23. Voita peruskurssi Helsingin ju-jutsuklubilla

Posted on Posted in Kamppailulajit, Motivaatio, Muoti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Tämän vuoden toiseksi viimeisimmässä luukussa arvotaan tänä vuonna peruskurssi Helsingin ju-jutsuklubille. Ju-jutsuklubihan on sali jossa itsekin treenaan! 🙂 Arvonnan voittaja saa itse valita minkä lajin/lajien peruskurssille haluaa osallistua. Valintaa helpottaakseni ajattelin esitellä lajit joissa keväällä alkaa peruskurssi, ne ovat:

Hokutoryu Ju-jutsu

Hokutoryu Ju-jutsu on erittäin monipuolinen itsepuolustuslaji. Perustekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot, lukot, kuristukset ja erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu Ju-Jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Itsepuolustus- ja kuntolajina Hokutoryu on kasvattanut suosiotaan naisten ja nuorten keskuudessa ja heidän osuus harrastajista onkin nousussa. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi lihaskunto-, koordinaatio- ja kehonhallintaharjoitteita.

jj4 jj5 jj6

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat Ma 12.1.2015 klo 18.15, peruskurssi harjoittelee maanantaisin klo 18:15-19:15 ja keskiviikkoisin 18:00-19:15.

Kickboxing

Kickboxing eli potkunyrkkeily on nykyään erittäin suosittu kuntoilumuoto miesten ja naisten keskuudessa. Harjoiteltavat tekniikat ovat käytännön läheisiä ja toimivia. Toimintaan tullaan mukaan peruskurssin kautta, jonka aikana opetellaan peruslyönnit ja -potkut, sekä fyysiset valmiudet lajin harrastamiseen. Peruskurssin harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa, sen jälkeen on mahdollisuus harjoitella useammin. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikka- ja lihaskuntoharjoituksia, joilla parannetaan kehon koordinaatiota ja hallintaa. Kilpailemisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus käydä erityisissä kilpailijoille tarkoitetuissa harjoituksissa.Helsingin ju-jutsuklubi on Suomen ensimmäinen kickboxingseura.

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat Ma 12.1.2015 klo 17.00, peruskurssi harjoittelee maanantaisin klo 17-18:15 ja keskiviikkoisin klo 17-18.

Brasilian Ju-jutsu

Brasilialaisessa jujutsussa ei ole lyöntejä eikä potkuja, ja ottelu painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Lukkopaini muistuttaa hyvin paljon Brasilialaista jujutsua, mutta siinä ei käytetä jujutsu-pukua, eli gi:tä. Laji myös tunnetaan lyhenteellä ’BJJ’.

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat Ti 13.1.2015 klo 19.15

Sport Sambo

Sambo on Venäjän kansallislaji, jossa on piirteitä judosta ja perinteisestä venäläisestä kansanpainista. Sambossa tehdään heittoja, sidontoja, käsilukkoja sekä polvi- ja nilkkalukkoja. Ottelut käydään painimolskilla. Perinteisessä Sambossa painopiste on heitoissa, lukoissa ja mattokamppailussa. Se muistuttaa hyvin paljon judoa, suurimpana erona on jalkalukkojen salliminen, kun taas kuristusotteet ovat kiellettyjä.

jj9 jj10

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat To 15.1.2015 klo 19.15, peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 19:15-20:30 ja sunnuntaisin kello 18:30-20:00.

Combat Sambo

Combat sambo (ven. Bojevoje sambo) on alun perin sotilaiden käyttöön kehitetty laji, jossa käytetään lisäksi lyöntejä ja potkuja, ja myös kuristusotteet ovat sallittuja, toisin kuin muissa Sambon muodoissa.

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat La 17.1.2015 klo 14.30, peruskurssi harjoittelee lauantaisin klo 14:30-16:00.

Kyokushin Karate

Kyokushin on korealaissyntyisen Sosai Masutatsu Oyaman vuonna 1964 kehittämä karaten tyylisuunta, jolla on maailmalla yli 20 miljoonaa harrastajaa. Se kuuluu maailmalla viiden suosituimman karatetyylin joukkoon. Kyokushin-tyylin ominaispiirteitä ovat kova ja realistinen harjoittelu, sparraus, sekä täydellä kontaktilla käytävät knockdown-ottelut, joissa myös alapotkut ovat sallittuja. Kyokushin-karateen kuuluvat erilaiset lyönnit, potkut, tartunnat ja kaadot sekä nivellukot. Kyokushin karate poikkeaa muista karaten tyylisuunnista ottelu- ja harjoitussovelluksiltaan, olemalla suoraviivaisempi, intensiivisempi ja kovempi harjoitusmenetelmiltään. Kyokushin-karate tunnetaankin maailmanlaajuisesti vahvimpana karatena kovien treenimetodien, vaativien vyökokeiden ja täyskontaktiotteluidensa ansiosta.

jj8 jj7

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat To 15.1.2015 klo 19.15, peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 19:15-20:45 ja sunnuntaisin klo 18:30-20:00.

Junnu Ju-jutsu

Juniori ju-jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille, harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Tavoitteena on että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun parissa. Junioriohjaajien koulutuksesta vastaa lastentarhaopettaja Kimmo Tenhunen, 6. danin mustavyö. Ohjaajia koulutetaan myös mm. ensiavussa. Harjoittelu aloitetaan peruskurssilla, jossa opitaan lajin perustaidot ja kehitetään fyysistä kuntoa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista, harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallinta, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä.

jj1 jj3

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat To 15.1.2015 klo 17.00, peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 17-18 ja sunnuntaisin klo 15:45-17:00.

Kenjutsu

jj11 jj12

Lue lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat Ke 14.1.2015 klo 20.30, peruskurssi harjoittelee keskiviikkoisin klo 20:30-21:45 ja lauantaisin klo 14:30-16:00.

Katso kaikki aikataulut täältä. Lajikuvaukset Helsingin ju-jutsuklubin kotisivuilta.

kuva (37)Minä ja sambovalmentaja Yauhen keväällä.

Itse olen käynyt sambon peruskurssin sekä osan hokutoryu ju-jutsun peruskurssista, sen tosin jouduin lopettamaan ajanpuutteen vuoksi. Mun peruskurssikertomuksia pääsee lukemaan täältä!

Nyt yhdelle teistä arvotaan peruskurssi keväälle 2015 Helsingin ju-jutsuklubille. Klubi sijaitsee Kaapelitehtaalla, osoitteessa Tallberginkatu 1D. Osallistuaksesi arvontaan kerro tämän postauksen alle miksi haluaisit voittaa peruskurssin ja mikä/mitkä lajit kiinnostaa!

Osallistumisaika päättyy 31.12 kello 24:00. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse, joten muista täyttää sähköpostiosoitteesi jotta sinuun saadaan yhteyttä mikäli arpaonni suosii! :)

 PS. Jos kamppailulajit eivät ole sun juttu, niin täällä arvotaan treeniaikaa punttisalille.

33 thoughts on “23. Voita peruskurssi Helsingin ju-jutsuklubilla

 1. Mukana arvonnassa. Halusin osallistua arvontaan pikemminkin poikaystävääni ajatellen, hän on nuoruudessa harrastanut aikidoa ja muita itämaisia lajeja mutta harrastukset ovat jääneet – olemme molemmat kiinnostuneita japanilaisesta kulttuurista ja unelmana olisi päästä ehkä ensi kesänä Japaniin.
  Olisi mahtava antaa hänelle myöhästyneenä joululahjana Kyokushin Karate-tai Hokutoryu Ju-jutsu-kurssi, hän on useasti maininnut halunsa osallistua kurssille mutta se viimeinen askel eli ilmoittautuminen on jäänyt aina tekemättä ajoissa.

 2. Tahtosin voittaa peruskurssin, koska oon muuttamassa HKI, ja täältä nykyseltä paikkakunnalta ei potkunyrkkeilyä löydy eli se kiinnostas eniten noista tällä hetkellä. Tavotteena vapaaottelu joku päivä ja pitäis oppia potkimaankin. 🙂

 3. Osallistun arvontaan 🙂 Aloitin viime vuonna peruskurssin HJKK:lla, mutta se jäi loukkaantumisen takia kesken. Nyt olisi kova polte takaisin tatamille ja haluaisin saattaa peruskurssinkin kunnialla päätökseen.

 4. Osallistun arvontaan! Poikakaverini treenaa ko. salilla ja on yrittänyt houkutella mua mukaan, jotta tutustuisin lajiin ja oppisin puolustautumisen perustekniikkoja. Yhteinen aika on ollut kortilla koska treenaamme molemmat paljon, joten olisi kiva saada yhteistä harrastusta. Uskon, että kaikista lajeista hyötyisin, eniten kiinnostaa kickboxing tai hokutoryu ju-jutsu.

  1. Arvontaan mukaan!!!!Eniten kiinnostaisi Kyokushin karate,koska täyskontakti laji.Tykkään kunnon sparrista ja vaativista treeneistä ja uskoisin tossa lajissa niitä olevan.Kickboxing ja BJJ-lajitausta jo löytyy.

 5. Oii ihana kisa! Hokutoryu ju-jutsu vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta.

  Hyvää joulua!

 6. Toi kickboxing olis awesome! Sen siis valitsisin, muuta kokemusta taistelulajeista ei ole, kuin body combat be les mills 😀

 7. Tahtoisin kokeilemaan, ihan vieraita lajeja kaikki. Vaikea valinta Kickboxing ehkäpä

 8. Eikä! Onko mahollista osallistua ja voiton napsahtaessa lahjottaa se isoveljelle? 😀 Veli puhui juurikin eilen tuosta Brasilian Ju-jutsusta. Ite asustan Rovaniemellä joten mahiksia tuonne ei ois tulla mutta Stadissa asuva veli vois kyllä, ois niin mahtavaa sille!!

 9. Tahtoisin Kickboxing peruskurssille. Hokutoryu ja brassi on tullut kokeiltua ja nyt on kaikista lajeista ollut parin vuoden tauko loukkaantumisen vuoksi. Nyt sielu kaipaa jo takaisin tatamille.

 10. Osallistun arvontaan! 🙂

  Eniten minua kiinnostaa ensiksi esitelty ju-jutsu. Harrastin lajia nuorempana aktiiviaesti, mutta teini-iän myötä harrastus putosi pois. Nyt olisikin hyvä hetki virkistää lihasmuistia ja kohottaa kuntoa minua kiinnostavalla tavalla!

 11. Moikka,
  Loistava arvonta!
  Itse olen harrastanut ju-jutsua n. vuoden. Hyvät alkeet sain koulusta (turvallisuusalalta). Siellä meillä voimankäyttöä opetti kuvistakin tuttu Risto. Loistava opettaja! Ju-jutsu oli monipuolista ja hyvää reeniä. Jouduin kuitenkin lopettamaan sen armeijaan lähdön takia. Nyt haluaisin ja olisin todella kiinnostunut Kickboxingista. Olisi huippua päästä peruskurssille ja nähdä olisiko se minun laji. Kunto nousi paljon armeijan harmaissa ja haluan pitää sitä yllä.

 12. Olen aikanaan käynyt ju-jutsun peruskurssin HJJK:lla ja harjoittelen periaatteessa oranssilla vyöllä. Periaatteessa siksi, että lapsen odotuksen myötä harrastus jäi. Haluaisin kovasti päästä mukaan, mutta haluaisin aloittaa perusteista, jotta kropalla olisi aikaa tottua taas erilaiseen rasitukseen.

  Oikeesti mä tartten vaan omaa aikaa.

 13. Olen aina halunnut päästä kuntoon ja kokeilemaan BJJ:tä. Olen aloittanut kuntoilun ja turvallisuusalalla työskennellessä olisi pienestä lisäosaamisesta melkoisesti hyötyä. Onhan tilanteita toki jo tullut vastaan, mutta ei niillä peruskurssin ja kertauskurssien opeilla paljon mitään oikeasti tee. Taistelulajimaailmasta haluaisin myös kehittää henkistä kanttiani, eli oppia luovuttamaan kun on selvää ettei enää ole mahdollista voittaa tilannetta. Myös ne toisiin henkilöihin luotavat suhteet ja terveellinen kilpailuvietti joka houkuttelee harjoituksiin uudelleen ja uudelleen. Olen monesti yrittänyt aloittaa erilaisia kamppailulajeja, Monesti jopa maksanut harjoittelumaksun ja ostanut asun. Sitten yhden tai kahden kerran jälkeen todennut että joo… ei oo mun juttu. Nyt kun pääsisi kokeilemaan lajia jota on mahdollista harrastaa ilman lajin mukaista asua ( Taitaa kyll olla sitten vaan lukkopainia) niin kynnys kokeilla uutta ei olisi niin korkea. Ujoudesta pääsisi eroon eikä tarvitsisi kainostella läskejä vaan siitä lisäpainosta voisi olla ehkä jotain arvaamatonta hyötyäkin kun oikein painitaan.

 14. Osallistun arvontaan 🙂 Lajeista KB ja Kenjutsu kiinnostais eniten. Muutama vuosi sitten treenailin vähän Savatea ja KB-peruskurssikin tuli aloitettua mutta sitten tapahtui jotain (treenikaveri feidas, sairastelin, jajajaseliseliseli) ja se jäi kesken. Vaikutti kuitenkin just mun jutulta, ja muutenkin tuntuu siltä että rapakuntoa ois syytä alkaa kehittämään joksikin muuksi, joten tää tulis hyvään saumaan 😀

 15. Mahtavaa! Osallistun arvontaan! Haluaisin aloittaa kickboxingin nimenomaan Kaapelilla pitkän tauon jälkeen uudestaan ja nöyränä peruskurssin kautta, koska tekniikka varmasti ruostunut niin, ettei kannata alkaa yhtään hötkyilemään… Wish me luck!

  1. On arvottu, arvonnan voitti nimimerkki ”Tiiu” kommentilla ”Osallistun arvontaan 🙂 Lajeista KB ja Kenjutsu kiinnostais eniten. Muutama vuosi sitten treenailin vähän Savatea ja KB-peruskurssikin tuli aloitettua mutta sitten tapahtui jotain (treenikaveri feidas, sairastelin, jajajaseliseliseli) ja se jäi kesken. Vaikutti kuitenkin just mun jutulta, ja muutenkin tuntuu siltä että rapakuntoa ois syytä alkaa kehittämään joksikin muuksi, joten tää tulis hyvään saumaan :D” ! 🙂

 16. Я знаю сайт с ответами на интересующую Вас тему.


  Совершенно верно! Это отличная идея. Я Вас поддерживаю. fifa 15 скачать торрент v5, скачать fifa 15 demo или скачать кряк для fifa 15 скачать игру fifa 15 на андроид

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.