”Ootsä niinku joku kehonrakentaja??”

Posted on Posted in Duunit, Kamppailulajit, Kisat, Motivaatio, Puntti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Parhaat (ja typerimmät) kommentit tulee yleensä kännissä olevan ihmisen suusta. Kieltämättä kyllä lämmitti sydäntä vähäsen viikonloppuna, kun olin duunissa poikkeuksellisesti t-paidassa ja sain paljon kommentteja mun lihaksiin liittyen. Kuten tämä otsikossa mainittu ”ootsä niinku joku kehonrakentaja??” 😀

Kun aloitin punttitreenin vuonna 2012 vihasin sanaa ”fitness”. Silloin se minusta kuvaili sellaista vähän avutonta naista, joka käy vähän jumppaamassa jumppapallolla ja corsstrainerilla ja heiluttelee vaaleanpunaisia käsipainoja varovaisesti, jottei vain tulisi isoja lihaksia. Huomatkaa, että silloin en tiennyt mitään mistään fitnesskisoista tms, vaan tämä oli se mikä minulle sanasta tuli mieleen! 😀

En halunnut,  että itsestäni käytettäisiin sanaa fitness, koska en halunnut olla sellainen. Halusin treenata kovaa salilla ja minusta se sana ei silloin viestittänyt sitä. Ennemmin kerroin, että bodaan tai harrastavani kehonrakennusta. Eihän mun kroppaa ollut kehonrakentajaa nähnytkään, mutta se tuntui kuvailevan paremmin sitä treeniä ja niitä tuloksia mitä kohti tein töitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASiihen aikaan tuli otettua lähinnä tällaisia kuvia.

Kun ensimmäistä kertaa kävin Fitness Expossa, kehonrakennus oli mielestäni kova laji ja siisti juttu. Perustin  treeniblogin, jonka kategoriaksi pystyi valitsemaan joko ”muscle” tai ”fitness”. Minulle se oli luonnollisesti muscle, koska halusin isot lihakset enkä olla timmi! 😀

bodaus3 bodaus1Punttitreeniä tai ”bodausta” takana kolmisen kuukautta.

Mutta vastatakseni kysymykseen, niin ei, emmä kyllä ole mikään kehonrakentaja. Mulle treenien suurin tarkoitus ei ole muokata kehoani ulkonäköä, vaan kehittyä mahdollisimman hyväksi kamppailijaksi. Se on se mitä mä haluan. Olla teknisesti hyvä sekä nopea, räjähtävä ja voimakas. Sellainen jolle ei pärjää juuri kukaan. Siihen on paljon matkaa, mutta sitä mä haluan. Tavoitteeni ei ole olla mahdollisimman rasvaton ja lihaksikas, jotta voisin esittää kroppaani kuvissa ja bikineissä, koska en treenaa näyttääkseni hyvältä. Mitä kropan ulkonäköön tulee, niin haluan että se on toimiva ja paras mahdollinen edellä mainittuihin tavoitteisiin nähden. Kaikki näkyvät lihakset ja lihaserottuvuus on vain plussaa! 😀

Mitä mun punttitreeniin tulee, niin sekin on kaukana bodauksesta. Silloin kun käyn puntilla niin teen voimanostoliikkeitä.

voima1Viime salikisoissa, 115kg

Nyt näyttäisikin pahasti siltä, että saatan mennä nostamaan meidän salikisoihin kuun lopussa. Kovasti ovat kundit ainakin siihen yrittäneet ylipuhua, kuulema sillä ei ole väliä etten ole nostanut kuin pari kertaa viime skabojen jälkeen. Katsotaan, en halua vielä luvata mitään, jotta ei tarvitsisi stressata asiaa. Mutta onhan se nyt aika selvää että mitä tässä käy! 😀 Kyse on kuitenkin tietyllä tapaa leikkimielisistä kisoista, eikä mistään elämää vakavammasta! 🙂

92 thoughts on “”Ootsä niinku joku kehonrakentaja??”

 1. Ja hei, jos urheilee niin kyllä se kroppa myös näyttää siltä että urheilee 😀 Siinä fitneksessä se on vaan se itse tarkoitus ja treenin pointti. Muiden lajien urheilijat on ihan samannäkösiä mimmejä, mutta niiden kropat vaan vielä sen lisäksi tekee jotain siistiäkin 😉

 2. Miksi et ottele, jos kerran se on se mitä haluat? Tuhlaat aikaasi voimannostokisoissa kun voisit hankkia kokemusta kehästä. Vapaaottelussa esimerkiksi naisia sinun painoluokassasi ylipäätänsäkään ei ole kovinkaan montaa tässä maassa ja heistäkin suurin osa on n. 70 kiloisia, joten ei tarvitsisi edes pelätä ”turpaan saamista”. Lisäksi jos lukot on hallinnassa (harvalla nimittäin on) niin ei muuta kuin kehään kokeilemaan, jos kantti kestää. Ei miehetkään odota, treenaa ja valmistaudu iänkaikkisesti vaan kokeilevat melko nopeasti kilpakehään nousua, joten miksi et siis sinäkin.

  1. Asiaa puhut! Tällä hetkellä otteleminen ei kuitenkaan ole minulle ajankohtaista. Olen sairastellut pitkään joten en ole kunnossa, enkä ole kehittynyt viime ottelusta niin paljon kuin mitä haluan ennen kuin seuraavan kerran ottelen. Niin ja oonhan mä kolme ottelua jo käynyt, joista yksi miestä vastaan, tosin ei vapaaottelua 🙂

 3. Mun mielestä tuo voimannosto on tosi hyvä lisätreeni kamppailijalle. Ainakin mun oma sparri painitreeneissä on kulkenut paremmin, kun oon käynyt salilla ja lihasvoima kasvanut (nyt käynyt salilla n. vuoden päivät).
  Vaikka paini ja kamppailulajit on tekniikka lajeja, niin kyllä voimasta on etua! (varsinkin kun naisena kamppailee miehiä vastaan!)
  Tsemppiä sinne ja paranemisia! 🙂

  1. Olen samaa mieltä, että kyllä voimasta on hyötyä, eteenkin jos molemmat ovat teknisesti yhtä taitavia! Tai jos on pieni ero taidoissa niin voimalla saattaa pärjätä. Toki voi treenata optimaalisemmin voimaa kamppailulajeihin kuin voimanostolla, mutta toistaiseksi olen ainakin tykännyt treenata näin. Kiitos tsempeistä, hyviä treenejä sinne! 🙂

 4. Paluuviite: blanc vert rouge kd6
 5. Paluuviite: target nighties
 6. Paluuviite: usd 87 39 270 91
 7. Paluuviite: 2018 adidas carnation
 8. Paluuviite: rayban izzy keyhole
 9. Paluuviite: womens nike sky
 10. Paluuviite: jordan retro 13 shoes

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.