”Ootsä raskaana vai muuten vaan ihan ***** läski?”

Posted on Posted in Duunit, Punttimimmi, Yleinen

Asiakas on aina oikeassa, right? No ei todellakaan ole, mutta tervetuloa portsarin arkeen! Tänään ajattelin avautua tästä asiasta omasta näkökulmastani, eli mitä ihanuuksia on vastaan tullut mun asiakaspalvelijaurallani!

Monesti ihmiset avautuvat eri medioissa siitä millaisen asiakaspalvelijan kuuluisi olla ja millaiset asiakkaiden kuuluisi olla. Ja siitä miten asiakas haukkui pullukaksi ja siinä lähti yöunet. Voisin vaikka aloittaa yleistämällä ja kertoa rakastavani ihmisiä. Sillä eikö se ole asiakaspalvelutyön kulmakivi? Hehe, en todellakaan rakasta. Joskus vielä tykkäsin ihmisistä yleisesti, nykyään en pidä kuin harvasta ja valituista!

Mitä mun ”asiakaspalvelijauraan” tulee olen ollut seuraavissa tehtävissä: puhelinmyyjä (7kk), järjestyksenvalvoja/portsari (2,5v) ja promotyttönä aina satunnaisesti. Promotyttöä lukuunottamatta nämä ammatit ovat kyllä sellaisia jotka todenteolla herättävät tunteita ihmisissä. Saattaahan promoilutkin, mutta yleensä sentään positiivisia.

promo1

Vaikka saankin huomattavasti enemmän positiivista palautetta kuin negatiivistä, ajattelin tässä käsitellä sitä negatiivistä. Suuri osa jutuista mitä olen vuosien aikana saanut kuunnella on haukkumista, huorittelua ja yleistä seksuaalista häirintää. Niin ja olenhan minä aivan käsittämättömän suuri idiootti joka luulee olevansa lihaksikas mutta kun ”mun sata kaveria tulee niin sä et pysty tekemään mitään!” 😀 Se pitää varmasti paikkaansa, veikkaan ettei kovin moni lihasten koosta riippumatta pärjäisi sata kaveria vastaan. Potkuja en saa kovin usein, itseasiassa ekat potkut asiakkaalta tulivat vasta kun olin jo vuoden toiminut järjestyksenvalvojana.

Vähän mieleenjääneitä lausahduksia:

”Sä olet niin ruma että ihmettelen miten kehtaat edes viedä roskia ilman paperipussia päässä?”

”Sulla on niin isot korvat etten pystyisi sua panemaan”

”Miksi sinulla ei ole tissejä?”

”Mä en lyö naisia mutta jos olisit mies niin olisin jo vetänyt sua turpaan”

”Ootsä raskaana vai muuten vaan ihan ***** läski?”

IMG_5830kuva 1 (42)Aivan käsittämättömän lihava ja ruma portsari, hyi! 😀

Arvatkaa mitä näiden lauseiden laukoneilla miehillä on muuten yhteistä? Kaikki yrittivät ensin iskeä! 😀 Tähän hätään ei edes tule muita kokonaisia lauseita mieleen, koska annan niiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Se ei hyödyntäisi ketään että alkaisin itse raivoamaan takaisin tai haukkumaan toista ihan lyttyyn, ei se haukkuminenkaan kovin hauskaa ole ellei haukuttava provosoidu. Ja ei, en sano etteikö mikään ikinä ottaisi tunteisiin. Yleensä manaan nämä ihmiset illan päätteeksi maan rakoon ja mietin että tyhmyys pitäisi olla rangaistettavaa. Mutta itkenkö että olen ruma ja lihava? En.

2013-07-27 19.10.36

Siksi minua ihmetyttää kun aina välillä joku avautuu siitä miten asiakas nyt sanoi rumasti. Mä kun olen itse niin turtunut näihin että jos joku haukkuu rumaksi huoraksi, niin en menetä yöuniani sen takia, mutta tiedän että moni menettää. En tietenkään tarkoita että tällaiseen kuuluisi tottua tai ettei saisi reagoida, mutta musta näissä tilanteissa on hyvä oppia sulkemaan ne omat tunteensa pois pelistä eikä ottaa kaiken henkilökohtaisesti.

Se että joku tuntematon haukkuu sinut maan rakoon ja huonoimmaksi ihmiseksi ikinä, eihän se SINUSTA huonoa tee? Tämä ihminen ei tunne sinua eikä tiedä sinusta mitään vaan purkaa vain omaa huonoa oloaan. Ja se että toinen käyttäytyy täysin sopimattomasti ei tee sinusta yhtään sen huonompaa ihmistä. Mutta sitä joka näitä viisauksia suustaan päästää sietäisi kyllä lyödä!

IMG_5209

Ja ennen kun joku ymmärtää väärin niin haluan tähän loppuun vielä mainita että oikeasti tykkään mun työstäni tosi paljon ja tämä on sitä mitä haluan tehdä! Mun pointti tällä oli vain se että elämä on helpompaa jos ei anna muiden mielipiteiden ottaa vallan eikä ota kaikkea henkilökohtaisesti, oli asiakaspalvelija tai ei! 🙂

16 thoughts on “”Ootsä raskaana vai muuten vaan ihan ***** läski?”

 1. AH, puhelinmyynti <3 Siinä työssä sai kyllä kuulla olevansa kaikin tavoin huono ihminen 😀 Muuten asiakaspalvelijana olen toiminut myyjänä, mutta naamatusten ja selvin päin kun asiakkaisiin törmää, niin asiattomuuksia ei onneksi saanut kuulla. Iso rispekti, että jaksat tehdä töitä humalaisten ympäröimänä, siinä jos missä varmaan kasvaa ihan kohtuullisen vahva kuori! Ja en vaan ikinä voi ymmärtää tuota, että miksi pakkien saaminen oikeuttaa haukkumaan sen toisen osapuolen mitä käsittämättömimmillä termeillä?

 2. Voi eiiii, ihan kauheita sanoja! Sulla on tosi hyvä asenne ja rohkeaa, että kerrot nää tosi avoimesti. En tiedä osaisinko itse ikinä olla samantyyppisessä työssä, missä ihmiset on alkoholin vaikutuksen alla. Silloin porukka käyttäytyy niin ala-arvoisesti,että eihän kenenkään pitäis sellasta kuunnella. Se on yks syy miksi en jaksa juosta baareissa, kun en kestä sitä ihmisten käytöstä 😀

  Mä olen yksi niistä, jotka aina puhun asiakaspalvelun tärkeydestä ja siitä, miten asiakas on aina oikeassa. MUTTA tässä tilanteessa tahtoisin korjata sanomaani ja todeta, että kännisen ihmiset on asia erikseen. Ja kaikki muutkin raivopäät.. 😉

  Tsemppiä. Hitsit sulla on hyvä asenne! 🙂

  ps. oli kiva tavata. Vaikkakaan ei ehditty enempää jutella kuin vain moikan verran! 🙂

 3. Ihan kauheita lausahduksia!!! Ihan kauheita!! Miten ihmiset voi olla noin törkeitä?!
  Mutta näköjään oon näillä miehillä kolahtanu pahasti kun ovatkin saaneet sulta torjunnan eikä toivomaansa kyllää.

  Huippu asenne sulla!
  Harmi kun ei ehitty perjantaina juttelemaan!
  Toivottavasti nähdään taas pian! <3

 4. Asiakkaat on ihania. Mites vaikka ne, jotka käy omin luvin käsiks? Melkein mitä vaan puhetta kestää, just koska eihän ne meitä tunne ihmisenä. Mut koskeminen on vaan aina ehdoton EI. Sen mä kyllä sanon, että jos olisin saanu sen karkuun juosseen kusipäämulkeron ihmisperseen kiinni, joka Brucen keikalla poistumisruuhkassa kouras mua takaapäin haarovälistä – siis ihan oikeesti sieltä ja kunnolla!!! – niin se olis kyllä löytäny ittensä naama tontissa ja raudotettuna. En oo ikinä suuttunu tuntemattomalle ihmiselle niin paljoa. Vieläkin näkee punasta kun ees ajattelee.

  Mut oli miten oli, en mä millään muullakaan alalla haluais olla. Ja asiakkaat on musta oikeesti ihania kaikkine juttuineen ! Joskin aion silti tulevaisuudessa enemmän sinne toimistopuolelle 😀

 5. Kännis varsinkin tuntuu et tyypit laukoo suustaan mitä sattuu..ihan kamalaa mutta onneks osaat ottaa fiksusti noi sanat. Itse kans hoitajan työssä asiakaspalvelua kun teker, on jäänyt parikin tapausta ja sanaa.. Onneksi kuitenkin yleensä kiitollisia asiakkaita 🙂

 6. Ai että! Baarityöskentelyn parhautta! Olen itse työskennellyt useamman vuoden baarimikkona ja sitä ennen plokkarina.
  En ymmärrä mitä miesten päässä liikkuu, ensin yrittävät iskeä ja kun vastakaikua, eli pillua, ei tule niin alkaa armoton haukkuminen! ”oot ruma huora en kyllä sua panis!” öö, joo, äskön olit kyllä panemassa ennenku sanoin että ei kiitos ja miten voin olla huora jos kieltäydyn seksistä :DDD
  ”jos me oltais venäjällä niin kukaan ei ees kattois sua ku oot niin ruma” tälle sanoin et hyvä pitää mielessä, taidanpa muuttaa sinne niin saa olla rauhassa sunkaltaisilta kyylääviltä idiooteilta. 😀
  Vaikka oonki asiakaspalvelutyössä niin jos joku on mulle ilkeä niin saa samalla mitalla takasin! Ja vaikka joskus tuleeki vähän rumasti sanottua niin en oo koskaan saanut ainuttakaan reklamaatiota enkä ees potkuja känniseltä asiakkaalta. Naisasiakkaat ei oo kyllä mua koskaan haukkunu, jännä juttu 🙂

 7. Olipas hyvä ja viihdyttävä kirjoitus! 😀 Kaikkea sitä kuuleekin! Mutta joo, tuo käsiksi käyminen asiakkaan toimesta on pelottavaa:(

  Tuli tuosta raskaus -kommentista mieleen eräs asiakaskäyntini, kun olin aikoinaan töissä kotihoidossa. Eräs herttainen pappa kysyi minulta, että olenko odottava äiti. Eihän siinä voinut edes loukkaantua, kun hän sitä niin hienotunteisesti kysyi. 😀

 8. Tulehan joskus testaamaan Punttiksen vieressä oleva Töölö Gym, et varmasti pety ja samanhenkistä treeniseuraakin on tarjolla varmasti! 🙂

 9. Huh, nostan kyllä hattua kaikille jotka jaksaa humalaisten parissa olla töissä. Sulla on kyllä ihan huippu asenne tohonkin touhuun 🙂

  Hei kysyn tässä samalla, kun oot vissiin jonkun verran reissaillut. Oisko sulla jotain hyviä vinkkejä, joilla lentomatkasta sais siedettävämmän? Mulla on tässä kesällä tulossa muutama (lyhyehkö) lento, ja suoraan sanottuna vihaan lentämistä.. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.