Yes, she squats!

Posted on Posted in Leirit, Motivaatio, Puntti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Salilla pidettiin eilen kyykkyseminaari, johon tietty oli pakko päästä mukaan. Alkuun käytiin läpi tekniikkaa ja sitten jokainen kyykkäsi vuorollaan ja ohjaajat korasivat tekniikkaa.

image

Jäi positiivisessa mielessä tosi hämmentävä fiilis! 😀 Olen tottunut punttisalilla sellaiseen valmennustyyliin, että kaikki mikä ei ole paskaa on enemmän tai vähemmän kusta. Parhaimmillaan jossain asiassa en ole ihan yhtä paska kuin kaikessa muussa. Minullekin tämä ajatusmaailma on aika pitkälle tarttunut, siinä oppii aika nöyräksi.

Kyykyissä olen treenatessa tosi varovainen ja treenaan maltillisilla painoilla. Tämä siksi, että pelkään että liikkuvuuteni ja sitä myöten tekniikkani on niin huono, että rikon itseni jos yritän kyykätä yhtään sen isommilla raudoilla.

image

Olen viimeisen vuoden aikana melkein päivittäin kyykännyt kotona peilin edessä, katsonut tekniikkaa ja yrittänyt päästä oikeaan asentoon. Nyt olin ihan hämmentynyt, kun kuulema mun kyykky oli ihan jees, ei ole enää vikaa liikkuvuudessa. Tottakai on luonnollista, että jos joka päivä jotain harjoittelee niin siinä kehittyy! Mutta mulle on vain jäänyt sellainen ajatus, että olen ihan onnettoman huono kyykkääjä ja sillä sipuli! 😀

image

Nyt mun pitäisi keskittyä työntämään polvia ulos ja pitämään painon kantapäillä ja jalan ulkosyrjällä. Kyllähän mä tiedän, että missä kohtaa jalkaa painopisteen pitäisi olla, mutta kun itsekseen treenaa pienillä painoilla, on ilmeisen helppo fuskata.

Yllättäen muuttui kyykkääminen paljon mukavammaksi kun tästä huomautettiin ja tottelin! 😀 Tosi kivaa kun tällainen järjestettiin ja pääsin osallistumaan, nosti punttimotivaatiotakin kummasti kuulla että olen parempi kuin mitä ajattelen! 🙂

5 thoughts on “Yes, she squats!

  1. Voi hitto oon kade! Piti osallistua kans, mutta olin unohtanu päivän ja paukkasin salille kuudelta aamulla. Siinä sitten hieroin silmiäni, luin infolappua ja totesin että tuskin jaksan toista treeniä kahentoista tunnin päästä :(.

    Mutta hyvältä näyttää kyykkyasento!

  2. Voi vitsit tääläistä itsekkin kaipaisin… 🙂 En uskalla kyykätä kun en tiedä teenkö sen oikein….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.