Naiset, lopettakaa miehille valehteleminen!

Posted on Posted in Kuntokuvia, Mielipiteet, Motivaatio, Punttimimmi, Ruokavalio, Terveys, Treeni, Yleinen

Jatketaanpa vielä tätä vaakakeskustelua vähäsen, muutamalla ajatuksella mitä alkuperäisen tekstin (klikkaa tätä linkkiä lukeaksesi sitä) kommenteista syntyi.

Viime syksynä kun olin Jenkeissä, tuli parin paikallisen naisen kanssa puheeksi kysymys ”do I look fat in this dress?” (”näytänkö lihavalta tässä mekossa”). Kerroin, että jos silloiselta miesystävältäni olisin kysynyt asiaa, olisin kyllä toivonut rehellistä vastausta. Miksi muuten edes kysyisin? Itse arvostan rehellistä linjaa ja olen sitä mieltä, ettei kannata kysyä jos ei kestä vastausta. Eihän se miehen vika ole jos näytän lihavalta siinä mekossa! 😀

Nämä naiset olivat ihan ihmeissään tästä, miten voin ajatella noin? He totesivat, että he varmaan löisivät sitä miestä päin näköä, joka kehtaisi vastata kysymykseen myöntävästi. Villi veikkaus, että suurin osa naisista itseasiassa olisivat heidän kanssaan samaa mieltä. Tuo vain on sellainen kysymys, johon ei vissiin kannata vastata rehellisesti! 😀

Sama juttu pätee vaakakeskusteluun. Sain useamman kommentin, jossa mun kuvaa oltiin näytetty miehille ja he olivat veikanneet mun painoa huomattavasti todellista painoa pienemmäksi.

image75kg vai 88kg?

Jos pyytäisit miestä arvaamaan, että kuinka paljon painat, niin vastaus on 99% tapauksista paljon pienempi, kuin mitä oikeasti painat. Miksi? Uskoisin, että tähän on kaksi syytä:

1) Miehet tietävät, että naiset suuttuvat jos heitä pitää painavina. Koska naisen päässä painava = läski, eikä kukaan halua että mies sanoo lihavaksi. Vaikka nainen pyytäisikin arvaamaan painoaan, niin miehet tietävät, että on turvallisempaa arvata alakanttiin. Luoja auttakoon sitä miestä, joka veikkaa naisen painoa suuremmaksi, kuin mitä todellisuudessa on! 😀

Vähän niinkuin aikuista ihmistä ei saisi luulla vanhemmaksi kuin mitä on. Portsarina sen huomaa varsin hyvin. Jos joltain yli kakskymppiseltä kysyn henkkareita, niin hän on yleensä tosi otettu ja imarreltu, kun luulen ikäistään nuoremmaksi. Toisinpäin mieltä kyllä pahoitetaan, jos luullaan vanhemmaksi kuin mitä on.

2) Naiset valehtelevat painostaan. Milloin viimeeksi kerroit rehellisesti miehelle että paljonko painat? Niinpä. Koska painosta valehdellaan, niin miehille tulee ihan epärealistinen kuva siitä, paljonko nainen todellisuudessa painaa.

Jos laittaisin sokkona jollekin viestiä, että olen 177cm ja aamupaino on 88,3 kg, niin oletus olisi varmaan, että olen melko lihava. Koska mun pituiset normaalikokoiset naisethan kertovat painavansa enintään 60kg, oli oikea paino mikä tahansa. Normaalikokoiset treenaamattomat naiset eivät kyllä myöskään paina noin paljon, että ei sen puoleen! 😀

Eikä tämä painosta valehtelu muuten kohdistu vain miehiin. Jos joltain ystävättäreltä kysyy hänen painoa, niin todennäköisesti vastaus on viitisen kiloa pienempi kuin mitä hän oikeasti painaa. Mitä vähemmän vaaka näyttää niin sen parempi ihminen, eikö niin?

image

Itsehän olen reippaasti ylipainoinen, mutta en silti ole lihava. Kaikki eivät vain voi painaa saman verran. Tältä istumalta nyt päätinkin, että jos ei ole jotkut kisat tiedossa joihin mun täytyisi vetää painoa tiettyyn painoon, niin en aijo enää pudottaa painoa johonkin tiettyyn vaakalukemaan.

Ei enää sitä, että laihduttaisi 5kg ja vasta tietyn painon kohdalla saisi olla tyytyväinen itseensä. Ei siinä viiden kilon päästä mitään maagista uutta elämää odota. Saatan hyvin jossain vaiheessa pudottaa sen viisi kiloa, mutta silloin en tekisi sitä varta vasten jotta olisin viisi kiloa kevyeempi, vaan jotta olo olisi parempi.

image

Vaa’an lukema kun ei ole yhtä kuin kenenkään ihmisarvo! Se mitä vaaka näyttää ei automaattisesti tee sinusta läskiä. Jos olet läski niin olet läski, riippumatta siitä mitä vaaka näyttää. Jos olet normaalivartaloinen, niin ei se vaa’an näyttämä ”ylipaino” sinusta lihavaa tee. Lihavuus on oikea ongelma, mutta ylipaino johonkin käyrään nähden ei välttämättä sitä ole, vaikka terveydenhoitaja tai liikunnanopettaja sokeasti tuijottaisikin niitä numeroita.

Eikä sekään, että on vähän läski tee kenestäkään huonompaa ihmistä. Mitä väliä sillä on jos on vähän pehmeä, jos on tyytyväinen itseensä? Tämä pätee myös toisinpäin, se että on timmi tai laiha ei tee kenestäkään parempaa ihmistä. Kyllä se ihmisarvo lähtee oikeasti jostain ihan muusta, kuin siitä minkä muotoinen on.

image

Joten miten olisi sellainen rehellinen linja? Ettei valehdeltaisi vaakalukemasta? Jos painostaan haluaa puhua, niin kertoo sitten totuuden, myös miehille! Silloin käsitys siitä mitä naisen kuuluisi painaa alkaisi pikkuhiljaa muuttumaan, eikä kenenkään tarvitisi olla ahdistunut siitä vaa’an osoittamasta numerosta, ellei sellaiseen muuten ole syytä.

Tämän tekstin ansiosta yli 70 000 Suomalaista tietävät, että minä painan melkein 90kg. Mutta minä olen kuitenkin vain yksi esimerkki, joten ottakaahan tästä mallia, niin avataan yhdessä ihmisten silmiä eteenkin siitä, mitä treenaava nainen oikeasti painaa! 🙂

35 thoughts on “Naiset, lopettakaa miehille valehteleminen!

 1. 62-kiloisena kamppailulajien harrastajanaisena mä kadehdin sun painoa. Sä näytät naisellisen hyvältä ja sulla on hyvää massaa niin voikos kamppailijanaisella sen paremmin mennä? Oikeassa elämässä kun ei mennä pound for pound.

 2. Mitä ihmettä! Valehteleeko joku oikeesti painonsa ihan aktiivisesti!? 😛 Onko se oikeesti ihan yleistäkin? 😀 Paino on vain luku, enkä ymmärrä miksi pitäisi valehdella asiasta. Jos luku ei miellytä eli siitä pitää valehdella niin sitten varmaan asialle voi tehdä jotain tai sitten vaan elää sen kanssa.

  1. No just näin 🙂 Ikävä kyllä valehdellaan, en tiedä kuinka monta kertaa keskustelu jonkun mimmin kanssa on ollut luokkaa:
   ”Kuinka paljon painat?”
   ”60kg” ”Okei 64kg”
   ”Paljonko oikeasti painat?”
   ”67kg…”

 3. Tämä teksti oli taas todella hyvä, hienosti jäsennelty ja analysoitu!

  Nuo 1. ja 2. kohdat ovat täysin totta. Miksipä mies haluaisi naisen raivot niskaan, ja kun hän tietää että vaakalukema on naiselle kuitenkin elämän ja kuoleman kysymys, niin tietysti hän veikkaa naisen painon 10kg alaspäin.

  Naiset valehtelevat painostaan ihan julkisuudessakin. Joskus oli iltapäivälehdessä julkkisten kuvia ja arvuuttelu paljonko kukin heistä painoi. Osa ei voinut todellisuudessa millään painaa niin vähän mitä väitettiin, kun huomioi pituuden, ruumiinrakenteen ja lihasmassan. Tällaisista jutuista tulee sekä miehille että naisille täysin epärealistinen käsitys, että kuka tahansa normaalivartaloinen, ei-läski nainen painaa alle 60kg.

  1. Kiitos paljon! 🙂 Sehän siinä justiinsa onkin, vika on ihan yhteikunnallisella tasolla eikä vain naapurin Pirjossa, joka väittää painavansa vähemmän kuin todellisuudessa! Kun sillä ei oikeasti ole mitään väliä, mutta silti se on monelle tosi iso juttu ja oletaan että jos painaa paljon niin on lihava.

 4. Täällä 166cm/71kg! Lihasta löytyy mutta niin löytyy höttöäkin, mutta olen nyt kuitenkin tyytyväinen omiin voimatasoihini salilla ja se riittää! Painoa olen tiputtanut n. 20kg tässä parin vuoden sisällä hitaasti mutta varmasti! Nyt sitten olen tajunnut sen, että turhaan minä tavoittelen jotain tiettyä vaakalukemaa, kunhan salilla kulkee hyvin, olen vahva ja aerobinen kuntokin on kohdillaan, niin mitä väliä vaikka painaisin 100kg? Äiti on aina yrittänyt jankata sitä, että painolla ei ole mitään väliä, vaan sillä, miltä näyttää. Ja toden totta, me äitin kanssa olemme rakenteeltamme vähän ”kirveellä veistettyjä”, esim. pohkeet meillä molemmilla on rehellisesti kolme kertaa paksummat kuin tavallisilla naisilla, niihin ei laihdutukset yms vaikuta, ne vaan on rakenteeltaan valtavat 😀 mutta sekä minua että äitiäni on kyllä aina veikattu kevyemmiksi kuin mitä oikeasti olemme. Eli jos tavoittelisin nyt sitä n. 67kg, voinkin ajatella että oikeastaan painankin sen verran, sillä luultavasti näytän enemmän siltä kuin 71-kiloiselta 😀 haha, mutta joo, piti vain tulla kommentoimaan.

  Ps. Avomiehelleni kerron kyllä joka kerta vaa’alla käydessäni paljonko painan, hän on ollut mukana tsemppaamassa painonpudotuksessa koko ajan, joten yhdessä analysoidaan aina painonvaihteluita. Ja hän on muuten maailman PARAS arvioimaan painoja: aina kun katsomme jotain laihdutusohjelmia, useimmiten Jutan ohjelmia, hän arvioi ihmisten painot ennen alku- ja loppupunnitusta, ja ihan oikeasti ne heittävät max. kilolla joka kerta! Uskomatonta 😀 Itse yritän myös veikkailla niitä painoja, mutta minulla heitot voivat alkupunnituksessa olla jopa 20kg, en oikein hahmota painon ja koon korrelaatiota :’D

  1. Haha, sun miehelläsi on sitten harvinaisen hyvä silmä näihin asioihin ja ihana kuulla että hän on mukana tsemppaamassa! 🙂 Just niin kuin sanot, ei se paino vaan se muoto! Lihas painaa enemmän kuin läski, joten kevyeempi ei välttämättä ollenkaan ole paremman näköinen vaihtoehto!

 5. Heippa!

  Oon kiiressä vaan lukenut blogitekstit mutten oo ehtinyt kommentoimaan. Harmi ettei sun Ruissi kokemus ollut yhtä huippu kuin mun, mutta eihän kaikki voi tykätä samoista jutuista.

  Tähän painokeskusteluun. Mä olen 163 cm pitkä ja painan 75kg. Ja väitän, ettei kukaan uskois mun painavan niin paljon. Enkä todella kerro sitä kenellekkään ikinä koskaan. Tiedän, että mun olisi parempi olla siinä noin 70 kilossa, mutta no can do kun ei riitä itsekuri vaikka minkä tekis. Koen kuitenkin olevani ihan normaalikokoinen nainen, S-M vaatteet menee päälle jne. Mutta silti koen olevani huono ihminen. Siis suorastaan paska. Koska mun tekee mieli viikonloppuna syödä hampurilainen. Mä en syö lounaaksi salaatti, nytkin eväänä kaalilaatikkoa jossa on kermaa ja siirappia. Mä en treenaa salilla 5 kertaa viikossa enkä tee aamuaerobista. Mä käyn pyöräilemässä, kävelyllä, jumppaan takapihalla, nautin kesästä. Kamalinta tässä on mun mielestä se, että tiedostan, ettei mun pitäis tällästen asioiden takia tuntea itteäni huonoksi ihmiseksi!

  Tää kommentti oli nyt ehkä ihan turha eikä liittynyt aiheeseen, mutta kirjotettu mikä kirjotettu.

  Terveisin se blogin lukija, joka tuli juttelemaan perjantaina YleX:n teltalla kun olit odottanut sun kavereita tunnin. 🙂

  1. Heippa, kiva että teillä oli huippua Ruississa! 🙂 Oli tosi piristävää että tuliti juttelemaan ja olisin tullutkin teidän kanssa hengaamaan, mutta en heti löytänyt niin totesin että parempi käydä hakemassa makkaraperunat 😀

   Ja hei, höpö höpö! Oot upea juuri tuollaisena! <3 Tekee munkin mieli syödä viikonloppuisin vaikka mitä ja monesti syönkin. Kannattaa aina miettiä, että tekisikö se sinusta oikeasti onnellisemman jos painaisit 5kg vähemmän? Ainahan voi laihduttaa, mutta yleensä se pelkkä vaakalukema ei tee ketään onnelliseksi tai paremmaksi ihmiseksi vaan se muu elämä siinä ympärillä! Eli et ole yhtään sen huonompi ihminen kuin kukaan muu, somessa vain on helppoa antaa itsestään sellaisen kuvan että olisi parempi kuin mitä on 🙂

 6. Hyvä teksti kaikin puolin. Kommenteissa jotkut ihmetteli, että tekeekö jotkut naiset tätä painosta valehtelua tosiaan. Voi kyllä! Itse olen kertonut miehelleni ensimmäisen kerran todellisen painoni kymmenen vuoden yhdessä olemisen jälkeen. On tullut valehdeltua painoa suuremmaksi syömishäiriön ollessa pahimmillaan ja toisaalta pienemmäksi kun syömishäiriön parannuttua tuli otettua kiloja takaisin reilusti. Vasta kun löysin terveen ajattelumaailman, pystyin olemaan sinut itseni kanssa ja ajattelemaan kilot kiloina, ei niin että kilot määrittelevät ihmisarvon. Olen myös hyvin varma, että osasyy syömishäiriööni oli se teinityttöjen keskenäinen painonvertailu. Koin aina olevani lihava, kun muut tytöt panoivat vähemmän. Jälkäteen kuvia katselleena on selvää, että tytöt valehtelivat painonsa ollakseen kaikkein kevyimpiä.

  Tuo mitä sanoit, että terveydenhoitajat yms tuijottavat liikaa käyriä, on aivan totta. Lihaksikkaat pojat ja tytöt ovat herkästi liian painavia jne. Itselleni syömishäiriöstä parannuttuani eräs lääkäri totesi, että vaikka olen painoa ottanut muutaman kilon ylimääräistäkin, niin se on mennyt juuri oikeisiin paikkoihin eikä sillä ole väliä (lihaksiin ja pyllyyn lähinnä, ei vaarallista keskivartalolihavuutta). Hienoa, että jotkut lääkärit ymmärtävät, että kehonkoostumuksella on väliä.

  Sulla on mahtava blogi ja oot huippukaunis, niin vaatteet päällä kuin bikineissäkin!! ♡

 7. Niin ja ehkä tärkein jäi sanomatta: mikä oli miehen suhtautuminen todelliseen painooni. Pelkkä hymähdys ja ”okei”. Hei kiviäkin kiinnostaa. Jos ihminen on terve ja tyytyväinen itseensä niin mitä väliä painolla on! Asia erikseen sitten ne joilla on ongelmia alipainon tai ylipainon kanssa. Silloin on hienoa, jos mies tukee lihotus- tai laihdutusprosessissa ja on kiinnostunut painosta.

  1. Kiitos kommentistasi ja ihanaa että jaoit oman tarinasi! <3 Mä myös uskon että ainakin osasyy monen syömishäiriöön on juurikin painohysteria, se ettei katsota ihmistä vaan pelkkää painoa ja niistä valehdellaan. Jos muut väittävät olevansa kevyempiä kuin mitä on ja siihen uskoo, niin tottakai tulee itselleen olo että on lihavampi, vaikka todellisuudessa painaisi saman verran kuin he. Tai vaikka painaisi oikeastikin enemmän, mutta olisi normaalivartaloinen.

 8. Must tuntuu että miehet arvaa siks väärin koska ne ei oikeesti tiedä. Ei ne tiedä? Eihän moni nainenkaan arvais sun painoa lähemmäks 90 kiloa. Näin ainakin mun mies sanoo 😉

  1. Joo, ei suurin osa ihmisistä osaa varmaan arvioida painoja oikein 😀

 9. Ei se vaan toimi nyky-yhteiskunnassa tuollein… aina oon lääkärin mielestä ollut läski, ja aina pitäisi tehdä asialle jotain. Mutta lääkärit ja työterveys hoitajille se peili on varmaan lainattu kotiin jostain linnaäen vekkulasta. Jos itse hengästyvät tuolilta ylös noustessa ja hikoilevat sellaisen saimaan alleen ottaessaan kirjan hyllystä, niin huh huh. Mun mielestä kaikki on kiinni asenteesta.
  Alle 100kg punnitaan muutenkin neuvolassa ja jos paino on voimaa… onhan näitä 😉

  1. Hahaha 😀 Niinpä! Helppoahan se on sanoa että miten pitäisi elää eikä seistä sen takana. Onhan näitä, joskus terveydenhoitaja epäili syyksi mun sairastelulle sen, että elän liian terveellisesti! 😀

 10. Mulle jäi kans hämmennys siitä, että onko oman painon valehtelu oikeesti kauheen yleistä. Ilmeisesti :O Tottakai on helpompi sanoa painonsa, kun on sinut itsensä kanssa ja normaalipainossa, mutta en mä kyllä ymmärrä mitä hävettävää siinä pienessä ylipainossakaan. Kiloista on tehty nyky-yhteiskunnassa muutenkin ihan liian suuri numero, vaikka se onnellisuus löytynee jostain ihan muualta kuin vaa’an näytöltä. Enemmän mä ehkä jopa säälin kovin ulkonäkökeskeisiä ihmisiä, vaikka ei se multa pois olekaan. Kyllä siinä omasta mielestäni elämä vähän hukkaan menee, jos ei muuta mieti kuin sitä miltä näyttää muiden silmissä, etenkin kun se näkökulma on vain siellä oman pään sisällä ja muut voi nähdä jotain ihan erilaista. Kyllä ne ihmiset yleensä jäävät mieleen ihan muista syistä kuin läskiytensä/laihuutensa perusteella 😀

  1. Juuri niin kuin sanot. Paljon tärkeämpää on se ihminen siellä sisällä, eikä se mitä vaaka näyttää 🙂

 11. Heips! Täytyy ihan ensimmäiseksi kysyä aivan tosi hölmöä juttua, mutta mahdoitko liikkua viime viikolla Salon suunnalla, tarkemmin Halikossa..? Olen myymässä mansikkaa siellä, ja musta tuntuu että näi ihan sun näköisen naisen parin kaverinsa kanssa siellä! 😀

  Toisekseen, tää teksti on kyllä niin totta. Itse puolestani on melko siro ja vaikka käynkin salilla ja voimaa löytyy, niin saan usein osakseni varovaisia kysymyksiä painostani. Esimerkiksi tänään kyykätessäni, eräs jo tutuksi tullut heppu kysyin suoraan painoani ja kun ilmoitin sen hänelle, hän naurahti ja sanoi että on sulla aivan pirusti painoa tangossa joka kertoo suoraan voimasta, vaikka pieni oletkin.
  Ja se totuus taas että kaikki eivät ole simä miltä näyttävät pätee mielestäni hyvin heihin, joille BMI näyttäisi ylipainoa mutta olemus on pikemminkin sporttinen eikä suinkaan lihava. Ihan sama miten sut luokiteltaisiin yleisten kriteerien mukaan normaali/ali/ylipainoiseksi, jos olo on hyvä ja tasapainoinen!

  Ihanaa kesänjatkoa 🙂
  Lotta

  1. Haha, joo siellä Prismassa käytiin matkalla Ruissiin! Hassua että tunnistit! 🙂 Kyllä, juuri noin. Se BMI ei oikeasti kerro kovinkaan paljon, toiset ovat sirompia ja toiset raskaammin rakennettuja, eikä se silti tarkoita sitä että olisi lihava tai toisaalta myöskään syömishäiriöinen. Pitäisi niiden numeroiden sijaan katsoa enemmän ihmistä ja hänen vointiaan!

   Kiitos, ihanaa kesänjatkoa sinullekin! 🙂

 12. Naiset valehtelevat painostaan. Milloin viimeksi kerroit rehellisesti miehelle että paljonko painat? Niinpä.

  Siis mitä helvettiä nyt. Olipahan taas yleistys. Jos sinulla itselläsi on tuollainen tapa niin luuletko tosiaan, että me muut naiset koemme asian samalla tavalla/koemme tarvetta valehdella painoamme? Itse en ainakaan ole koskaan kokenut vaikeaksi ilmoittaa painoani jos joku sitä kysyy. Kovaa kun treenaa ja paljon syö niin iso vaakalukuhan kertoo vain lihaksesta. Kun mainostat itseäsi punttimimminä niin luulisi sinun jos kenen tietävän, että jos ei olla kiristelemässä niin silloinhan mitä suurempaa vaa’an lukema kovaa treenatessa näyttää, niin sitä parempi? 😀 Itse olen riemuissani joka aamu kun huomaan painon kohonneen.

  On myös hauskaa, että mainostat itseäsi ”lähes” 90 kiloisena ja sitten kerrot että aamupainosi on hiukan yli 80 kiloa. Taidatko edes ymmärtää miten iso ero noilla kahdella lukemalla on? 😀 Jos treenaa kovaa ja syö puhtaasti niin kymmenen kiloa on painoerona aivan_helvetin_suuri. Tämä postaus oli todella typerää paskaa huh huh.

 13. Kyllä mä olen ainakin huomannut, että naiset valehtelee painostaan jopa toisilleen, ja miehilleen myös..toisaalta yleensä miehille ei edes uskalla kertoa painoa ;). Kaikkihan meistä painaa max 65kiloa!

  1. Jep! Hitsi, ei olisi paljon minustakaan jäljellä jos oikeasti pudottaisin painoni sinne alle 65kg 😀

 14. ihanaa kun otit nää asiat puheeksi. oon tosi pieni kokoinen ja moni hämmästyy kun sanon olevani 66kg(165cm), ja myös siitä kun kerron tästä julkisestikin ihan mielelläni 😉 treenaan myös tosi ahkerasti, kuten ehkä arvasitkin jo. aiemmin sairastin syömishäiriötä monta vuotta ja painoin 20kg vähemmän, vieläkin vaa´an lukemat ahdistaa mutta tän tyyliset kirjotukset tsemppaa hurjasti! kiitos siitä!

 15. Hyvä puhua tästä ja siitä että todellista painoa on vaikea arvioida. Mun täytyy puolustautua, että alle 60kg kokoisia läskejäkin on, ihan oikeesti. En tosiaankaan näytä mitenkään laihalta edes ja mun paino varmaan arvattaisiin korkeammaks kuin se oikeasti on. Mä oon ollu pitkään sohvaperuna enkä ees oo mikään kovin siro rakenteeltani ja painan alle 60kg. Mutta rasvaprosentti on sitten 32! Mulla todellaki on enempi rasvaa kuin sulla ja painoa 30kg vähempi. Mulla ois ehdottomasti syytä puottaa ainakin 5kg rasvaa enkä sittenkään olisi edes lähellä tilannetta, että vatsalihakset alkais piirtyä esiin (eh, osin siks ku ei oo kauheena niitä lihaksii). Kun aloittelen tässä kuntosalilla käyntiä tarkoituksena on pudottaa rasvaprosenttia, ei painoa. Mulle on jatkossa ihan sama kuinka paljon painan, kunhan oisin timmimpi. Ja ei, mulla ei oo syömishäiriöö eikä muutenkaan vääristynyttä kehonkuvaa. Pt on otettu auttamaan mut alkuun ja alkumittaukset kertoo ihan samaa kuin peilikin, alle 60kiloinen läski, mutta tästähän ei pääse ku parempaan suuntaan. Oon ehottomasti samaa mieltä, että toisen painon arvioiminen on vaikeaa, mutta pieni puolustus siitä että kaikki alle 60kiloiset ei välttämättä valehtele.

 16. Olen 173 cm pitkä. Painan 58 kiloa. Itse en kestäisi, jos painaisin noin paljon. Suorastaan pää räjähtäisi. Paino ei ole vuoteen noussut yli 60 kilon, tarkoituksellisestikkaan. Juoksen paljon, kilpaakin. Tuskin kestäisin edes katsoa peiliin tuon kokoisena. Olen onnellinen näin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.