Kaksi viikkoa otteluun

Posted on Posted in Kamppailulajit, Kisat, Punttimimmi, Ruokavalio, Treeni, Yleinen

Eilen ennen sambotreenejä valmentajani tuli juttelemaan ja kysyi, että jos lähtisin mukaan sambokisoihin ensi kuun puolessa välissä. Ei tarvinnut kahdesti kysyä, tottakai lähden! 😀 Meidän porukasta pari kundia on mun lisäksi lähdössä kisoihin. Olen aivan rapakuntoinen sairastelun jälkeen mutta sille ei nyt mahda mitään, elämä on. Ei tässä mitään ihmeitä ehdi tekemäänkään sen asian suhteen, mutta onneksi kunto yleensä nousee aika nopeasti kun vain treenaa. Luulin itseasiassa että kyseessä oli tammikuun puoliväli, mutta eilenhän oli vielä marraskui. Joten tasan kaksi viikkoa aikaa valmistautua elämäni ensimmäiseen otteluun!

Tästä tulikin mieleen yksi jutuista mitä itse pidän tärkeänä, ettei kieltäydy asioista syyttäen aikaa. Olisin esimerkiksi helposti voinut sanoa että ”en voi lähteä Floridaan koska 72 tuntia lähtöön”, olisin jäänyt ihan mahtavasta reissusta paitsi. Jos jotain haluaa tehdä niin aika ei mun mielestä ole mikään syy jättää tekemättä. Sama juttu kun jos tulee vaikka soitto että ole valmis viiden minuutin päästä tai bussi lähtee 40 minuutin päästä. Silloin asiat tehdään niillä edellytyksin mitä on ja on valmis ulkona odottamassa viiden minuutin päästä 🙂 Sama juttu nytkin, kuinka helppoa sanoa että ”en lähde, en ehdi kahdessa viikossa valmistautumaan”. Mutta nyt lähden näillä edellytyksillä!

Otteleminenhan tosin edellyttää sen että saan vastustajan, laitoin eilen ilmoittautumisen menemään ja kyselin samalla että näyttääkö siltä että naisten sarjaa saadaan. Viime kevään kisoihin oli tarkoitus mennä, mutta en saanut vastustajaa. Lopulta olisin saanut vastukseksi 15-vuotiaan pojan, mutta voimanoston sm-kisojen juonto osui samalle päivälle niin päätin mennä sinne. Tällä kertaa menen kyllä painimaan vaikka olisi mies vastassa ellei muita naisia ole, mikäli sellainen mahdollisuus tulee. Jännää!

kuva 2 (1)Eilen treeneissä käytiin eri bjj tekniikoita sovellettuna samboon, joten ei heitetty vaan pyörittiin matossa. Tehtiin muutama eri variaatio siitä kun istutaan takapuolella kummatkin ja toinen lähtee siitä hyökkäämään. Ihan parasta, koska bjj tyyppien kanssa painiessa tosta tilanteesta lähdetään melkein aina enkä ole tiennyt mitä tehdä. Harjoiteltiin ehkä myös niitä juttuja mitä sanotaan swiipeiksi. Kuten ehkä olette huomanneet, ei todellakaan painita hienoilla termeillä niin en osaakaan niitä

Sen jälkeen otettiin vähän kuristuksia, vaikka sportsambossa ei saa kuristaa. Raivereista kiinni ja siitä piti sit kiertää silleen että alkoi kuristamaan kun toisella kädellä tarttui selästä ja paino päälle. Näytti helpolta mutta oli mulle tosi vaikeaa! Siinä huomasi sen miten kuristuksiasa voimalla ei tee hirveästi (ellei oikeasti ole tosi vahva), sillä jos ote oli huono ja minäkin 82.4kg:lla painoin täysiä niin ei kaveri vain taputtanut. Toisen kerran alkoi yskimään ennen kuin edes tajusin kuristavani kun ote oli oikea. Loppuun vielä jalkalukko joka on kielletty muissa lajeissa kuin lukkopaini, jossa lukko tulee jalkapöydän ulkosyrjälle. Tehdään aina epämukavia jalkavenytyksiä treenin päätteeksi niin tämä toimi tällä kertaa sellaisena!

kuva 1 (1)Paljon on jo tässä vaiheessa toivottu ruokajuttuja joulukalenterin ensimmäisen luukun myötä, joten ajattelin tässä nyt kisavalmistelun yhteydessä pitää ruokapäiväkirjaa tämän viikon. Sen voin luvata että mitään jännää ei ole tiedossa, sillä mä en todellakaan hifistele ruokien kanssa. Mutta toisaalta, sen te kyllä jo varmaan tiedätte niin ehkä onkin mielenkiintoista nähdä miten yksinkertaisesti oikeasti syön! 😀

94 thoughts on “Kaksi viikkoa otteluun

  1. Paluuviite: girl roshes for sale
  2. Paluuviite: asics asics gellique
  3. Paluuviite: nike fc barcelona kit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.