4. WPC world powerlifting championship @ West palm beach, Florida

Posted on Posted in Kisat, Motivaatio, Punttimimmi, Tapahtumat, Treeni, Yleinen

Floridassa ollessani siellä pidettiin WPC liiton maailmanmestaruuskilpailut voimanostossa ja olin mukana auttamassa siellä. Tehtävänäni oli hoitaa eri juttuja punnituksessa, sekä varmistaa, että paikallisilla lipunmyyntitytöillä kaikki sujui niinkuin pitikin. Sunnuntaina pääsin myös juontamaan varustevoimanoston maastanosto-osuuden. Yllättäen oli helpompaa juontaa englanniksi kuin suomeksi, tai sitten se johtui siitä että minua ei jännittänyt niin paljon kuin viimeeksi 🙂

image imageKisapaikkana toimi the Box -niminen paikka.

image image imageMikkelin Ilkka Lukkarinen menossa nostamaan ja me Hannan kanssa katsomossa kannustamassa. Ilkasta tuli viikon aikana kaksinkertainen maailmanmestari penkkipunnerruksessa!

imageScott Mendelson menossa nostamaan. Äijä jäi ilman tulosta, mutta otti 500kg käsilleen. Kelatkaa, 500kg penkkipunnerrusyritys! 😀

imageMinä ja Lisa Pullum jonka kanssa työskentelin weigh-inissä.

Nyt jälkeenpäin harmittaa etten ottanut kuvia aktiivisemmin! Sen verran kovia nostajia oli paikalla että olisi ollut todella hienoa päästä yhteiskuvaan. Esimerkiksi Scott Mendelsonin kanssa olisin halunnut kuvan, mutta luontevaa tilaisuutta siihen ei sitten loppupeleissä tullut.

En tiedä mikä mun aivoja vaivasi kun jotenkin ajattelin, että otan kuvat ”myöhemmin”. Ihan kuin kaikki nostajat olisivat paikalla joka päivä vain siksi että minä olin 😀 Totta puhuakseni unohdin kokonaan yhteiskuvien ottamisen ja se tuli mieleen vasta kisojen päätyttyä, siksi niitä ei ole kovin montaa. Markus Auvisen ottamia kisakuvia pääsette katsomaan täältä!

imageKisojen paras naisnostaja Anna McCluskey sekä hänen isänsä, kisojen paras kannustaja Bob.

image Kova Azerbaidjanilainen (mitenhän se kirjoitetaan suomeksi?) nostaja, Rufat Agayev.imageSuomen nostajat Sannikka ja Petteri Hosio.

imageNostaja ja kisojen juontaja, Kalle Ylitalo.
image imageIso-britannian nostajan, Emma Jamesin kanssa.

Punnitushommissa kielitaitoni pääsi kovaan koetukseen. Mm-kisat kun olivat kyseessä niin jengiähän saapui ympäri maailmaa, ihan Mongoliasta asti, eivätkä kaikki puhuneet englantia. Puhun kolme kieltä hyvin ja sitten muutamaa auttavasti ja sen lisäksi mulla on vielä muutamassa kielessä sellainen 10 sanan sanavarasto, joka tuli hyvin tarpeen. Punnituksessa jouduin jotenkin tilanteeseen jossa olin entisen sovjetin maiden tulkkina, kun muutamaan hassun sanan osaan venäjäksi ja loput koitin rallienglanniksi vääntää. Ja hyvin ymmärrettiin toisiamme, ainakin välillä 😀

imageEducation is important, but big biceps are more important! 😉

Todellakin korostui se miten hienoa on osata kieliä, kun pystyy kommunikoimaan myös englannin kielen ulkopuolella. Eli ehkä se koulutus ja ne isot hauikset kuitenkin ovat samanarvoiset? 😉

imageAlle 100kg varustevoimanosto: 1. Matt Minuth, USA & 3. Oskari Lehtinen, FIN

image

Anna McCluskey ottamassa vastaan palkintonsa.image

Tosi kiva viikko oli, ihan huippua päästä mukaan tällaisen tapahtuman järjestämiseen ja tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Toivottavasti saan jatkossakin kiertää maailmaa näiden hommien merkeissä! 🙂

Minkä Florida-aiheisen tekstin haluatte seuraavaksi? Ruoka- vai rantapostauksen? 😀

158 thoughts on “4. WPC world powerlifting championship @ West palm beach, Florida

 1. Mitkä kielet sää hallitset? 🙂 oletko muuten täysin suomalaisjuurinen, oletko vain siis opiskelemalla kielet oppinut vai?

  1. Ruotsi on äidinkieleni, mutta ihan Suomesta olen kotoisin. Eli muut kielet tulleet opiskelemalla, suomea ja englantia osaan hyvin. Sit oon opiskellut ranskaa ja ymmärrän jonkun verran espanjaa ja siihen päälle vielä muutama sana saksaa, venäjää ja puolaa + tietty muut pohjoismaiset kielet 🙂

 2. Osaatko sä ottaa kuvia itsestäsi missään muussa asennossa? Kaikki kuvat samanlaisia, niin kokovartalo kuin pärstäkuvatkin. Olisi mukava näin lukijan kannalta katella välillä vähän muunkinlaisia kuvia kun tota ”yhtä samaa”. Ihan vaan vinkkinä.

  1. En osaa. Yritän kyllä harjoitella asiaa, se on vain osoittautunut yllättävän haastavaksi 😀 Mutta tällaisissa yhteiskuvissa missä ei ole varaa epäonnistua pelaan mielummin varman päälle. Ymmärrän kyllä turhautumisesi, et ole ensimmäinen joka huomauttaa asiasta ja välillä ärsyttää itseänikin 🙂

 3. Eri kielien osaaminen on mun mielestä rikkaus <3 saat olla ylpeä sun kielitaidosta kun tosta vaan noinkin hienon kilpailun enkuks juonnat 🙂

 4. Paluuviite: retro olympic 5
 5. Paluuviite: nba australia store
 6. Paluuviite: adidas flux zx multi
 7. Paluuviite: nike dunk
 8. Paluuviite: nike air presto
 9. Paluuviite: nike air shoes
 10. Paluuviite: 97 ultra red
 11. Paluuviite: disney vans sk8 hi
 12. Paluuviite: air jordan 13 got
 13. Paluuviite: spurs wear
 14. Paluuviite: denim nike dunk cmft
 15. Paluuviite: champion running vest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.