Voita kamppailulajin peruskurssi!

Posted on Posted in Motivaatio, Muoti, Puntti, Punttimimmi, Tapahtumat, Treeni, Yleinen

Vaikka kesän säät ovat olleet mitä ovat, niin kalenteria katsomalla huomaa, että syksy tekee pian tuloaan. Ja syksyhän on aina uuden alku, eikö niin? Piristääksemme yhden lukijan syksyä uudella harrastuksella, sovimme salilla, että laitetaan tänne Helsingin ju-jutsuklubin peruskurssi arvontaan! 🙂

fighter

 Ju-jutsuklubihan on paikka jossa itsekin harjoittelen! Arvonnan voittaja saa itse valita minkä lajin/lajien peruskurssille haluaa osallistua. Valintaa helpottaakseni tässä on esittely Ju-jutsuklubin lajeista:

Hokutoryu Ju-jutsu

Hokutoryu Ju-jutsu on erittäin monipuolinen itsepuolustuslaji. Perustekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot, lukot, kuristukset ja erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. Itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu Ju-Jutsusta saa hyvän, monipuolisen ja haastavan kuntoiluharrastuksen. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikkaharjoitusten lisäksi lihaskunto-, koordinaatio- ja kehonhallintaharjoitteita.
EA0B6936 EA0B6791 EA0B6756 EA0B6886Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat Ma 24.8 2015 klo 18.15, peruskurssi harjoittelee maanantaisin klo 18:15-19:15 ja keskiviikkoisin 18:00-19:15.

Kickboxing

Kickboxing eli potkunyrkkeily on laji jossa yhdistetään lyöntejä ja potkuja. Peruskurssin harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa, sen jälkeen on mahdollisuus harjoitella useammin. Jokaisessa harjoituksessa tehdään tekniikka- ja lihaskuntoharjoituksia, joilla parannetaan kehon koordinaatiota ja hallintaa. Kilpailemisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus käydä erityisissä kilpailijoille tarkoitetuissa harjoituksissa. Helsingin ju-jutsuklubi on Suomen ensimmäinen kickboxingseura.

EA0B6702 EA0B6710Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat Ma 24.8 2015 klo 17.00, peruskurssi harjoittelee maanantaisin klo 17-18:15 ja keskiviikkoisin klo 17-18.

Brasilialainen Ju-jutsu

Brasilialaisessa jujutsussa ei ole lyöntejä eikä potkuja ja ottelu painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Lukkopaini muistuttaa hyvin paljon Brasilialaista jujutsua, mutta siinä ei käytetä jujutsu-pukua, eli gi:tä. Laji myös tunnetaan lyhenteellä ’BJJ’.

EA0B7020Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat pe 21.8 2015 klo 18:30. Peruskurssi harjoittelee tiistaisin klo 19:15 ja perjantaisin klo 18:30.

Sport Sambo

Sambo on Venäjän kansallislaji, jossa on piirteitä judosta ja perinteisestä venäläisestä kansanpainista. Sambossa tehdään heittoja, sidontoja, käsilukkoja sekä polvi- ja nilkkalukkoja. Ottelut käydään painimolskilla. Laji muistuttaa hyvin paljon judoa, suurimpana erona on jalkalukkojen salliminen, kun taas kuristusotteet ovat kiellettyjä.

jj9jj10Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat To 20.8 2015 klo 19.15, peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 19:15-20:30 ja sunnuntaisin kello 18:30-20:00.

Combat Sambo

Combat sambo (ven. Bojevoje sambo) on alun perin sotilaiden käyttöön kehitetty laji, jossa painin lisäksi käytetään lyöntejä ja potkuja. Myös kuristusotteet ovat sallittuja, toisin kuin muissa Sambon muodoissa.

Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat La 22.8 2015 klo 14.30, peruskurssi harjoittelee lauantaisin klo 14:30-16:00.

Kyokushin Karate

Kyokushin kuuluu maailmalla viiden suosituimman karatetyylin joukkoon. Kyokushin-tyylin ominaispiirteitä ovat kova ja realistinen harjoittelu, sparraus, sekä täydellä kontaktilla käytävät knockdown-ottelut, joissa myös alapotkut ovat sallittuja. Kyokushin-karateen kuuluvat erilaiset lyönnit, potkut, tartunnat ja kaadot sekä nivellukot. Kyokushin-karate tunnetaankin maailmanlaajuisesti vahvimpana karatena kovien treenimetodien, vaativien vyökokeiden ja täyskontaktiotteluidensa ansiosta.

EA0B7129 EA0B7140Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat To 20.8 2015 klo 19.15, peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 19:15-20:45 ja sunnuntaisin klo 18:30-20:00.

Junnu Ju-jutsu

Juniori ju-jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille, harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Tavoitteena on, että lapsi ja nuori saa perusvalmiudet myöhempää ju-jutsuharjoittelua varten ja omaksuu myönteisen ja liikunnallisen elämäntavan ju-jutsun parissa. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista, harjoitukset ovat kaksi kertaa viikossa. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallinta, -tietoisuutta ja keskittymiskykyä.

jj1jj3Lue lisää lajista ja katso esittelyvideo!

Uudet peruskurssit alkavat To 20.8 2015 klo 17.00, peruskurssi harjoittelee torstaisin klo 17-18 ja sunnuntaisin klo 15:45-17:00.

Kenjutsu

EA0B7085EA0B7044Lue lajista ja katso esittelyvideo!

Lajikuvaukset Helsingin ju-jutsuklubin kotisivuilta. Kuvat: Pasi Murto.

Budonäytös_webTule katsomaan Suurta Budonäytöstä ja oppimaan lisää lajeista!

Arvonta!

Osallistuaksesi arvontaan kommentoi tämän postauksen alle miksi haluaisit voittaa peruskurssin ja mikä/mitkä lajit kiinnostaa!

Osallistumisaika päättyy 6.8 kello 24:00. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse, joten muista täyttää sähköpostiosoitteesi, jotta sinuun saadaan yhteyttä mikäli arpaonni suosii! :)

29 thoughts on “Voita kamppailulajin peruskurssi!

 1. kickboxing ehdottomasti 🙂 jotta saisin erilaista kuntoa hiottua, ainaisen juntti-puntin sijaan, sekä luvallisesti olla piestävänä 😉

 2. Hokutoruy ju-jutsu kiinnostaa, koska itsepuolustusta on aina hyvä oppia 🙂

 3. Uu-la-la, mikä arvonta, tähän täytyy osallistua! =)
  Lähtisin kokeilemaan Hokutoryu Ju-jutsua, kirjoitinko sen edes oikein? 😀 Olen joskus 10v sitten kokeillut kunto kickboxingia, sekin kiinnostaa!

 4. BJJ tietysti! Olen kuullut niin paljon hyvää kyseisestä lajista ja miettinyt jo kauan jonkin peruskurssin aloittamista, mutta olen muuttanut niin tiheään tahtiin kaupungista toiseen, että se on aina jäänyt vähän haaveeksi. Nyt olis tarkoitus pysytellä Helsingissä pidempään, niin uuden lajin aloituskin voisi olla ajankohtaista ja mahdollista. Oispa vaan mahtista aloittaa uusi harrastus tänä syksynä! 🙂 kiitos mahdollisuudesta osallistua tähän arvontaan!

 5. Kickboxing! Olen nyrkkeillyt 3 vuotta ja haluaisin lähteä laajentamaan taitoja pienen tauon jälkeen:)

 6. Kickboxing kiinnostaisi kovasti! Rakastan BodyCombatia ja haluaisin pian potkia ja lyödä muutakin kuin ilmaa 🙂

 7. Kickboxing ja brasilialainen ju-jutsu! Oon ihan tosissani jo vuoden päivät haaveillu kamppailulajin aloittamisesta, mutten ole saanut aikaiseksi sumplittua, että mistä rahat, mikä seura, mikä laji, kuka treenikaveriksi, mistä aikaa moiseen ym.. Omaa laiskuuttani juu, mutta nyt oli kyllä ihan nappiarvonta! 🙂

 8. Moro.
  Tän ku voittas niin ei enää tarvis kehitellä ”tekosyitä” kiireillä ja muilla menoilla ettei pystyis aloittaa jtn uutta harrastusta:)
  Eniten kiinnostais combat sambo ja sitten BJJ, HJJ ja kickboxing. Että kyllä sieltä hyviä lajeja löytyis…

 9. Olen todella arka kokeilemaan mitään uutta ja luulen että mukavuusalueelta poistuminen tekisi hyvää. Valitsisin siis Hokutoryu Ju-jutsun, eiköhän siinä karaistu ja saa itsevarmuutta arkielämäänkin 🙂

 10. Kickboxing ois aika kova! Harrastin joskus nyrkkeilyä ja tykkäsin siitä todella mut sitten tapasin tuon minun miehen, jonka perässä muutin Vantaalle ja nyrkkeily jäi Tampereelle 🙂 Tarkotus ois palata takas nyrkkeilyn pariin ja toi kickboxing ois kyllä varmasti se mun juttu!

 11. Kickboxing – tekniikka olisi kiva saada kuntoon ja lisää räjähtävyyttä!

 12. Jujutsua on suositeltu. Kiinnostaisi kokeilla ja auttaisi varmasti pääsemään parempaan fyysiseen kuntoon.

 13. Haaveenani on jo pidemmän aikaa ollut aloittaa brasilialainen ju-jujutsu, mutta tähän asti olen vain tyytynyt katsomaan youtubesta gracie-videoita ja jujutsu-pätkiä 🙂 Minulla on hieman karate-taustaa, joten vastapainoksi lukkopainityylinen treeni/itsepuolustus olisi täydellistä. Minua kiinnostaisi erityisen paljon lukkojen oppiminen ja koko kehon voimankäyttö. Olisin niin onnellinen jos saisin tutustua lajiin ja treenata tätä. Kiitos sinulle mahtavasta arvonnasta! 🙂

 14. Törmäsin tähän sun blogiin just tänään, mahtava kirjoitus tyrkyistä fitnessmimmeistä 🙂

  Enivei, Samboa (tai combat samboa, ehkä pelottaa vähän että lähtee henki tosin) ois kiva kokeilla, muutaman vuoden juurikin sitä samankaltaista lajia treenanneena joka on nykyään pilattu naurettavilla säännöillä..

 15. Päädyin juuri blogiisi ja tulikin luettua kerralla monta kiinnostavaa postausta. Olen lapsena harrastanut karatea, joten tuo karaten peruskurssi olisi mainiota muistinvirkistystä. Mukana siis arvonnassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.