Uimahalli, kuntoilu- vai seuranhakupaikka?

Posted on Posted in Mielipiteet, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Viime sunnuntaina pikkuveljeni tuli Helsinkiin ja lähdettiin Itäkeskukseen viettämään kivaa päivää yhdessä. Valittiin Itiksen uimahalli, koska siellä on vesiliukumäki ja mun veli rakastaa niitä! Onhan se muutenkin tosi kiva uimahalli! Uimahallissa kohdattiin kuitenkin tuttu ongelma, miehet.

Nykyään ei ilmeisesti saa edes sunnuntai päivällä käydä pikkuveljensä kanssa uimassa, ilman että siellä joku innostuu. Vahingossakaan jos erehtyy katsomaan jonkun miehen suuntaan, vähintä mitä siitä seuraa on silmänisku ja loputon tuijotus siihen asti kunnes lähtee uimahallista. Jos erehtyy katsomaan, että tuijottaako se vieläkin (tuijottaa tietty) niin toinen tulee iskemään. Please, ”käytsä usein täällä? 😉 ” kuuluu baaritiskille, ei vesijuoksualtaaseen! 😀 Tosi kiva kävellä tuijottaen lattiaan kokoajan, jos ei halua seuranhakuyrityksiä. Vähän kärjistän, mutta fiilis oli kuin olisi eksynyt uimapuvussa vanhaan Onnelaan!

Tällä kertaa päästiin sillä, että oltiin vesijuoksualtaassa ja sinne tuli kaksi miestä meidän tielle hymyilemään ja tuijottamaan. Yhdessä vaiheessa jopa tarttuivat siitä vesijuoksukellukkeesta roikkuvaan naruun. Mä en sitä huomannut itse vaan veli kertoi, näin heti punaista mutta hän sanoi ettei asialle tarvitse tehdä mitään 😀

IMG_6406Keväällä uimahallissa. Nuo ripset <3

Muistan kun olin 14 ja oltiin ystävieni kanssa uimahallin sellaisessa solariumhuoneessa. Eiköhän sinne sitten ilmesty joku aikuinen mies lirkuttelemaan. Alkoi tuijotuksella ja meitähän nauratti, mitä toi vanha pappa siinä tuijottaa. Katsottiin tietenkin että tuijottaako edelleen, jonka seurauksena jossain vaiheessa tuli sitten jo juttelemaan ja selkeästi iskemään. Meitä ahdisti niin mentiin pois, sen jälkeen tuijotti meitä koko loppuajan kun oltiin uimahallissa.

Näinkö asioiden kuuluu mennä? Että kun yrittää käydä kuntoilemassa tai kivaa päivää viettämässä niinkin normaalissa paikassa kuin uimahallissa, niin joutuu ahdistelun kohteeksi? Viimeeksi kun tarkistin uimahalli oli kuitenkin paikka missä käydään uimassa, eikä mikään lihatiski! 😀 Tämähän on suhteellisen lievää, mutta vie kyllä tehokkaasti fiiliksen siitä, että olisi kiva käydä uimassa. Onko teillä vastaavia kokemuksia uimahalleista?

Entäs tiedättekö jotain toista uimahallia Helsingissä tai lähettyvillä, jossa olisi vesiliukumäkeä?

12 thoughts on “Uimahalli, kuntoilu- vai seuranhakupaikka?

 1. Voi kuule, samat on kokemukset paikasta! Olen pari kertaa eksynyt Itiksen uimahalliin, ja hämmennyin ihan samalla tavalla kuin sinä. Tunnelma eroaa selkeästi muista käymistäni uimahalleista. Koin myös ihmeellistä kyyläilyä ja kerran olin melko varma siitä, että eräs mies käytti uimalaseja hieman kyseenalaisin tarkoituksin… En pidä paikasta, ja tämä Itiksen uimahallin maine pitää ainakin omasta mielestäni paikkansa.

  Onneksi en asu siellä nurkilla, vaan käyn yleensä muualla uimassa 🙂

  1. No itänaapurissahan kulttuurinrikastuttajat on ihan lapsenraiskaukseen asti päässeet uimahallissa. Et tietenkään korrektisti ja suomalaistyylisen totuutta piilottelevasti miesten rotuominaisuuksia mainitse, mutta tulee mieleen että Itiksen hallin ahdistelukiintiöstä vastuussa valtaosin sama porukka kuin muidenkin huonojen asioiden kiintiöiden kärkeä pitävät.

   Onhan uimahalli ollut kautta aikaik pikkupervojen ja muiden paskiaisten paikka, mutta varsin vaikeaksi asian tekee tiettyjen maahanmuuttajien gemeettiset ja kulttuuriset vajavaisuudet.

  2. Ritu: Ai kamalaa 😀 Ihme paikka kyllä, tai ei paikassa mitään vikaa ole itsessään, mutta asiakaskunnassa.

   1. Kalle Eemeli Ylitalo: Tietoisesti valitsin tässä jättää kaikki viittaukset kyseisten miesten etniseen identtiteettiin kirjoittamatta. Jokainen voi sitten itsekseen tehdä omat johtopäätöksensä siitä asiasta! 🙂

 2. Flamingossa Vantaalla on ainakin liukumäkiä mutta hinta on kyllä korkeampi kuin perushalleissa.

  1. Siellä ei ole tultukaan käytyä, pitääpi tutustua tarkemmin! Kiitos vinkistä! 🙂

 3. Noi uimahallipervot on ihan oma lajinsa ja valitettavasti niitä löytyy joka puolelta Suomea. Ikävää on se että monesti he kyttäävät lapsia! Olen ollut kylpylässä töissä missä oli pari ihan järkkyä tapausta, sellasia ittensä hiplaajia. Ja mitään ei voi tehdä, muuta kun antaa porttarin ja äijä siirtyy seuraavaan halliin ahdistelemaan. Mutta aina kannattaa sanoa valvojille!

  1. Hyi kamalaa!!!! Ikävintähän juuri on se että siihen on vaikea puuttua ja varsinkin saada loppumaan. Ja niin kauan kun mitään konkreettista ei tapahdu niin ei ole todisteita, en usko että pelkkä tuijotus riittäisi porttariin vaikka toinen kokisi sitä kuinka ahdistavaksi… :/

 4. ….ilman vanhempia Itiksen uimahallissa käynyt nuori poika joutui ulkomaalaismiehen seksuaalisen lääppimisen kohteeksi. Poika ilmoitti järkyttyneenä heti uimavalvojalle, mutta UIMAVALVOJA EI PUUTTUNUT ASIAAN? Eikä varmaan ollut eka kerta kun lepsuili ?? Potkut hänelle. Kaikki tällainen välinpitämättömyys kasvattaa aivan oikeutetusti agressioita kansalaisissa. Tuollaisessa ongelmahallissahan pitäisi poliisin olla jo valmiina, niin uhrit voisivat heti mennä poliisin juttusille ja ahdistelijat saataisiin vastuuseen. Turvakameroista löytyy kyllä todisteet. Poliisin läsnäolo toisi turvallisuutta. Kyllä järeämpää meininkiä pitäisi kehiin saada, ei tällainen nykyinen lepsuilu ketään vakuuta. Nykymenon vuoksi moni on joutunut jättämään uimahallin ja rötöstelijät saavat rauhassa jäädä jatkamaan vääryyttään? Kansalaisten kannattaa antaa uimahallin pomoilleJÄMÄKKÄÄ PALAUTETTA ja VAATIA vastinetta verorahoilleen, ja TAISTELLA tilanteen muuttumisen puolesta. Mikään ei muutu, jos mitään ei tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.