Ilkeät ihmiset

Posted on Posted in Mielipiteet, Muoti, Punttimimmi, Ruokavalio, Treeni, Yleinen

On niitä päiviä jolloin en haluaisi olla bloggaaja ollenkaan. Jolloin toivon, etten ikinä olisi jakanut mitään itsestäni sosiaalisessa mediassa. Niitä päiviä jolloin toivon, ettei kukaan tietäisi kuka olen, eikä mitään minun elämästäni.

Välillä taas haluaisin kirjoittaa kaiken. Haluaisin kertoa hyvistä ja huonoista asioista, yksityisistä asioista. Haluaisin kertoa ihmissuhteista, tunteista, haaveista ja rakkaudesta. Pettymyksistä ja turhautumisesta. Haluaisin että minua ei määriteltäisi sen perusteella mitä täällä luetaan tai ollaan jostain kuultu, tietämättä oikeasti mistään mitään. Haluaisin kertoa kaiken, niin että kaikki ymmärtäisivät ja tietäisivät koko tarinan.

Sillä faktaa on, että blogini kautta tuhannet ihmiset tietävät nimeni ja tekemiseni, ja sen perusteella luulevat tuntevansa minut. Vaikka eivät tunne alkuunkaan. Sillä se mitä syön ja miten treenaan ei kerro minusta ihmisenä mitään.

Sitten muistan, että kaikki eivät halua minulle hyvää. Blogissa on teitä ihania lukijoita joille haluaisin kertoa ja jakaa kaiken! Sekä teille, joita en ole koskaan tavannut, että teille joiden kanssa pidetään yhteyttä ihan liian harvoin. Siksihän blogia ylipäätänsä pidän.

Mutta on myös teitä, jotka haluavat vain pahaa. Teitä ilkeitä ihmisiä, joiden takia en haluaisi jakaa yhtään mitään.

En vaan voi käsittää sitä, että miksi? Miksi joku haluaa loukata täysin tuntematonta ihmistä? Miksi kerätään kaikki mahdollinen tieto toisesta vain, jotta voisimme käyttää sitä tietoa toista vastaan? Yritetään satuttaa mahdollisimman paljon, tietämättä siitä ihmisestä tai sen elämästä muuta kuin murto-osan.kuva 1

Aina sanotaan, että niillä jotka ovat muille ilkeitä, on itsellään huono olo. Osalla ihan varmasti on ja uskovat, että olo paranee kun pistää pahan kiertämään. Mutta en jaksa uskoa, että se pätisi kaikkiin. Mä luulen, että on ihan oikeasti olemassa ilkeitä ihmisiä, sellaisia jotka ovat ilkeitä vain satuttamisen ilosta. Vain koska pystyvät.

Heitä, jotka lukevat kaiken mahdollisen ja tarttuvat niihin huonoihin asioihin, vain koska voivat. Heitä jotka saavat jotain tyydytystä silloin, kun toisen saa mahdollisimman rikki. Puhutaan pahaa, lähetetään ilkeitä kommentteja ja viestejä vain loukatakseen toista. Miksi?

Ehkä se perustellaan itselleen sillä, että toinen on kuitenkin itse itsestään asioita jakanut. Suurin osa tuskin tulisi päin naamaa sanomaan, mutta tietokoneen välityksellä kaikki on niin helppoa ja ”sallitumpaa”. Ehkä ei edes tajuta, että miten paljon pahaa voi käytöksellään saada aikaiseksi, miten paha olo toiselle saattaa tulla. Blogia perustaessa kukaan ei nimittäin varoita sinua siitä, että minkä verran p***aa saatat saada niskaasi myös provosoimatta.

Sanotaan ettei pitäisi loukkaantua vaan itse pysyä asioiden yläpuolella. Mutta vaikka kuinka yrittää, niin joskus tuntemattomankin ilkeily osuu arkaan paikkaan ja sattuu.

kuva 2Siksi toivon että sinä, joka toista yrität tahallisesti loukata, saat siitä paremman olon. Että omat huolesi häviävät, kun olet päässyt siirtämään pahaa oloa eteenpäin. Että siinä tilanteessa kun tiedät toisesta jotain arkaluontoista ja käytät sitä hyväksesi, tunnet itsesi voittajaksi.

Sillä sinä olet siinä tilanteessa ainoa joka iloitsee.

32 thoughts on “Ilkeät ihmiset

 1. Toi on niin tuttua. Oon monesti miettinyt ihan samaa ja sitä, että juurikin ne kommentoijat ovat ilmeisesti itse niin täydellisiä, ettei niissä ole mitään vikaa. Ja ilmeisesti kun kirjoitat blogia niin kaikilla on silloin oikeus haukkua juuri sinut henkilökohtaisesti, vaikka itse olisit puhunut jostakin asiasta ihan vain yleisesti..

  1. Jep, juuri näin… Ei oikein tiedä mitenpäin pitäisi olla, eikä sillä näemmä ole edes väliä koska joku keksii jotain huonoa siitä kuitenkin!

 2. Inhottavaa, että olet joutunut kokemaan tällaista. Kenelläkään ei ole oikeutta ilkeillä. Itse henkilökohtaisesti pidän blogiasi motivoivana ja se auttaa minua jaksamaan, kun omat rajoitteeni alkavat käydä päälle. : )

 3. Tosi hyvä teksti. Monen blogin kommentteja on ikävä lukea, kun siellä on joukossa ilkeitä ja tahallaan loukkaavia kommentteja. On ihan eri asia kysyä, kyseenalaistaa ja kritisoida asiallisesti kuin loukata ja tylyttää.

  1. Kiitos paljon! Kyllä, juuri niinkuin kirjoitit. Saa olla eri mieltä, mutta se ei tarkoita ettei pitäisi toista kunnioittaa! 🙂

 4. Mä olen tehnyt sellaisen periaatepäätöksen, etten julkaise enää ikäviä kommentteja. Yleensä ne jännästi tulee myös samasta ip-osoitteesta. Mutta kyllä se silti aina kirpaisee lukea niitä ilkeilyjä. En vaan voi ymmärtää, mitä toinen siitä saa.

  1. Fiksu päätös! Mä olen vähän kahden vailla, toisaalta yleensä kun olen ne ilkeät kommentit julkaissut niin olen saanut siitä entistä enemmän tsemppejä muilta. Ihanat lukijat ovat aina ehtineet olla puolustamassa ennen kuin itse olen ehtinyt reagoida! 🙂

 5. Jo pelkästään se, että olet näyttävä nuori nainen jolla elintavat ja elämänasenne on kunnossa, on ihan liikaa monille kanssasiskoille sulattaa kiitos näiden heiveröisen oman itsetunnon. Näin miehenä sitä ennemminkin toivoo että kaltaisiasi omapäisiä ja ennen kaikkea omaperäisiä tyttöjä löytyisi enemmän 🙂

 6. Te bloggaajat annatte niin paljon tsemppiä, innostusta ja motivaatiota meille lukijoille, että ei kannata oikeesti pahoittaa mieltä muutamista kateellisista, jotka haukkua louskuttaa! He ovat vain kateellisia saavutuksistanne, eivät itse pysty edes puoleen. Joillakin ihmisillä on niin negatiivinen hapitus.

  1. Näin se vain on, ei pitäisi antaa niiden vaikuttaa itseensä! Ihana kuulla! <3

 7. Jotkut ihmiset vaan on niin ilkeitä, että nauttivat toisten haukkumisesta, ja blogithan on siihen oiva paikka.he myös tarkoituksella tarttuvat yhteen sanaan tai lauseeseen, ja kääntävät lauseen sisällön aivan päinvastaiseksi mitä kirjoittaja on tarkoittanut. Tai sitten haluavat vain provosoida ja saada kirjoittajan vastaamaan asiattomasti. Helpointa varmaan olisi blogata asiattomat kommentit ja jättää ne omaan arvoonsa. Olisi kiva tietää ovatko he irl samanlaisia.

  1. Juuri näin! Jotenkin veikkaan etteivät ainakaan tuo sitä puolta esiin, kerta kukaan ei ole livenä uskaltanut tulla sanomaan samoja juttuja päin naamaa. Yleensähän tällaiset tyypit ovat varmaan täysin munattomia vässyköitä, jotka kokevat jonkinlaista ylemmyyden tunnetta netissä huutelemalla, mitä eivät irl mistään saa 🙂

 8. Bloggaaminen on yleistynyt niin valtavasti että varmaan sekin jotain ärsyttää. Vinkkinä näiden portaalien pitäjille että valmistaisivat bloggaajia näihin trolleihin. Tai ehkä näin onkin jo tehty toivottavasti. Parasta olisi jos kommentointi olisi mahdollista vain omalla fb-profiililla. Olisi jo paljon isompi kynnys alkaa ilkeäksi. Tsemppiä vaan ja pää pystyyn☺

  1. Sellainen olisikin hyvä, joko joku kirjallinen ohje tai sitten ihan kurssina! 🙂 En tiedä onko niitä, mutta ei ole itselleni ainakaan tullut vastaan. Fb-kommentointi olisi sinänsä hyvä, kun vähentäisi trollien määrää, mutta toisaalta vähentäisi varmaan myös asiallisia kommentteja. Nimimerkit ovat siitä hyvät, kun kaikki eivät halua esim. kysyä jotain niin että muut tietävät ettei tiedä itse vastausta! 🙂

 9. tuntuu, että varsinkin näin naisena tekipä ihan mitä tahansa julkisesti, niin heti yltyy aivan älytön anonyymi shit storm 🙁 koetan itse ajatella että näillä tyypeillä ei ole parempaa sisältöä elämällään ja heidän ilkeät sanansa satuttavat lopulta kaikkein eniten heitä itsejään. totta kai ilkeilyt tuntuu pahalta, mutta onneksi paha olo menee nopeasti ohi kun antaa vaan tuntua hetken pahalta ja sit tekee taas päättäväisesti ja hyvällä asenteella sen mitä tekeekin 🙂

  toivottavasti jaksat ja haluat blogataja jatkossakin. musta on ihanaa lukea henkilökohtaisesti kirjoitettuja blogeja, mutta totta kai sen ymmärtää että haluaa olla varovainen sen kanssa mitä somessa jakaa. oon löytänyt jo aivan älyttömästi tsemppiä ja innostusta sun blogista, meidän (kamppailija;))naisten pitää pitää yhtä, sillä valitettavasti, niin uskomatonta kuin se onkin, välillä sitä kohtaa väheksyntää ja sitä, että yritetään lannistaa, vaientaa ja saada vain häipymään vähin äänin jonnekin. en käsitä, mutta ei kaiken maailman kusipäille pidä periksi antaa.

  tsemppiä, muista että ilkeät sanat on vain sanoja, kuin jotain kohinaa taustalla vain.

  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Hyvällä asenteella olet itse liikkeellä, juuri noin pitääkin toimia. Hetken antaa tuntua pahalta ja sitten jatkaa elämää! 🙂 Tosi kiva kuulla että olet saanut innostusta mun blogista, hienoa että kamppaileva nainen on löytänyt tänne! Kannattaa muuten tsekata ensi viikolla ilmestyvä Fightsport, sinne olen kirjoittanut jutun siitä millaista on olla nainen kamppailusalilla!

   Tsemppiä treeneihin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.