Yksin.

Posted on Posted in Punttimimmi, Yleinen

Istun altaalla, yksin. Tai enhän minä yksin ole, ympärilläni pyörii eläkeläispariskuntia ja lapsiperheitä. Yksi lapsi syö omenaa ja nauraa. Itse odotan että aurinko tulisi esiin pilvien takaa, niin ettei ipadin näyttö enää näkyisi. Kohta otan kirjan esiin ja alan lukemaan.

Tai sitten jään vain ihmettelemään ihmisiä. Yksin, hiljaa päässäni. Ehkä hymyilen kun joku kävelee ohi. Ehkä hän hymyilee takaisin.

Suomessa minusta monesti tuntuu todella yksinäiseltä olla yksin ja pelkäsin, että se tunne seuraisi minua tänne. Että kaipaisin seuraa ja tuntisin itseni todella yksinäiseksi kaikkien pariskuntien vierellä.

Ei. Minusta on maailman siistein juttu, että tulin tänne yksin! Olen saanut olla omassa rauhassa ja oikeasti joutunut viettämään aikaa itseni kanssa. Ilman, että tarvitsee miellyttää ketään, miettiä mitä kukaan muu ajattelee tai haluaa. Olen monesti havahtunut siihen miten ihanaa on kun ei tarvitse puhua kenellekään, viihdyttää ketään. Voi vain olla rauhassa ja miettiä elämää suurempia asioita. Ja sitä, että mitä minä haluan. Siis mitä MINÄ haluan, ei että mitä joku muu haluaa että haluaisin.

Tämä reissu tuli todella tarpeeseen ja täydelliseen ajankohtaa. Täydellinen ajankohta päästä pois kaikesta ja olla yksin. Tietoisesti yksinoleminen on ihan aliarvostettua!

En ole ennen uskaltanut matkustaa yksin, koska olen pitänyt ajatusta negatiivisenä, joitakin asioita kun nyt muka pitäisi tehdä yhdessä. On ollut ihan mahtavaa huomata, että tällaista voi tehdä yksin. Että yksin voi tehdä ihan mitä vain, vain taivas ja oma rohkeus on rajana! Niin siistiä!

image

Teksti kirjoitettu 12.4 Espanjan aurinkorannikolla.

9 thoughts on “Yksin.

  1. Mun mielestä jokaisen pitäisi matkustaa yksin edes kerran elämässään! mä olen tehnyt monia reissuja yksin, parin viikon reissuja ja myös parin vuoden. Se opettaa todella paljon ja tulee ihan oikeasti tutustuttua itseensä kunnolla. Myös uusiin ihmisiin tutustuu todennäköisemmin, koska ei ole sitä turvallista kaveria/kumppania jakamassa reissua.

    Pidä hauskaa!

  2. Hyvä teksti. Mää oon aina haaveillut yksin matkustamisesta ja vasta nyt lähipäivinä oon sitä toteuttamassa. Ajattelin ottaa äkkilähdön lämpimään enkä edes halua kysyä ketään mukaani. Viihdyn tosi hyvin yksin joten se ei ole mulle kauhistus ollenkaan, vaikka monille se tuntuu olevan. Joku jopa on sanonut mulle, että toivottavasti hän ei ole ikinä semmosessa tilanteessa, että pitäisi lähteä yksin matkalle. Haloo, en käsittänyt tota suppeakatseista kommenttia ollenkaan koska yksin matkustaminen on ollut mun haavelistalla niin pitkään. =)

  3. Oon seurannu sun blogia jo jonkun aikaa ja tykkään kovasti! Jatka samaan malliin. 🙂 oon kans miettiny että haluaisin yksin lähteä jonnekkin reissuun. tän hetkinen budjetti antaisi periksi lähteä vain tallinnaan mutta reissu sekin vaikka kestäisi päivän. Pitää varmaan oikeati toteuttaa!

  4. Kyllähän se yksin matkustaminen on oarasta kun ei tartte miettiäkkään muita. Voi mennä omalla aikataululla jne. Kisamatkoissa sit se huoltaja on tärkee joka vähän katsoo perään. Fitnesslajien harrastajana kun dietin viimeisinä päivinä väärään asuntoon koitin sisään ja tein mikrossa puuroa ilman vettä. Viimeinen niitti oli ehkä se kun otin suihkun ilman vettä ja saippuat päässä töihin… onneksi rapussa sentään tajusin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.