Tyhjä arpa

Posted on Posted in Punttimimmi, Yhteistyöt, Yleinen

Nyt on vähän ikäviä uutisia. Kävin perjantaina Fitfashionia omistavan A-lehtien järjestämässä illanvietossa.

kuva 2 kuvvaPaikalla puhumassa oli White trash disease -blogin Nata.

Illanvietossa mainittiin ohimennen arpajaisvero, mikä ihmeen arpajaisvero? Tästä en ollut ikinä kuullutkaan, joten yhteisen ohjelman jälkeen kävin kyselemässä asiasta ja selvisi että sellainen on tosiaankin olemassa.Googletin asiaa ja rehellisiä jos ollaan niin meinasi itku tulla, kun tässä olin aktiivisesti suunnitellut joulukalenteriarvontaa blogiin.

Googlettamalla selvisi nimittäin, että jos kalenterikuukauden aikana arvottujen tuotteiden sisäänostohinta ylittää 166,66€, niiden arvosta pitää maksaa 30% arpajaisveroa valtiolle. Jos tuotteeista ei ole itse maksanut mitään, niin vero määritellään todennäköisestä jälleenmyyntiarvosta. Eli, vaikka en taloudellisesti hyödy suunnittelemastani arvonnasta, joutuisin maksamaan 30% veroa kaikkien lukijoille arvottujen tuotteiden arvosta.

Ei ollut käynyt mielessäkään, että en voi hyvää hyvyyttäni järjestää arvontaa josta en itse hyödy rahallisesti ilman, että joutuisin maksamaan veroja siitä. Mutta sitten muistin että Suomihan on verottajan paratiisi, eli eipä siinä kai sitten mitään kummallista…

 Lienee sanomattakin selvää, että enhän minä voi tuollaisia summia alkaa maksamaan blogiarvonnan takia. Joten iski aivan kamalan pettynyt olo, niin kivaa juttua kun olin suunnitellut ja saanut huippu voittoja mukaan eikä se sitten olisikaan mahdollista.

Osa arvonnoista kuitenkin säilytetään! Osallistuminen tapahtuu edelleen blogini kautta, mutta yritykset hoitavat itse itse arvonnan ja ovat siten vastuussa siihen liittyvistä velvoitteista. Kuten varmasti ymmärrätte kaikki eivät tähän lähteneet mukaan kun se tietää heille lisätyötä, mutta osa on jo nyt luvanneet olevansa mukana, kaikesta huolimatta. En osaa vielä sanoa että minkä verran arvontoja tulee olemaan, sillä kaikkihan eivät lue työsähköposteja viikonloppuisin. Mikä helpotus kuitenkin ettei mennyt ihan plörinäksi koko homma 🙂

Teen tästä huolimatta joka päivälle luukun, sillä pitäähän joulua odotellessa olla luukkuja mitä avata, kaikki eivät vain sisällä arvontoja. Eli huomenna on mahdollista osallistua arvontaan kello 7:00 lähtien, joten pysykää kanavalla! 🙂 kuva (1)kuva 1Floridassa, kesä + palmuja + joulukoristeita??? 😀

Syy miksi kirjoitin tämän tekstin on jotta te ymmärtäisitte minkä takia joulukalenteri ei olekaan sellainen kun luvattu, se ei todellakaan johdu siitä etteikö haluttaisi, tai etten olisi tehnyt töitä sen eteen. Välillä asiat nyt vain ovat ihan tyhmiä. Ja toisekseen muistutuksena bloggaajille, että tällainenkin säädös on olemassa, kun itse en ollut siitä tietoinen.

23 thoughts on “Tyhjä arpa

  1. Mä uskon että saat silti kivan kalenterin vaikkei joka luukusta arvottavaa paljastuisi 🙂

  2. Ootko sä suomenruotsalainen? Nyt tulee outo postausehdotus mut haluisitko joskus tehä postauksen myös ruotsiksi? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.