Leirillä MM-joukkueen kanssa

Posted on Posted in Kamppailulajit, Leirit, Motivaatio, Punttimimmi, Tapahtumat, Treeni, Yleinen

Rankka mutta sitäkin siistimpi viikonloppu takana! Olin ottanut viikonlopun vapaaksi, kun tiedossa oli mm-kisoihin valmistava samboleiri. Leirille sai myös osallistua muut, kuin mm-kisoihin tänä vuonna menevät, muutenhan mulla ei olisi ollut sinne mitään asiaa… 😀 Leiriä saapui vetämään Pietarin urheilukoulun ammattivalmentaja, kaksinkertainen sambon maailmanmestari, Vladimir Aleksandrov. Paikalla oli sambojoukkueen ja harrastajien lisäksi judokoita.

Mä en juuri koskaan nouse aamuksi määriteltävään aikaan vaan kun sovin aamutreeneistä ne on yleensä kello 12 aikaisintaan. Mielellään kello 14 jos saan itse päättää! 😀 Nyt leiri oli kuitenkin ihan oikeasti aamupäivällä, olin itse tiedottanut leiristä ja katsonut, että se alkaisi kello 10 joten olin ajoissa paikalla valmiina treenaamaan. Kunnes sitten erään toisen myös ajoissa tulleen kanssa tajuttiin, että oltiin katsottu väärin, sunnuntain treeni alkaisi 10 mutta lauantain vasta 11. FAIL! 😀 Eipä siinä muuta sitten kuin tunnin odotus ja uusi yritys.

image

Se tunne oli ihan sanoinkuvaamaton, kun ekassa treenissä alettiin lämmittelemään ja tajusin, että tässä mä nyt oikeasti olen lämmittelemässä Suomen MM-joukkueen ja muiden huippu-urheilijoiden kanssa. Ekassa treenissä mulla oli parina nuori judopoika ja hänen isänsä. Tämä poika oli oikeasti nuoresta iästään huolimatta niin loistava!! Ei valittanut kertaakaan, ei höpöttänyt turhia eikä pelleilyt, vaan teki kaiken mitä pitikin. Jonkun mielestä olisi ehkä ollut harmittavaa että parina oli lapsi, mutta minua ei haittanut ollenkaan.

Olin muutenkin asennoitunut silleen, että olen huonossa kunnossa ja tämä leiri on muille tärkeämpi, joten olisi ehkä vähän jännittänyt olla vaikka jonkun mm-joukkuelaisen parina, kun pelkäisin pilaavani hänen harjoitustaan.

Ensimmäisessä treenissä aloitettiin ihan perusjutuista, Vladimir näytti yleiset virheet ja miten asiat kannattaa tehdä. Tuli tosi paljon hyvä juttuja ihan perustekniikkaa myöten. Eteenkin kun musta tuntui että olin unohtanut kaiken lajinomaisen liikehdinnän. Puolentoista tunnin harjoitus, sitten kotiin syömään ja takaisin tatamille. Toisessa harjoituksessa mun parina oli judomimmi.

imageIltapäivätreenin porukka.

Lämmiteltiin pyörimällä matossa ja sen jälkeen alettiin katsomaan muutamaa lajinomaista tekniikkaa josta päädytään jalkalukkoon. Treenin päätteeksi vielä kolme erää sparria. Tässä yllätyin siitä, ettei mua käytetty ihan pelkästään tatamin lakaisemiseen, vaikka mulla oli kunto jo niin loppu etten jaksanut kunnolla sparrata. Siis kunnolla siinä mielessä, että olisin yrittänyt jotain omia juttuja tehdä, vaan keskityin puolustamiseen. Tietty mulla oli myös paino puolellani, jotain positiivista tässä painonousussa kun painavampaa vastustajaa on rankempi heittää! 😀

imageTreenien jälkeen oli helppo hymyillä!

Harjoitusten jälkeen olin vielä luvannut lähteä hyvän ystävän ja hänen miehensä tupareihin. Jostain syystä kaikki kiva aina osuu samaan aikaan ja välillä on vain pakko olla sosiaalinen ja käydä näyttäytymässä. Olin niin poikki, että sohva olisi ollut kyllä hyvä vaihtoehto. Jengi varmaan ajatteli että olin vetänyt hyvät pohjat matkalla, kun väsytti niin, että vaikka koko illan olin selvinpäin mun lauseista tuli ihan hassuja.

Olin kuitenkin aika ylpeä siitä, kun lupasin lähteä 20:05 lähtevällä bussilla ja 19:44 tajusin olevani edelleen sohvalla kylpytakissa tukka märkänä. Vartissa sain tukan kuivatettua, meikit laitettua, mekko valittua ja juostua pysäkille. Olin mä kyllä sen näköinenkin, mutta ehdin silti! 😀

image

Vaikka lähdin himaan jo siinä vaiheessa kun muut alkoivat suunnittelemaan baariin lähtöä, olin sunnuntaina niin väsynyt ettei mitään järkeä. Silleen kun koko kroppa on vaan niin poikki ettei jaksaisi liikkua ollenkaan.

Jälkiviisaana voi tietty sanoa, ettei ole hirveän fiksua viikko sen jälkeen kun pitkän tauon jälkeen alkaa jumppaamaan, lähteä treenileirille ja sitten vielä istumaan iltaa. Mutta kyllä mä sen uudestaankin tekisin, oli vaan niin siistiä ja kaiken väsymyksen arvoista päästä osallistumaan leirille.

Loppupäivästä sain kuitenkin itseni niskasta kiinni ja lähdin äidin luokse kuten olin luvannut, käytiin vielä illalla kaikki pelaamassa tennistä. Hauskaa touhua, varsinkin kun oltiin kaikki yhtä huonoja niin sitä ei tarvinnut tehdä liian tosissaan! 😀

6 thoughts on “Leirillä MM-joukkueen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.