Push&pull -kilpailut

Posted on Posted in Kisat, Motivaatio, Punttimimmi, Tapahtumat, Treeni, Video, Yleinen

Helsingin Atleettiklubilla pidettiin viime lauantaina push&pull -kisat. Koitin viimeiseen asti olla lupaamatta osallistua, etten alkaisi stressaamaan asioita, mutta olihan se selvää etten jäisi pois ilman oikeaa syytä. Jos niitä syitä alkaisi laskea, niin olisihan jokaisella tekosyitä jättää kisat välistä. Nämä olivat kuitenkin suljetut salikisat, eivätkä varsinaisesti vaatineet mitään valmistautumista, joten osallistumisesta ei ole mitään haittaakaan.

Perjantaiyönä alkoi sitten viimeistään jännittää tosi paljon ja aloin stressailemaan kaikkea tosi turhaa mikä ei edes liittynyt kisoihin, minkä seurauksena koko yö meni sängyssä pyöriessä. Aika menee muuten tosi hitaasti kun ei saa unta ja odottaa vain että herätyskello vapauttaisi nousemaan sängystä. Tulihan se aamu sitten sieltä ja ensimmäisenä olin yllättäen ihan sika pahalla päällä! 😀 Ei hirveästi hymyillyttänyt kun väsytti niin paljon.

Sitten muistin, että oli kisapäivä ja fiilis nousi potenssiin tuhat! Mä niin rakastan sitä tunnetta kun tajuaa että tänään kisataan! Iron Maidenin Run to the hillsistä on tullut mulle sellainen biisi mitä aina soitan kisa-aamuna, siitä tulee ihan huippu odottavainen fiilis! Mulle tuo jännitys on nimenomaan positiivinen juttu, se auttaa minua keskittymään olennaiseen, vaikka jännitys-sanaa usein pidetään negatiivissävytteisenä.

image

Puntari näytti 91,5kg, olin ihan tyytyväinen ettei ollut sen enempää. Painolla ei muuten ole väliä, mutta pistekisoissa kun ei ole painosarjoja paras on olla mahdollisimman kevyt, sillä nostettu määrä suhteutetaan omaan painoon Wilkinsin taulukon mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kevyempi kaveri saattaa voittaa isomman, vaikka isompi olisi nostanut määrällisesti enemmän.

Kisat olivat penkki-veto kisat, eli näissä ei kyykätty, mutta tulos koostui penkin ja maastavedon yhteistuloksesta En ole penkannut sitten viime kisojen, joten tavoitteena oli 40kg minkä tiesin varmuudella penkkaavani, kun maastaveto oli se mikä kiinnosti. Yllättäen penkistä nousi kuitenkin viisi kiloa enemmän kuin viime kisoissa. Nyt se 47,5kg joka viimeeksi jäi pelkäksi yritykseksi nousi hyväksytysti. Ja kyllä, mun kokoiselle ihmiselle tämä on ihan surkea penkkitulos! 😀

Penkin jälkeen alkoi väsyttää hirveästi eikä maastaveto oikein lämmitellessä kulkenut, 100kg tuntui painavalta joten ilmoitin aloituspainoksi 115. Mulla oli haaveena nostaa 130kg, mutta se ei tuntunut kovinkaan realistiselta.

Hetken pohdittuani päätin kuitenkin vaihtaa aloituksen 120 kiloon, jos ei nousisi niin ei nousisi, mutta tuntui turhalta aloittaa 115kg kun kuitenkin viikko sitten tein 2x120kg salilla. Juuri ennen kun tanko oli valmis Katja tajusi huomauttaa minulle, etten voi mennä vetämään kyykkykengissä, siksi nostan paljain jaloin jos joku sitä ihmettelee 🙂 Tietty olisin saanut nostaa niissä, mutta ihan turhaa lisätä nostomatkaa. Toiseen nostoon sitten 125kg joka myös nousi. En oikeasti muista näistä kahdesta ensimmäisestä nostosta mitään, videolta näyttävät kuitenkin helpoilta 😀

Kolmanteen nostoon sitten 130kg, tämä tuntui jo painavalta. Koko video nostosta on 7 sekunttia pitkä, mutta oikeasti musta tuntui että se aika kun nostin meni tosi hitaasti ja kaikenlaisia ajatuksia ehti käydä mielessä 😀

Huomatkaa tuuletus! 😀

En vieläkään ole oikein tajunnut että sain tuon 130kg nostettua, se ei tuntunut realistiselta ajatukselta kisoihin lähtiessä vaikka se olikin mun tavoite. Vertailun vuoksi vielä toukokuun ennätys 115kg:

Seuraavat kisat ovat joulukuussa, jos nyt vähän pääsisi harjoittelemaankin ennen sitä! 🙂

9 thoughts on “Push&pull -kilpailut

  1. Hieno suoritus! Itsellä vähän samanlainen ongelma, mave kulkee jo kolminumeroisissa luvuissa.. mutta se penkki.. ehkä mulla on vieläkin näin parin vuoden jälkeen se penkkitekniikka hukassa kun en voimaa saa suhteessa maveen/kyykkyyn 😀 Mut säkin oot sen verran vahva, että en yhtää ihmettele jos pian se penkkikin rupee kulkemaan- samalle tasolle muiden tulosten kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.