KISAAMAAN!!!

Posted on Posted in Kamppailulajit, Kisat, Motivaatio, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Nyt ollaan ison äärellä, tällä mimmillä on vaikeuksia pysyä nahoissaan innostuksesta. Sen verran jänniä treenikuvioita tiedossa!

kuva 1 (5)

Toissa viikolla sain viestin jossa tiedusteltiin kiinnostustani lähteä keväällä Hokutoryu ju-jutsu kisoihin. Hokutoryun kisamuoto muistuttaa vapaaottelua, siinä lyödään ja potkitaan pystyssä ja painitaan matossa. Lajissa ei käytetä hanskoja joten päähän lyöminen on kielletty, eikä myöskään saa kuristaa alasviedessä, muutoin kuristukset ovat sallittuja. Kisoissa käytetään tietenkin myös Hokutoryu gi:tä (pukua).

Ei tarvinnut kauan asiaa miettiä, olen sen verran kilpailuhenkinen että tottakai kiinnostaa! Juttuhan on siinä että kun minä en harrasta hokutoryu ju-jutsua. Kävin peruskurssilla talvella 7 viikkoa, mutta kun mukaan tuli sambo ja nyrkkeilyä lopetin peruskurssin sillä aika ei vain riittänyt kaikkeen ja se tuntui kaikista hitaimmalta. Sambossa kun tehtiin kaikkia heittoja jo ekan treenin yhteydessä ja hokutoryussa harjoiteltiin kaatumisia kunnes seuraavassa vyöarvossa opittaisiin heittoja. Eikä siinä tietenkään mitään huonoa että asioita opitaan perusteellisesti, mutta urheilutaustalla opettelu oli minun makuuni liian hidasta. Sambosta ja nyrkkeilystä on tietenkin hyötyä hokukisoissa, mutta tekniikkoja pitää myös oppia yhdistelemään ja ottamaan hokumatsia.

Siispä oli pakko saada erikoislupa osallistua matsitreeneihin, jonka lajin perustaja sensei Auvo Niiniketo minulle myönsi. Ihan huippua!!! Tänään osallistun siis ensimmäistä kertaa hokutoryun matsitreeneihin, pikkasenko jännittää 😀 Positiivisella tavalla, mutta silti! Saa nähdä miltä tuntuu, onko se ollenkaan mun juttu? Mua on alkanut enemmän ja enemmän kiinnostamaan ajatus jossain vaiheessa mennä vapaaottelukehään ja minusta tämä on oiva tapa valmistautua siihen. Tässä lajissa kun on enemmän sääntöjä niin se on myös pehmeämpi aloitus ja vähän turvallisempi laji. Musta saattaa vielä olla vaikka mihin! 🙂

kuva 2 (5)Päiviä viikkoonhan ei ole vuoden alusta tullut yhtään sen enemmän, mutta kyllä minä jotenkin saan nämä treenit mahtumaan! Pari punttitreeniä ja 5-6 lajitreeniä viikkoon niin se on siinä! Lepoa sitä mukaan mitä kroppa tarvitsee, mutta haluan pitää kiinni siitä että viikossa olisi ainakin se yksi lepopäivä, mutta mieluiten kyllä kaksi. Silloin kroppa toimii parhaiten, kehonhuoltoa unohtamatta.

Mutta nyt sen enempää mahdollisia kisoja hehkuttamatta treenaan nöyrästi ja katsotaan miten tässä syksyn mittaan kehityn! Nyt onkin pakko kaivaa vanhat vaparikamat kaapista että ehdin treeneihin, pitäkää peukut pystyssä! 🙂

87 thoughts on “KISAAMAAN!!!

  1. UUUU ! Kuulostaa siistiltä, vaikken tuosta lajista itsestään tiedä yhtään mitään! 🙂 Tsemppiä Natsku!

  2. Moikka!
    Satutko omistamaan Lonsdalen treenikenkiä tai tietoa mitenkä niissä koot menee yleensä? Siis isoa vai pientä mallia 🙂

  3. Moikka! Mun treenikengistä on kokomerkintä kulunut pois niin en muista mikä koko mulla niissä on, mutta on pientä kokoa! Toiset kengät mitä tilasin arkikäyttöön olivat auttamattomasti liian pienet 🙁

  4. Paluuviite: nike lunarstelos kids
  5. Paluuviite: mens dandelion flat
  6. Paluuviite: nike sb shoes

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.