan elämässä jotain muuta pilalla…

 4. Mitä vapaaottelutreeneissä kävi? Kiinnostaisi kokeilla, mutta en nyt ihan hetialkuun halua vammauttaa itseäni.

  1. Hei! Ensimmäisestä kerrasta en vieläkään ole varma, tehtiin treenin päätteeksi alasvientejä ja alkoi sattumaan niskaan. Käsi puutui ja jouduin sairaalaan, onneksi ei ollut mitään vakavaa vaan ilmeisesti pehmytkudosvamma. Edelleen tuo koko vuorokausi tuntuu vähän hämärältä! 😀

   Toisen kerran lämmitellessä oli olkapäähippaa ja vastustaja löi niin kovaa että olkapään nivelside loukkaantui.

   Ensimmäisen vuoden aikana ei tapahtunut kertaakaan mitään, että en jättäisi loukkaantumisriskin vuoksi kokeilematta jos laji kiinnostaa. Aina on riski loukkaantua mutta monta asiaa voi välttää tekemällä asiat fiksusti. Ja kuten aina sanon, yhtähyvin voi vaikka liukastua kadulla! 🙂

 5. Paluuviite: air jordan 2
 6. Paluuviite: lebron 10 hornets
 7. Paluuviite: nike air ultramarine
 8. Paluuviite: aba jerseys for sale

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.