Kyllästynyt reissaamiseen

Posted on Posted in Motivaatio, Punttimimmi, Reissut, Ruokavalio, Yleinen

Heippa ja terkkuja lentokentältä!

image

Viime aikoina on tullut oltua tosi paljon poissa kotoa ja huomaan itsestäni, että pieni koti-ikävä alkaa tulla esille. Sitä en ole ikinä ennen kokenut. Nyt olen ollut vähintään joka toisena viikkona hotellissa, niin alkaa taas nauttimaan ihan siitä perusarjesta, jolloin saa olla ihan omassa kodissa ja syödä omaa ruokaa. Borta bra men hemma bäst niinkuin ruotsiksi sanotaan! Savonlinnassa aamupalalla mun aamupalaseuralainen ihmetteli että mikä mua vaivaa, kun hotelliaamipalavalikoimasta valitsin kaurapuuroa raejuustolla ja hillolla ja ihan innoissani söin pari annosta. Mulla oli vain ikävä normi arkista ruokaa! 😀

Mutta se on se itse matkustaminen mikä ärsyttää. Lentokoneessa matkustaminen on NIIN tylsää, varsinkin kun matkustaa yksin. Ahdas istumapaikka jossa istua monta tuntia putkeen. Junassa kun matkustaa niin voi sentään katsoa ikkunasta ulos ja seurata ohikiitäviä maisemia. Paitsi että kyllä mulla meinasi lahota pää pari viikkoa sitten kun tulin Savonlinnasta, kun junamatkustaminen kesti joku 5h ja juna oli täynnä ja väsytti tosi paljon mutten saanut unta. Mulla on nyt kirja ja musiikkia mukana ja latasin jotain pelejä Ipadille. Ehkä niillä pärjää. Ja aina voi vaikka kirjoittaa romaanin jos ei muuta 😀 Miten te viihdytätte itsenne lentokoneessa?

Ja tämä matkustuskyllästyminen pätee molempiin suuntiin, viimeeksi kun tulin Espanjasta niin kammosin monta päivää etukäteen sitä että joutuisin lähtemään kentälle ja kotiin ja nyt eilen oli toisinpäin, ajatus lähteä tänään kentälle ei oikein houkuttanut.

Don’t get me wrong, musta on ihan huippua käydä paikoissa ja on ollut tosi hienoja reissuja. Siirtyminen paikasta A paikkaan B on vaan niin puuduttavaa kun tuntuu että on kokoajan reissussa, vaikka itse kohteessa on ihan huippua. Nytkin olen tosi innoissani itse matkasta, Nizzaan ja Monacoon ja näen Evan pitkästä aikaa <3 En muista ollaanko edes ikinä oltu näin pitkään näkemättä, hän on siis ollut vaihdossa Ranskassa helmikuun alusta saakka. Ja toivottavasti oppinut Ranskaa ja voi tulkata, sillä veikkaan että tässä kuudessa vuodessa mun minimaaliset ranskantaidot ovat melko ruosteessa (lue: olemattomat) 😀

image

Nyt olen tosiaan lentokentällä, v*ttu mitä paskaa ihan oikeasti tää tänne tuleminen. Seurasin reittioppaan neuvoja ja menin Sörnäisiin odottamaan lentokenttäbussia. Ensimmäinen bussi tuli, mutta ajoi ohi. Ei ollut edes täynnä mutta ajoi vain, vaikka meitä oli useampi siinä pysäkillä vilkuttamassa. Aloin juttelemaan yhden miehen kanssa joka on lentokentällä töissä ja kertoi, että viimeistään toissapäivänä bussi teki samoin. No eikai siinä, jäätiin odottamaan seuraava bussi. Tämä seuraava bussi tulee ja kaikki heilutaan siinä, kuski vaan vilkuttaa ja ajaa ohi. Seuraavaa bussia odottaen en olisi ehtinyt enää koneeseen, joten mentiin sitten porukalla taksilla. Kiitos vain tästä HSL, harmi ettei mulla ollut mitään puhelinnumeroa johon heti soittaa ja ilmaista mielipiteeni.

Säätö jatkui kun ihan itse en tajunnut että rahka on liian iso viedäkseen turvatarkastuksesta läpi. Onneksi tarkastajat olivat niin mukavia että antoivat luvan istua siinä turvatarkastuksessa ja syödä 😀 Nyt odotan boardingia, tässä tulikin paljon kovempi kiire kuin mitä ajattelin, kun lähdin kotoa yli KOLME tuntia ennen koneen lähtöä 😀

20 thoughts on “Kyllästynyt reissaamiseen

 1. Seisoitko mahdollisesti väärällä pysäkillä? Sörnäisissä kun on kolme pysäkkiä ja jos olet väärällä pysäkillä bussi ajaa ohi vaikka kuinka huiskuttaisit. Toki bussiliikenne nyt ei aina muutenkaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla

 2. Jos teitä oli monta niin ei muuta kuin palautetta HSL ja taksimatkasta rahat takas. Ihme touhua! Mä kun asuin Sörnäisissä niin silloinen eksä joka oli Joensuusta lenteli usein luokseni, ja hän otti aina sen lentokenttäbussin siitä Kurvista ihan ilman ongelmia, mutta sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.

  Kysyit että miten kuluu aika lentokoneessa? No, mä heitän sen pari pamia huuleen ja voin oikein hyvin koko matkan 😀 Yleensä katselen maisemia ja ihailen pilviä tai maata jos vaan on näkyvissä, ja valokuvaan. Yölennoilla sitten valoja, päivisin näkee paremmin. Ikkunanvieressä haluan siis istua niin on oma rauha ja hyvät näkymät. Nyt pari vikaa kertaa olen lentänyt Norwegianilla niin on nettikin, eli normaalisti olen netissä surffannut sitten muun ajan, tai katsellut sarjoja tabletilta ja seuraillut ihmisiä ja lentoemäntien ja stuerttien touhuja. Nopeasti menee kaikki alle 4h lennot, mutta sitä pidemmillä varmaan tylsistyisin ellen nukkuisi.

  1. Joo, sovittiin että kaikki laittavat ja se jolle kuitti jäi laittaa senkin. Ihme touhua…. Haha, pameilla varmaan matka sujuukin aika leppoisasti 😀 Nyt oli ikkunapaikka kanssa niin pääsi ihastelemaan maisemia, yleensä olen ottanut käytäväpaikan kun tulen aika herkästi matkapahoinvoivaksi. Yllättävän nopealta tuntui matka tälläkertaa 🙂

 3. Lentokenttäbussi ei pysähdy Helsingin sisällä ollenkaan, se pysähtyy vain lähtöpysäkillään Rautatientorilla ja sen jälkeen keskustan ulkopuolella. Tästä syystä se ei ota kyytiin esim sörkän pysäkiltä.

  1. Mitä ite oon käyttänyt, niin lentokenttäbussiin kyllä pääsee kyytiin, mutta ei pois ainakaan keskustan alueella.

  2. Kyllä se kyytiin ottaa, mutta lentokenttä bussilla ei voi tehdä sisäisiä matkoja. Eli jos tuut helsingistä kyytiin voit vasta vantaan puolella jäädä pois tai jos tuut vantaalta kyytiin voit vasta helsingin puolella jäädä pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.