Valitsetko onnellisuuden?

Posted on Posted in Punttimimmi, Reissut, Terveys, Treeni, Yleinen

Mä olen ollut niin onnellinen viime aikoina!

On ollut ihan mieletöntä huomata että leikkauksen jälkeen olen pystynyt treenaamaan niin paljon kuin olen halunnut, eikä ole ollut pakko jättää kivoja juttuja välistä, koska olisin TAAS kipeä. Okei, vajaa kaksi viikkoa mennyt siitä kun pääsin sängynpohjalta pois, mutta tuntuu melkein siltä kun olisi uusi elämä alkanut. Se että voi suunnitella asioita ja toteuttaa niitä. Juuri sunnuntain treeneissä lupasin tulla torstaina treeneihin! Ei varmaan kuulosta miltään isolta jutulta? No mulle se on!

Ennen se ei olisi ikinä ollut mahdollista, sillä todennäköisesti tulisin kipeäksi ennen sitä. Varsinkin jos olisin jo muutaman päivän pystynyt treenaamaan niin ei mitään mahdollisuutta että vielä seuraavallakin viikolla pystyisin.

happy2Aamulla on kiva herätä kivaan päivään

Siksi blogissakin on ollut hiljaisempaa, minulla on yksinkertaisesti ollut niin paljon asioita tehtävänä mitä olen pystynyt tekemään. Ihanaa kun on kiireistä 🙂 Ihanaa tavata ihania ihmisiä. Ja ihmisistä puheen ollen, olen paljon viime aikoina miettinyt sitä miten me annamme muiden vaikuttaa omaan onnellisuuteemme ja elämänlaatuun, vaikka emme sitä välttämättä huomaisikaan.

Olen sellainen ihminen että tykkään kontrolloida asioita. Tykkään kun tiedän mitä tapahtuu seuraavaksi ja että kaikki tapahtuu niin kuin olen suunnitellut. Mutta alan enemmän ja enemmän ymmärtämään sen, että muihin ihmisiin ei voi vaikuttaa. Ei sitten vaikka kuinka haluaisi. En voi saada toista lopettamaan tupakoimisen enkä juoksemaan maratoonin, ellei toinen itse halua. Ja jos toinen ei halua, niin ei auta itku markkinoilla. Koska jokainen valitsemme miten elämme omaa elämäämme. 

IMG_4482

Emmekä saisi antaa muiden seistä omien unelmiemme edessä tai jättää unelmia totetuttamatta koska annetaan niiden riippua jossain toisessa henkilössä. En tarkoita että tässä ihan egoistiksi pitäisi ryhtyä, mutta ei myöskään saisi tinkiä omasta onnellisuudestaan muiden takia. 

SAM_1024

Haaveilin koko viime kesän ulkomaille lähtemisestä, olin loman tarpeessa ja olisin halunnut lähteä lämpimään ottamaan rennosti. Mutta en saanut ketään mukaan matkalle, ei siksi ettei kukaan olisi halunnut, muttei vain elämäntilainteisiin sopinut matka. Eli vaikka koko kesän unelmoin lähtemästä matkalle, minulla olisi ollut rahaa ja aikaakin, en lähtenyt koska kavereille ei sopinut. Annoin sen lannistaa itseäni ja olin surullinen ja pettynyt etten muiden takia päässyt tekemään sitä mitä halusin.

rygg3

Viimeeksi olin kunnolla lomalla kesällä 2012. Lähdettiin Evan kanssa Bulgariaan viikoksi. Siitä nämä kuvatkin 😀 Sen jälkeen olen ollut kerran Ruotsinristeilyllä mutta siihen se jääkin. Joten olen päättänyt etten enää anna muiden ihmisten olla esteenä esimerkiksi mun matkustamiseen. Juuri varattiin matka Tanskan Billundiin kesäkuulle, lähdemme pikkuveljeni kanssa Legolandiin mikä on hänen pitkäaikainen unelma!

SAM_0850

Netissä pyörii ”one houndred days of happiness” -haaste. Vaikka en muuten oikein innostu nettihaasteista niin tässä on mielestäni ihan huippu idea. Juju siinä on se että joka päivä pitää keksiä ainakin yksi asia mikä tekee sinut onnelliseksi. Siitäkin löytyy varmaan eri muotoja, toisissa lisätään kuvia ja toisissa ehkä tekstejä, mutta idea on sama.

Haaste tai ei, niin yritän joka päivä miettiä että olen oikeasti onnellinen ja niitä asioita jotka tekevät minut onnelliseksi, vaikka tuntuisi että taivas kaatuisi päälle. Kaadan sitten kahvia syliin tai missaan bussin, eihän se oikeasti maailmaa kaada, vaikka hetken ketuttaisikin. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään, sekä isot että pienet. Minulla on rakastava perhe ja ystäviä, olen terve ja saan tehdä työtä ja treenejä joista olen pitkään haaveillut. Nämä ovat isoja asioita jotka ovat ihan huippuja, mutta pienistäkin asioista pitää osata nauttia ja iloita, sillä asioista joihin ei pysty itse vaikuttamaan on turha murehtia. 

happy1Iloisena hyvän treenin jälkeen

Niin klisheltä kun kuulostaakin, niin on ihan itsestäsi kiinni että näetkö kupin puoli täytenä vai puoli tyhjänä. Ja mä haluan ainakin jatkossa vain niitä puolitäysiä kuppeja! 🙂

10 thoughts on “Valitsetko onnellisuuden?

  1. Vau miten ihana teksti, juuri näin minäkin ajattelen, hyvä jos sen oivaltaa jo nuorena.

    1. Voi kiitos, hienoa että sinäkin ajattelet näin! 🙂 Koskaan ei ole liian myöhään oivaltaa asioita, mutta mitä aiemmin sen parempi! 🙂

  2. Tosi kiva postaus, hyviä ajatuksia! 🙂 <3
    Tuo ”one houndred days of happiness” -haaste kuulostaa todella kivalta. Positiivisuutta ei ole koskaan liiaksi ja tässä oiva keino sitä jakaa ja harjoittaa 🙂

    http://outinfitness.fitfashion.fi

    1. Voi kiitos, niin on! EIkä se ole itsestäänselvyys olla positiivinen, vaan sitä voi valita ja harjoitella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.