Kilpailemassa tuhansien tuomareiden edessä

Posted on Posted in Kisat, Mielipiteet, Motivaatio, Muoti, Puntti, Punttimimmi, Tapahtumat, Treeni, Yleinen

Mietin pitkään, että kirjoittaisinko tästä ylipäätänsä. Koko kisaviikon olin todella ahdistunut ja koitin keksiä syitä olla kisaamatta. Mahdollisuutta jänistämiseen ei kuitenkaan ollut, olin luvannut kisata ja lupauksissa pysytään ellei mitään maailmaa mullistavaa tapahdu.

image

Ahdisti, koska ajattelin olevani huono. En ole ikinä pitänyt itseäni vahvana voimanostomielessä ja nyt olin luvannut mennä kylmiltään kisaamaan. Edeltävänä iltana juttelin yhden kokeneen nostajan kanssa ja hän vakuutti, että voimanostokisoissa kisataan itseään vastaan eikä muiden tuloksilla ole niinkään väliä.

Palkintoja ja mahdollisesti meriittejäkin on tarjolla kisojen parhaille, mutta loppupeleissä kisataan itseään vastaan. Voimanoston Suomenmestaritkaan eivät todellakaan aina iloitse voitostaan, jos tulos ei tyydytä. Vaikka tiedetään, että voitaisiin olla maailmanmestareita nostamalla varman painon, niin silti MM-kisoissa kokeillaan onnea kovalla raudalla, vaikka se tarkoitaisi tuloksetta jäämistä. Siksi että halutaan parantaa omia ennätyksia, ei vain olla muita osallistujia parempia.

Tässä löytyy varmasti kyllä kaksi koulukuntaa, ne jotka katsovat muiden tasoa ja tekevät jonkun omaan tasoon nähden säälittävän suorituksen, koska tietävät sen silti olevan parempi kuin muut ja riittävän mestaruuteen. Ja sitten ne, jotka yrittävät parhaansa riippumatta muiden tasosta ja tuloksista, vaikka se saattaisikin johtaa epäonnistumiseen ja meriitittä jäämiseen.

Mutta vaikka mä kuinka haluaisin ajatella kilpailevani vain itseäni vastaan, niin kirjoittaessani tätä blogia se ei ihan toteudu. Laitan mun tuloksen tänne tuhansille ihmisille nähtäväksi, ruodittavaksi ja arvosteltavaksi. Jonkun mielestä olen huono, toisen mielestä tyhmä ja kolmannen mielestä ei olisi pitänyt kilpailla ollenkaan, kun olen kumpaakin edeltävää. Ja sitä ei pelätä kertoa.

Siksi minua ahdisti ihan hirveästi mennä nostamaan. Koska tiesin, etten olisi hyvä ja joutuisin sitten netissä ottamaan paskaa niskaan sen takia, vaikka kyseessä olisikin salikisat. Kaikki kun eivät vain ymmärrä sitä. Muistellaan mitä olen joskus jonkun toisen asian yhteydessä kirjoittanut ja vedetään palkokasvit nenään. No, toivottavasti ei, mutta mahdollisuus löytyy aina.

Missään vaiheessa en jännittänyt sitä, että kukaan siellä itse kisoissa nauraisi mulle tai mun tuloksille vaikka olisivat kuinka huonot. Sitä en ole ikinä nähnyt missään kisoissa, vaan fiilis on aina ainakin mun silmiin ollut paikanpäällä hyvä.

Kyseessä olisi salikisat, mutta käytännössä nostaisin tuhansien arvostelevien ihmisten edessä.

image

Mä tykkään bloggaamisesta ja musta on ihan mahtavaa, että juuri sinäkin luet tätä minun tekstiä! Mutta välillä taas tuntuu että tämä blogi, mun treenipäiväkirja, on vähän liiankin iso. Siis, että kun niin moni ihminen lukee mitä kirjoitan ja tuomitsee, niin enää en tänne iloitse samalla tavalla pikkujutuista ja kehityksestä niin kuin mitä alussa tein ja mikä oli blogin tarkoitus. Hehkutin heti blogiin kun tein pienen ennätyksen salilla tai huomasin, että mun reisilihas oli kasvanut.

Nyt jos tekisin saman niin saisin heti kommentin siitä, että mun reisilihas ei ole ollenkaan iso, mun tekniikka on huono tai olen vain muuten vain säälittävä ja epäonnistunut. Ja sen takia ei aina tee mieli kirjoittaa asioista jotka on itselleen hienoja, koska ei halua että joku tuntematon tulee lyttäämään niitä.

Siksi tunsin myös tosi suurta painetta osallistua salikisoihin. Koska en todellakaan ole mikään maailman vahvin nainen, enkä edes Suomen tai salin. Ja olen siitä itse tietoinen eikä minulla ole ongelmaa sen suhteen, mutta siinä on taas yksi syy mistä voitaisi lähteä minua arvostelemaan.

image

Ei pitäisi antaa muiden ihmisten ja mielipiteiden vaikuttaa omaan tekemiseen, mutta välillä ahdistaa olla ”tilivelvollinen” niin monelle. Kuten tästä tekstistä varmasti on käynyt jo selväksi, niin omien tuloksien julkaiseminen mietitytti. Alunperin tämä teksti on kirjoitettu kisoja edeltävänä yönä, kun jännitti enkä saanut unta. Ajattelin että lyön ne mun surkeat tulokset tämän tekstin päätteeksi, koska eipä niistä ole kuitenkaan mitään kerrottavaa.

No, onneksi osallistuin kisoihin enkä antanut näiden asioiden loppupeleissä vaikuttaa, sillä oli ihan superkivaa. Siksi kirjoitan kisoista ihan oman postauksen ja tämä jännitysahdistusteksti saa jäädä tähän. Tuloksia voi kyllä jo tässä vaiheessa käydä kurkkaamassa Instagramissa @punttimimmi! 😉

13 thoughts on “Kilpailemassa tuhansien tuomareiden edessä

  1. Älä välitä muiden kommenteista! Kirjota niinku haluat ja iloitse niistä asioista joista olet iloinen. Se että blogiin tuodaan asiat juuri niinkuin kirjoittaja haluaa, tekee kirjotuksista aitoja ja juuri sinun näköisiä. Jos joku alkaa kommentoimaan negatiivisesti, on hänellä ongelma eikä esim.sun ”pienessä reisilihaksessa” tai ”sun huonossa tekniikassa” 😀 Ihmiset osaa olla raakoja kommenteissaan mutta se on vahvuutta jos jättää ilkeät kommentit omaan arvoonsa. Ihanaa alkavaa kesää sulle!:-)

  2. Ihmiset on netissä ihan kummallisia. Oon huomannut, että kun joskus joillain keskustelupalstoilla kerjätään kommentteja omasta kropasta, niin silloin kun kuvissa on joku normaalia paremmassa kunnossa / edes normaalissa, siistissä kunnossa, niin väki kritisoi ihan älyttömästi kroppaa ja ruotii että mikä on huonoa ja mitä pitäisi treenata että näyttää hyvältä. Sitten taas jos kuvissa on joku vähän normaalia huonompirunkoinen, niin kommentoidaan kaikkea kivaa ja kilttiä. On helppoa olla kiltti sellaisille ihmisille, joita ei kadehdi (toki jotkut ihmiset on kilttejä kaikille ihan oikeastikin, mutta tuollaisiakin tapauksia on olemassa).

    Sama varmaan sun ennätysten ja suoritusten kanssa. Jos nostat enemmän kuin joku huonotuulinen anonyymi tai sun reisilihas on isompi, niin se johtuu vaan väärästä tekniikasta ja oikeesti sä et nosta edes paljoa ja sun reisilihaskin näyttää isolta vaan siksi että siinä on läskiä päällä tms 😀

    Hyvin meni sulla kisat! Itsekin oon miettinyt että jos joskus jossain kisaisin niin se voisi olla voimanosto. Ei kyllä vielä vähään aikaan, tekniikat ja painot on vielä niin kaukana lajista… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.