Nimensä veroinen bloggaaja

Posted on Posted in Kisat, Motivaatio, Puntti, Punttimimmi, Ruokavalio, Treeni, Yleinen

Perjantaina mulla oli yllättävän tyyni olo. Juhlittiin isoäitini synttäreitä, enkä edes kertonut seuraavana päivänä olevista kisoista. En tiedä, olin ehkä vieläkin vähän epävarma osallistumisestani, en ainakaan halunnut asiaa mainostaa.

Kotona laitoin kunnon voimaruokaa eli kilon kanaa ja päätin aloituspainoni, kyykkyyn 40kg, penkkiin 40kg ja maastanostoon 90kg. Sitten piti mennä nukkumaan. Lue; piti!

image

Yhtäkkiä alkoi jännittämään niin maan perkuleesti! 😀 Siinä yhden aikaan yöstä olin ihan pirteänä ja superjännittyneenä, lopputuloksena en nukkunut juuri ollenkaan, koska heräsin kokoajan katsomaan kelloa ja laskemaan kauanko saisin enää nukkua.

Tässä kohtaa jännitti ehkä eniten alku, saisinko kyykystä ylipäätänsä tulosta? Pelkäsin ettei oma kyykky ole tarpeeksi syvä, sitä liikkuvuutta olen kyllä yli vuoden treenannut mutta eipä sitä koskaan tiedä 😀 Niin, tai että ollessaan tarpeeksi syvä, en pääsisi siitä ylös niin kuumotin, että jääkö nyt kuitenkin sitten kisat siihen.

Aamulla jännitti enemmän kuin varmaan mitkään kisat ikinä, niin edeltävä ilta oli ilmeisesti tyyne ennen myrskyä 😀 Toisaalta olen iloinen että jännitti, koska pohdin siinä sitäkin, että jos ei jännittäisi ollenkaan niin silloin asia ei yleensä ole mitenkään tärkeä.

Kisapaikalle mennessä pistin Rammsteinin soimaan täysillä korviin ja keskityin tulevaan. Noin pitäisi aina tehdä ennen treeniäkin, niin että saisi kaikki turhat ajatukset pois ja keskittyisi vain siihen olennaiseen!

image

Kisat kun olivat salinsisäiset niin ympäristö oli tuttu ja suurin osa naamoistakin. Naisia meitä oli kolme, ei ollut mitään painosarjoja vaan voittaja ratkottiin Wilkinsin pisteillä, mitä tarkoittaa sitä, että lasketaan kuka on suhteessa omaan kokoonsa nostanut eniten. Se joka kilomäärissä nostaa eniten ei siis välttämättä voita.

Puntarin kautta lämmittelemään ja jännittämään. Ensimmäinen kyykky tuli hyvin ja olin niin iloinen kun kuulin että hyväksyttiin, jess olisin mukana kisassa! Koska tuo 40kg oli jo ollut mulle murheen aihe, niin ei ollut mitään varmuutta saisinko seuraavatkaan raudat ylös. 45kg nousi ja niin nousi 50kgkin. 50kg ei ole oikeasti mikään iso paino mutta mulle se oli, koska en missään nimessä uskonut onnistuvani siinä!

Siitä tuli sitten tosi kova luotto omaan tekemiseen ja laitoin penkkiin vähän isomman aloituspainon kuin mitä ajattelin, 42,5kg, se nyt melko varmasti tulisi. Se oli aika kevyt joten seuraavaksi 47,5kg. Se oli tällä kertaa mulle liikaa, paino tuntui kevyeeltä vielä rinnalle laskiessa mutta sitten kun press-komento tuli niin se ei enää ollutkaan.

Tuomari tuli jälkeenpäin sanomaan että mulla jäi paljon voimavaroja käyttämättä, kun kuulema työnsin eteenpäin sen sijaan että olisin punnertanut ylöspäin. Penkkitekniikassa on siis vielä paljon parannettavaa ja komennoista nostaminen oli ensikertalaiselle vaikeampaa kuin mitä kuvittelin!

Viimeisenä maastaveto. Lämmitellessä kokeilin vähän painoja ja 90kg tuli kevyeesti kolme kertaa niin nostin aloituksen 95kiloon. En osannut yhtään päättää, että nostaisinko jalat leveällä vai kapealla, kerta olen harjoitellut leveällä viimeisen vuoden ajan tekniikkaa, mutta viimeisissä treeneissä huomasin että kapealla on kevyeempi nostaa 😀

Mun tavoite kisoihin oli 200kg yhteistulos. 95 oli kevyt niin seuraavaksi tankoon 107,5kg, jotta yhteistulostavoite täyttyisi. Sekin nousi niin päätin uskaltaa kokeilla omaa henkilökohtaista ennätystä, 115kg. Sitä en ollut ikinä edes kokeillut, syyskuussa otin treeneissä pari kertaa 110kg, jolloin katsoin videolta miten kamala tekniikka mulla oli ja lopetin painojen tavoittelun siihen.

image

Olin ihan varma että mulla ote pettäisi, kun vain tunsin miten tanko valui käsistä, mutta sitten se olikin jo ylhäällä ja tuomari komensi alas. Mahtava fiilis kun nosto oli hyväksytty, uusi henkilökohtainen ennätys ja parempi yhteistulos kuin mistä olin edes uskaltanut haaveilla. Yhteistulos siis 207,5kg. Oikeastihan kaikki tulokset oli mulle periaatteessa ennätyksiä kun en ole kisoissa aiemmin nostanut, mutta siis voitti saliennätyksetkin 😀

En saa videota upotettua mutta se löytyy täältä.

image

Kisat voitti ansaitusti Eva yhteistuloksella 200kg, joka oli hänen painoonsa nähden ihan huikea tulos. Minä olin pisteillä toinen ja Jaana kolmas. Niin siistiä että tällaisia kisoja järjestetään, missä saa tutussa ympäristössä käydä vähän kokeilemassa mihin voimat riittää. Seuraavissa kisoissa ollaan sitten kaikki parempia ja vahvempia! 🙂

image

Nyt on siis elämäni ensimmäiset voimanostokisat käytynä, joten olen vihdoinkin virallisesti ansainnut blogin nimen! ;D

Vaikka luulin että kisojen jälkeen fiilis olisi kaikkea paitsi, olin niin ylpeä itsestäni siitä että ylitin odotukseni tuloksen suhteen. En edes halunnut että kukaan ottaisi mitään kuvia tai videoita, kun ajattelin että eipä niistä kuitenkaan ole mitään iloa.

Nyt jälkeenpäin harmittaa vähäsen, onneksi pyysin sentään taltioimaan sen viimeisen noston, kun tajusin etten ehkä ihan niin huono olekaan! 😀 Eikä nämä vieläkään ole mitään sellaisia tuloksia joilla kylillä kehuskeltaisiin, mutta tästä on hyvä lähteä ja nyt on pohjatulokset joista voi nähdä kehityksen! Teki tosi hyvää omalle päälle huomata etten ole ihan niin surkea kuin minä olen itseäni pitänyt. Motivaatio nousi heti kymmenen pykälää! 😀

39 thoughts on “Nimensä veroinen bloggaaja

 1. Merkistä nostaminen todellakin on vaikeeta ja vaatii reeniä! Itelläkin ekoissa kisoissa tuli kauheena shokkina kuinka hankalaa onkin tehdä penkkiä komennoilla, vaikka sitä olin muka ennen kisoja reenannut.

  Mavehan suorastaan singahti ylös! Aika hyvin sait pidettyä tangon näpeissä, vaikka ei ollut ristiotetta. Sen kans ei tarvii ikinä pelätä, että tanko luisuu käsistä. 🙂

  1. Se näyttää niin helpolta! 😀 Kiitos, tota ristiotetta en ole edes miettinyt, pitää varmaan jatkossa harjoitella sillä 🙂

 2. Ihan parasta, että noista skaboista saa myös rakentavaa kommenttia mukaan.

  Ja tulihan meidän Mimmiltä ihan kelpo tulos – hyvät oli mummon sapuskat 😉

  Onnea!

  1. Kyllä, nyt tietää paremmin mitä treenata 🙂 Kiitos, jos ei marenkikakulla nouse niin sitten ei millään 😀

 3. Mahtavaa Natalie, että säkin oot innostunu voimanostosta! Hyvinhän ne kisat meni, tärkeintä on se, että ite oot tyytyväinen tulokseen 🙂 Nyt vaan seuraavia kisoja kohti! Kuinka paljon muuten painat? Tai missä painoluokassa teit tämän tuloksen? Ja kumman liiton alla?

  Muistan itsekkin ensimmäiset kisani ja ne oli vielä heti alkuun helsingin aluemestaruuskisat. Olin ihan paskana jännityksestä ja huonommat tuloksethan sieltä tuli kuin odotin, mutta siinä se nälkä kasvaa.
  Hyvä jättää itselle vähän tavoiteltavaa 😉

  1. Kiitos! 🙂 Nämä kisat olivat IPF alaiset sovelletuin säännöin. Kisapaino oli 88,7kg, söin hyvin ja kävin puntarilla vaatteet päällä kun ei ollut painosarjoja 😀 Pitää sopia johonkin kohtaan ne yhteistreenit mistä on ollut puhetta!

 4. Hieno tulos, hyvä! Mä oon itse harrastanu ”voimanostoa” ihan omin päin jonkun aikaa ja kiinnostais saada lajista vähän enemmän tietoa joltain joka harrastaa, erityisesti kisaamisesta yms. Osaisitko sä toimia auttajana? 🙂

  1. Kiitos! 🙂 Ilman muuta autan jos vain osaan, mitä haluaisit tietää?

 5. Paluuviite: fila shoes india
 6. Paluuviite: james harden 1
 7. Paluuviite: new balance

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.