Vinkkejä kaivataan maidottomaan kokeiluun!

Posted on Posted in Dieetti, Punttimimmi, Reseptit, Ruokavalio, Yleinen

Kauheasti kirjoitellaan maitotuotteiden huonoista vaikutuksista, niin tässä pohdin että voisin huvikseni kokeilla olla viikon ilman maitotuotteita. Mä en ole mikään maitotuotteiden suurkuluttaja, kahviin laitan maitoa, syön päivässä 1-2 rahkaa, n. 100g raejuustoa puuron sekaan sekä n. 100g salaattijuustoa. Tai ehkä jonkun mielestä tämä on jo suurkuluttajuutta? 😉

kuva 1 (4)

No anyway, näin toissa yönä unta että kokeilin olla viikon ilman maitotuotteita niin ajattelin että voisin sitä kokeilla hereilläkin. Aloin sitten pohtimaan sitä että millä oikein korvaisin nämä maitotuotteet?

Millä te maidottomat tyypit korvaatte rahkan? Mitä välipaloja syötte mistä saisi suurinpiirtein samoja ravintoaineita? Onko muita vinkkejä kuin proteiinijauhe? Mitä laitatte puuroon tuomaan sitä ihanuutta mitä raejuusto siihen tuo?

Mä rakastan näitä kyseisiä maitotuotteita, rahka on parasta mitä tiedän ja tattaripuuro raejuustolla <3 <3 Puhumattakaan siitä täydellisestä kahvikupista maidon kera. Viikon verran voisin kuitekin kokeilla ja jos ihan huikeita muutoksia tapahtuisi mun elämänlaadussa niin saatan miettiä maidosta luopumista. Mutta se vaatii kyllä ihmeitä 😀

kuva 2 (4)Kävin äänestämässä niin sain herkullisen kupin maitokahvia!

Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on maitotuotteista luopumisesta? Miten pärjäätte ilman rahkaa ja maitoa kahvissa? 😀

15 thoughts on “Vinkkejä kaivataan maidottomaan kokeiluun!

 1. Kokeileppa laittaa kahviin vaniljanmakuista soijamaitoa tai mantelimaitoa, it’s heaven! ❤️ Toki niissä on hieman sokeria, mutta jos sen yhen tai kaksi kuppia kahvia juo päivässä, niiin mitäpä sitten 😉

 2. Aamupalapuuron sekaan oon joskus laittanut raejuuston sijasta kanamunan valkuaisia. Käy kätevästi kun ostaa litran purkin laitilan proeggiä 😉 Sotkeutuu puuron sekaan tosi hyvin ja maistuu oikeasti hyvältä! Kannattaa testata. Iltapalarahkan sijaan oon joskus tehnyt valkuais-munakkaan, johon tulee esim. 30g leikkeleitä, 6kanamunan valkuaista ja sitten vaikka pinaattia, paprikaa ja tomaattia sekaan (+mausteita). Ja sopiihan tuo munakas välipalaksikin! Siinä muutama maidoton vaihtoehto! 🙂

 3. Itse olen vegaani, mutta myös maitoallergikko ja muna-allergikko, niin nämä jutut on itselle tuttuja!

  Puuroon saa helposti lisää proteiinia keittämällä se soijamaitoon (3g proteiinia desissä) ja korvaamalla puolet kaurahiutaleistä kauraleseellä(16-18g proteiinia/100g).

  Hyvän välipalan saa tekemällä smoothien, johon turvottaa chia siemeniä soijamaitoon, paljon marjoja, soijajugurttia, kauralesettä ja vielä vaikka muitakin siemeniä/pähkinöitä tuomaan lisää proteiinia. Lisään voi heittää myös sitä protskujauhoa jos haluaa. Sitten kaikki vaan blenderissä sekaisin. Tämä menee myös iltapalasta ja aamupalasta. Tärkeintä on vaan turvottaa ne chia siemenet nesteessä ainakin 10min ja laittaa niitä runsaasti, koska niistä saa paljom hyvää proteiinia.

  Kahviin sopii soijamaito, mutta laita sitä mukiin ennen kahvia. Muuten siitä tulee hassun näköistä.

  Kaupoissa on tosi paljon erilaisia soijavalmisteita, joista parasta on alpro soyan ruokakerma! Parempaa kuin tavallinen ja se taipuu kastikkeisiin, perunamuusiin ja sosekeittoihin. Soijamaidoissa kannattaa olla tarkka, ettei ota makeutettuja, koska moniin niistä lisätään paljon sokeria.

  Niiin ja palkkarit voi myös sekoittaq soijamaitoon 🙂

 4. Eksyin satunnaisesti tähän postaukseen, joten en ole lukenut blogiasi mutta tattarista pohdin, onkohan keliakiaa. Käytän itse tattarihiutaleiden tai -suurimoiden sijasta tattarileseitä. Viljatuotteelta saa, kannattaa sivuilta katsoa mistä saa jos et ole kuullut. Paketissa ei mainita puurosta sanaakaan, mutta kokeilin ja oli sen arvoista: 1 desi leseitä 2,5-3 desiin vettä/nestettä on aika kelpomäärä. Siksi kerroin tämän, koska jos et saa tarpeeksi proteiinia muuten (maidottomalla) aamupalalla, vaihda viikoksi tattaripuurosi lesepuuroksi: 100 grammaa sisältää 40 grammaa proteiinia, joka on melkein sama määrä kuin hamppuproteiinissa, jota olen nähnyt! Yksi puuroannos siis sisältää desin tiivydestä riippuen 15-20 grammaa proteiinia. 🙂 Olenkin pohdiskellut, miksei kukaan näiden olemassaolosta kauraleseiden lisäksi tiedä. Vieläpä gluteenittomia, eli kaikki hyvät samassa paketissa 😀

 5. Mun mielestä kahvimaito, 1-2 rahkaa, 100 g raejuustoa ja saman verran salaattijuustoa päivässä on… no jos ei aivan maidon suurkuluttamista, niin ainakin aika runsasta. 😀 Hyvää kahvia voi juoda ilman maitoakin. 😉 Varmaan on ihan kelvollisia soijamaitoja ym. mutta ite en ole niitä käyttänyt. Nää ei ole ravintoarvoiltaan ihan samanlaisia rahkan kanssa, mutta mun välipalat (/iltapala) on usein pähkinöitä tai manteleita ja joku hedelmä, keitettyjä kananmunia tai (kasvis)munakas, riisikakkuja ja leikkeleitä – ja sitten yksi, joka on jo todella so-last-season: banaanilätyt. 😀 Puuron joukkoon hurjimmat laittaa valkuaisia, niin kuin piai jo mainitsikin tuossa ylempänä. Mun aamupala on yleensä smoothie marjoista, avokadosta ja proteiinijauheesta tehtynä (se hera on ainut maitotuote, jota säännöllisesti käytän), mut se menisi välipalana myös hyvin.

 6. Kaurapuuroo ja vaniljaproteiinia. Jos ei sekoita jauhoa nopeasti, niin se menee vähän sellaseksi raejuuston tuntuiseksi. Päälle laitan kevyttä hilloa ja kuivattuja marjoja. Pitää nälkää ihan huippuhyvin. Jo maitotuotteiden vähentäminen tekee vaikutuksen oloon, ite en oo aamukahvin maidosta lupunut mut koittanut mahdollisimman pitkälle välttää sellasta ”tönkköä” maitotuotetta, rahkoja, raejuustoja yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.