Voiko treenaava nainen olla naisellinen?

Posted on Posted in Duunit, Kamppailulajit, Muoti, Puntti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Töissä asiakas tuli juttusille ja pyysi etten suuttuisi ennen kun kertoi asiansa. ”Kun sinä olet todella näyttävä ja kaunis nainen, niin voisitko yrittää olla hieman naisellisempi?”

En tietenkään suuttunut, sillä tiesin tämän kommentin osittain pohjautuvan mun työvaatetukseen (ja siihen että oltiin juuri keskusteltu kamppailulajeista). Mulla kun töissä on päällä yleensä urheiluliivit, musta tiukka pitkähihainen paita, mustat tiukat housut, mustat lenkkarit ja hiukset on vedetty tiukalle ponnarille eikä ole naamassa paljon meikkiä ellei satu olemaan menoa ennen töitä. Joo, eihän toi nyt mikään naisellisuuden perikuva ole, mutta täytyy myös muistaa että työskentelen portsarina.

Mun pukeutumistyyli on siis tietoisesti mahdollisimman vähän huomiota puoleensa vetävä, kun mun työnkuva ei ole olla mahdollisimman nätti ja naisellinen. Toki jos vetäisin tissit otsaan ja kilokaupalla meikkiä naamaan enkä pitäisi tukkaa kiinni niin saisin varmasti marginaalisesti enemmän tippiä ja ”mun naisellisuus” saisi varmasti paljon enemmän huomiota kuin nyt. Mutta rehellisesti sanottuna, mä en hirveästi välitä saada humalaisilta ihmisiltä huomiota mun ulkonäöllä. Eli jos mun pukeutumisella voin välttää kommentteja siitä mitä mun kanssa haluttaisiin pimeässä peiton alla tehdä kun mun työvuoro päättyy, niin todellakin teen sen! 😀

Päätin sitten kuitenkin todistaa etten nyt ihan aina ole näin ”epänaisellinen” ja kaivoin esiin kuvan viime viikonlopulta Hannan synttäreiltä.

hannanataPari treenaavaa turvallisuusalalla olevaa mimmiä, ei me nyt mun mielestä näytetä kovinkaan maskuliinisilta! 😀

Eikä kyllä tämänkään miehen mielestä jolle kuvan näytin, kirjaimellisesti loksahti leuka maahan eikä ollut ensin uskoa että olen tässä kuvassa.

Sain talvella facebookissa hassun viestin, jossa nostettiin hattua sille että miten pystyn olemaan näin lihaksikas ja samalla kunnon girlygirl! 🙂 Mä itseasiassa tykkään tosi paljon laittautua nätimmäksi, vaikka en sitä joka päivä enää jaksa tehdä. Jos ei ole mitään sen kummempaa menoa niin koen sen nimittäin olevan vähän ajanhukkaa, meikata vaikka kauppaan ja sitten putsata meikit pois ennen kun lähtee treenaamaan. Painiessa meikattu naama ei meinaan oikein ole edukseen, sillä meikki valuu naamaa pitkin ja tarttuu omien lisäksi kaikkien muiden vaatteisiin. Ja jos treenin jälkeen on vaikkapa puolituntia luppoaikaa ja vaihtoehtona on juhlameikki vs. päikkärit ennen kun pitää lähteä töihin, niin valinta ei ole kovin vaikea 😀

kuva 2 (1)Syksy 2013

kuva 3 (1)Syksy 2014

Myönnän että oli silti helpottava vertailla näitä kahta kuvaa, joiden välissä on noin vuosi. Kun nykyään niin harvoin vedän kunnolla meikkiä naamaan, niin olin vähän pelännyt että jos olen tässä välissä kauheasti muuttunut tms. kun kuvissakin näyttää ihan eriltä. Luojan kiitos oon vieläkin ihan samannäköinen, kyseessä on vain ollut pakkelin puutetta 😀

Varmaan aika moni teistä treenaavista lukijoista on törmännyt kommentteihin siitä että naisellisuus lähtee treenaamalla?

Naiset ovat kovia haukkumaan ja kritisoimaan toisiaan ja moni nainen on sitä mieltä että treenattu nainen ei ole kaunis tai naisellinen eikä pelkää mielipidettään ilmaista. Naisellisuuskin on toki vähän mielipidekysymys ja siinä mun mielipide on kyllä se että treenattu terveen näköinen kroppa on paljon naisellisempi ja ylipäätänsä parempi vaihtoehto kuin mäkkärillä ja siiderillä haettu pömppis. Ainakaan mun silmiin meinaan sellainen ylimääräinen rasva ei ole mikään naisellisuuden määritelmä.

292972_492031124142939_1604628773_n

Nämä treenaavien naisten haukkumiskommentit eivät tietenkään niiltä treenaavilta naisilta itseltään tule, vaan usein niiltä huonossa kunnossa olevilta. Jos sitä mielipidettään täytyy ääneen sanoa ja toista haukkua niin se johtuu varmaan yleensä katkeruudesta ja siitä että itsellä on huono olla omassa kehossaan. Mutta ei treenattu kroppa kaikkien silmää miellytä vaikka olisikin ihan sinut itsensä kanssa, eikä tarvitsekaan sillä muustakin saa tykätä ja itseensä saa olla tyytyväinen ihan ulkomuodosta riippuen.

Mutta eivätpä naiset ole tosiaankaan ainoat jotka saattavat olla sitä mieltä ettei treenattu nainen ole naisellinen, oi kyllä niitä kommentteja miehiltäkin tulee. Nekin voi kyllä suoraan jättää mun mielestä omaan arvoonsa, koska ihan tosi! Jos mun treenaaminen ja mahdolliset lihakset tekee musta miehen vieressä epänaisellisen, niin musta se ei oikein ole sille miehelle mitenkään imartelevaa vaan tätä huomauttaessa kustaan kyllä omiin muroihin 😀 Jos on sinut itsensä ja oman miehekkyydensä kanssa, niin ei naisen lihas tai pari saa tuntemaan olonsa epämiehekkääksi treenaavan naisen vieressä.

kuva 4 (1)

Ja mitä mä nyt tällä yritän sanoa on se että ei se naisellisuus ole siitä kiinni että mitä harrastaa, mitä tekee työkseen, mitä vaatteita käyttää tai ylipäätänsä miltä näyttää, vaan se tulee sisältä. Jos on sinut itsensä ja oman naisellisuuden kanssa niin silloin voi näyttää miltä haluaa ja harrastaa mitä huvittaa ilman että se mitenkään tekee vähemmän naiselliseksi ja voi jättää muiden mielipiteet omaan arvoonsa. Sitäpaitsi, rumat ne vaatteilla koreilee. Ainakin viimeeksi kun tarkistin peilistä niin tästä treenimäärästä huolimatta mun keho näytti kyllä erittäin naiselliselta myös ilman vaatteita 😀

Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on tästä aiheesta?

20 thoughts on “Voiko treenaava nainen olla naisellinen?

 1. Usein se, miten toisesta ihmisestä puhuu, kertoo enemmän ihmisestä itsestään kuin kommentoinnin kohteesta. Välillä tuntuu, että pieni kertaus käytöksen kultaista kirjaa tekisi hyvää itse kullekin – ei toiselle ihmiselle voi sanoa ihan mitä tahansa. Ei sille timmille, eikä sille lihavalle. Oikeastaan on aika vaikea keksiä tilannetta, jossa toisen ihmisen ulkonäön negatiivinen kommentointi olisi tilanteeseen sopivaa, että parempi vaan kun pitää mölyt mahassa. Ja vielä parempi, jos keksii sen sijaan jotain fiksua sanottavaa.

  1. Niinpä!! Luulen että monesti ihmiset pitäävät esim. treenaavien ihmisten kommentoimisesta enemmän ”hyväksyttävänä” koska ”ovat itse treenanneet itsensä sen näköisiksi” tms. Sama kuin vaikka plastiikkakirurgiaa. Mutta kuten sanoitkin, on vaikea löytää tilannetta johon negatiivinen kommentointi olisi oikeasti sopivaa.

 2. Musta itsestä taas usein tuntuu et ku oon niin pitkä (noin 180cm) ja varsinkin kun mulla parhaiten kehittyy just yläkroppa niin tuntuu tosi miehiseltä jos on enemmänkin lihasta 😀 eli siis tulee vähä sellane Y vartalo ja sitte on leveet kädet ku hauista ja ojentajaa on. En haluis olla niin köntti ja miehinen. Mutta sulla taas taitaa olla sitten parempi itsetunto. Itse nyt keskitynkin enemmän saamaan vähän ’kaposempaa’ buudia :3

  1. Okei 🙂 Itse olen myös aina pitänyt itseäni skrodena vaikkei lihaksia hirveästi ole ollut, juuri sen pituuden takia (177cm). Koska väistämättä suurin osa naisista ja moni mieskin on lyhyempi ja siten myös ”pienempiä”, eli ymmärrän hyvin mitä tarkoitat tuolla että tulisi ”miehinen” olo. Minusta näyttää erittäin hyvältä kun naisilla on lihaksia ihan pituudesta riippumatta eikä ollenkaan miehiseltä, mutta se onkin mielipide asia 🙂

 3. Yksikään mies ei ole ikinä sanonut ainakaan päin naamaa mua miehiseksi, vaikka olen ammatiltani poliisi ja treenaan 🙂 Naiset sen sijaan… ainakin yksi nainen on sanonut minua kookkaaksi, vaikka en todellakaan ole mikään mörssäri. 170cm/65kg. Miehet ainakin tuntuu tykkäävään urheilullisesta kropasta, ainakin siitä pyöreästä pepusta ja olkapäistä joissa on muotoa, tiukkaa vatsaa unohtamatta 😉 Itse olen ainakin todella sinut näin ja oma on muiden häpeä jos ei lihaksista tykkää. Toinen asia on sitten miten itse käyttäytyy. Itse en ainakaan käyttäydy kuin mies. Pidän itsestäni huolta ja haluan näyttää naiselta. Töihin meikkaan hieman ja baanalle sitten enemmän. Kynnet ja ripset ei ole laitetty, mutta ei niitä ole kukaan tainnut kaipaakaan 😀 Sama kuin sinun ammatissasi, en usko näyttäväni kovin naiselliselle haalarit niskassa….?

  1. Ihanaa lukea sun kommentti, juuri näin! Hienoa että olet sinut itsesi kanssa! Munkin kokemusten mukaan niin kyllä pyöreä takapuoli ja olkapäät jne on paljon kuumempaa kamaa kuin ei treenattu kroppa, eikä johdu siitä että ”miehiset piirteet houkuttaisi” 😀 😀 Onneksi ei töissä makseta siitä että näyttäisi naiselliselta, se lisäisi haastetta, varmasti ainakin haalareissa! 😀

 4. Itselläkin on joskus sellainen olo, että jos on olkaimeton toppi päällä, niin yläkroppa näyttää valtavalta. Tuntuu että nyt on liikaa tavaraa yläkropassa. Vaikka en todellakaan mikään muskelimimmi ole! Mutta olen tehnyt itsestäni paljon mittauksia, ja viimevuodesta selkään on tullut 3cm lisää. Eli lihas on kasvanut, en esimerkiksi tänä kesänä mahtunut yhteen lemimekkooni mitä pidin melkein koko edelliskesän. Se on sellainen joka vedetään pään yli, kangas ei ole mitään venyvää ja siis en saanut sitä yksin päälleni. Poikaystävä auttoi ja näytin naurettavalta. Takana siinä on sellainen koristenapitus ja ne näyttivät siltä että kohta poksahtaa auki. Joten se siitä mekosta..
  Mutta toistaalta olin samaan aikaan todella iloinen. olen saanut siis jotain tulosta aikaan!
  Jousujen koko on kasvanut, koska persus on saanut enemmän muotoa. Itse kauhistelen, kun en ole koskaan käyttänyt näin isoja housukokoja, mutta taas poikaystävä kehuu ja sanoo, että ainakin on muotoja, että aiemmin olinkin perseetön. 😀
  Kyllä urheilun voi vetää överiksi, mutta tosiaan jos mukamas lihaksikas vartalo ei ole kaunis, niin onko mukamas joko täysin riutun Perseetön vartalo tai ylilöysä vartalo sitten kaunista?

  1. Tuttu tunne! Mä muistan varsinkin alkuaikoina kun aloin treenaamaan kauhistelin miten isolta näytti kun veti hihattoman paidan päälle kun saa olkapäät näyttämään niin isoilta. En ole niitä sen jälkeen pitänyt 😀 Mutta musta ainakin vaatekoon suureneminen on vain positiivinen juttu, niinkuin itse sanoit niin kehitystä tullut! Eikä niitä numeroita kannata liikaa tuijottaa, niin kauan kun peilikuva tyydyttää!

 5. En oo omasta naisellisuudesta tai lihasten määrästä saanut tuollaista kommenttia ainakaan suoraan, en sitten tiedä, mitä ihmiset mahdollisesti selän takana puhuu (eikä se oikeastaan kiinnostakaan mua). Mutta yksi tällainen arvostelutilanne on jäänyt mieleen: katsottiin porukalla telkkarista Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmaa, jossa oli pt:nä fitness-lajeissa kisaava nainen. En muista tyttöjen kommentoineen tämän naisen olemusta, mutta muutama pienikokoinen poika huudahti melkein yhteen ääneen, että ”tuohan näyttää ihan mieheltä!” 😀 Kieltämättä naisella oli enemmän lihaa kuin niillä pojilla, tulikohan sitten sen vuoksi tarve huudella, tunsivatkohan olonsa uhatuksi tai jotain…

  Oon ihan samaa mieltä siitä, että naisellisuus ei oo kiinni yhdestä asiasta, kuten ulkonäöstä. Ja onneksi kaikkien ei tarvitse näyttää samalta tai tykätä samanlaisista asioista.

  1. Haha 😀 Kyllä saattaa olla niin että olonsa tuntee uhatuksi, olisi se varmaan kova paikka jos oman miehisyyden kanssa ongelmia ja näkee naisen joka on itseään isompi. Mutta tosiaan niin se ei taida olla itselleen mikään loistopaikka alkaa tossa huutelemaan, mikäli nainen sitten ”näyttää enemmän mieheltä” kuin se mies 😀

 6. Paluuviite: swarovski pave ring

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.