Kisasuunnitelmia ja what doesn’t kill you makes you stronger!

Posted on Posted in Kamppailulajit, Kisat, Puntti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Howdy!

Eilen kävin ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen kamppailutreeneistä. Ja koska vähitellen piti aloittaa niin lähdin suoraan tuplatreeneihin! 😉 Nyrkkeilytreeneissä meitä oli vain neljä ja sain parikseni miehen kenen kanssa en ole ennen ollut parina. Oli tosi kivaa kun oli pari joka uskalsi lyödä ilman että pelkäsi että menisin rikki. Tai siis otti kumminkin mun tason mukaan vaikka on minua paljon parempi. Eilen jotenkin tuntui siltä kun olisin kehittynyt ihan hirveästi viime treeneistä ja tekniikat sujuivat paremmin kuin koskaan! Suorat lyönnit alkoivat jo sujua, uppareita ja koukkuja sitten katsottiin vähän enemmän kun tekniikka varsinkin uppareissa huono. Jostain syystä käännän lyönnissä mun käden väärään suuntaan, kun koukkuja tehdessä taas nostan kyynerpäätä liikaa. Mutta selvästi tekniikka ainakin kehittynyt siitä kun sambokundit totesivat että sille ON tehtävä jotain 🙂 Nyt kehuttiin että mulla on hyvin voimaa lyönneissä, voimakas kroppa lyöntien takana. Tekniikat nyt vielä on mitä on. Ei muuta kun treenejä vain, kyllä musta ennemmin tai myöhemmin huippu tulee! 🙂

Seuraavaksi oli sambotreenien vuoro. Aloin heti alkuun miettimään että oliko kuitenkin liikaa lähteä heti 3h treenimaratoniin, kun puuskutin kuin hullu jo alkulämmöissä. Myös mun parilla oli loukkaantumisen takia tullut 3 viikon treenitauko, joten oltiin molemmat ihan rapakuntoisia. Hänkin oli ainakin yhden treenin tehnyt ennen samboa. Siinä sitten tsempattiin toisiamme ”what doesn’t kill you makes you stronger” ja muilla vastaavilla klisheilla 😀 Tehtiin eri heittotekniikoita ilman varsinaista heittoa, enemmän harjoiteltiin kaverin selkään nostamista. Kaikista tekniikoista tehtiin hetken harjoiteltua oldschool judo -drillejä, eli liikuttiin salin puolelta toiselle aina tehden näitä heittoja. Heitot ja liikkeet tuntuivat oudoilta, kun ei ole vähään aikaan tottunut esim. tunteeseen kun näkee että lentää pää edellä mattoon. Tai en tiedä tottuuko siihen ikinä mutta varsin epämiellyttävää oli ainakin. Lopussa tehtiin vielä kunnon heittoja ja viimeisenä vuorotellen 10x ”pistoolialasvientei”. Siinä tekee tavallaan pistoolikyykyn, jonka perään tekee melkeinpä takaperinkuperkeikan ja heittää kaverin yli. Mun taito siinä on hyvin vaihteleva, välillä sujuu tosi hyvin ja toisinaan ei ollenkaan. Nyt huomasi että loppuun väsytti niin paljon ettei viimeisten toistojen tekniikka ollut kehuttava. Jotenkin päästiin  kuitenkin treenin loppuun asti, kun ilmoitettiin että treeni loppui niin hetken maattiin vaan matolla selällä keräämässä itsemme 😀

Treenin päätteeksi valmentaja keräsi porukan yhteen ja kertoi tulevista kisoista. Ensi kuussa on tiedossa ensimmäiset sambokisat Suomessa! Kielimuurin takia mulle jäi hieman epäselväksi että onko kyseessä SM-kisat vai muuten vain kisat. Mutta taisinpa lupautua kisaamaan! 😀 Ei vielä lyöty kisat kiinni kun kaikki yksityiskohdat eivät olleet selvillä, mutta tässä lähiaikoina selviää kuitenkin! Vähänkö olen innoissani! Olen sen verran kilpailuhenkinen ettei tällaisesta mahdollisuudesta sovi kieltäytyä, vaikka turpaan tulisikin! Ja olen tässä vähän aikaa jo miettinyt että olisi kiva taas kisata! Sillä varauksella tosin etten mitään ihan hullua painonvetoa ala tekemään. Kamppailulajeissa en ole koskaan kisannut, mutta ratsastuksessa ja yleisurheilussa. Koulussakin olin aina mukana kaikissa mestaruuksissa johon mut vain huolittiin, koripallo, jalkapallo, sähly, you name it! 😀

Tänään kävin aamusta Tuomo Jokisella hierottavana Solanassa ja nyt illasta extempore-säkkitreenin tekemässä. Olin pikkasen huonolla tuulella enkä päikkäreitä malttanut nukkua niin päätin salille lähteä ennen töitä. Tekniikoita kun on kuitenkin harjoiteltava, eikä tekisi pahaa jos voisin tiistaina näyttää että olen viikonlopun aikana kehittynyt! 🙂 Puolisen tuntia tuli salilla oltua, säkkejä mätkin, vähän varjoa ja lopuksi hyvänmielen hauiskääntöä scott-penkissä. 

kuva (32)Tosi huonosti tullut kuvailtua viime päivinä, pahoittelut siis postauksen kuvarunsaudesta. Nyt on uusi kamera käytössä, joten tähän tuleepi muutosta 🙂 Ihanaa viikonloppua kaikille!

2 thoughts on “Kisasuunnitelmia ja what doesn’t kill you makes you stronger!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.