Niin pettynyt itseeni

Posted on Posted in Dieetti, Punttimimmi, Ruokavalio, Terveys, Yleinen

Eilen menin väsyneenä töiden jälkeen kauppaan ja ostin kaikkia herkkuja mitä olen tämän sokerilakon aikana himoinnut. Tai mitä edes voisin himoita. Oli mutakakkua, kermavaahtoa, kolme erillaista suklaakarkkia, aleksanterinleivos ja tuulihattuja. Sen verran pystyin hillitsemään itseni, että en ostanut enää jätskiä siihen päälle, koska tajusin etten ikinä jaksaisi sitä syödä päälle.

Nyt olen ihan hirveän pettynyt itseeni. Mutta ei sen takia mitä ajattelette, että olisin sortunut sokerilakosta. Ei, sillä tässä ei ole kyse mistään sortumisesta, sillä päätin jo viime viikolla, että eilen tai tänään pitäisin vapaasyöntipäivän. Kerta teki niin hirveästi mieli, eikä se tuntunut menevän millään pois, sovin itseni kanssa päivän tulevaisuudessa jolloin saisin syödä. Silloin se ei ole sortumista väsymyksen tai liian pitkälle venytettyjen ruokavälien takia vaan etukäteen tehty päätös.

Myönnettäköön, että minua jännitti. Mitä jos se on menoa sitten, enkä enää pysty hillitsemään itseäni? Palaanko nyt takaisin vanhaan?

Mistään varsinaisesta cheatdaysta tässä ei kuitenkaan ollut kyse, vaan pikemminkin vapaasyöntiateriasta. Aamulla söin puuroa, lounaaksi pasta bolognese ja päivälliseksi kanasalaattia. Menin kauppaan vasta vähän ennen sulkemista, joten kovinkaan pitkää aikaa ei jäänyt mässäilylle. Mutta ai että, miten innoissani olin koko päivän kun tiesin mitä odottaa.

Kun sitten vihdoin ja viimein pääsin himaan ja oli aika syödä niitä herkkuja, iski yhtäkkiä tyhjä olo. Mun ei oikein tehnyt mieli mitään. Tiesin, että olisin hyvin voinut jättää ne syömättä, mutta olin luvannut itselleni illan jolloin saisin nauttia sokerista.

Oikea syy miksi olen niin pettynyt itseeni on siis se, etten pystynyt vetämään övereitä. Söin yhden pienen leivonnaisen, joka nyt ei maistunut millekään erityiselle. Sen jälkeen siirryin Budapesteihin, joita olen kuolannut siitä asti kun joulukarkit tuli myyntiin. No, ihan ok, söin muutaman ihan vain syömisen vuoksi. Sen jälkeen söin vielä muutaman sipsin. Ja sitten se oli niinkun siinä.

image

Ne herkut mitä olen kaikesta eniten kuolannut jäi avaamatta, koska en tuntenut mitään tarvetta syödä niitä. Edelleen mutakakku, Brunbergin toffeet, Polly, kermavaahto ja tuulihatut ovat avaamatta. MITÄ TÄMÄ ON???

Olen niin pettynyt itseeni, tuntuu että olen epäonnistunut ihmisenä kun en pystynyt mässäämään herkkuja. Ja ennen kaikkea, näen sieluni silmin miten kuukauden takainen sokerikoukussa oleva Natalia pyörittelee mulle silmiään ja huokaisee syvään. Miten tässä kävi näin??

15 thoughts on “Niin pettynyt itseeni

 1. Mä oon ollut aika tiukalla dieetillä viimeisen puoli vuotta ja eilen oli virallinen lopetuspäivä. Olin keskustassa tapaamassa valmentajaa lopputapaamisen merkeissä. Olisin saanut mässäillä ja syödä kaikkea mitä olisin halunnut, koska enää ei ollut ruokavaliota mitä noudattaa. Olen himoinnit sipsiä, karkkia, hampurilaisia, poikaystävän iltapalakarjalanpiirakoita kaikkine lisukkeineen ja ihan perusmakaronilaatikkoakin… Noh, mitä tekee Birgitta lopputapaamisen jälkeen? Ostaa yhden kinuskisen Arnoldsin sydändonitsin, jossa on vaniljakreemiä täytteenä ja jakaa sen kotona poikaystävän kanssa. Jätti hampurilaisen välistä ja meni factoryyn hakemaan maailman isoimman ja herkullisimman salaatin. Parempi nauttia siitä yhdestä herkusta kerrallaan! 🙂

  1. Ja välillä ne suunnitellut ja suunnittelemat repsahdukset on just sitä mitä tarvii. Jaksaa sitten taas olla dieetillä! 🙂

 2. Ehkäpä se riippuvuus on ollut enemmän henkistä kuin arveleekaan. Nyt kun kroppaa on vähän vieroitettu, niin eipä huvitakaan enää mässätä kuten ennen..

  Jos tulee pahoja mässäyskohtauksia silti, niin se voi olla merkki suolan tai sokerin heittelyistä ja pahoista puutoksista hormonitoiminnassa ja aineenvaihdunnassa. Joskus ne ongelmat on hankittujakin, tiettyjä herkkuja kun suositaan meidän yhteiskunnassa ja oikein tyrkytetään kaikkialla. Psyykettä kannattaa oikeastaan aika harvoin syyttää.

 3. Sopivasti liika ehdottomuus pois. Jos ei laita liian rankkaa kieltoa, ei ole myöskään repsahduksia. Vain sattumuksia, jotka ovat sekä sallittuja, eikä myöskään ole kielletyn hedelmän houkutusta 🙂

  Olet yhä oikealla linjalla, että heikko tai repsahtanut!!

 4. Apua, ei kai kukaan noin hirveetä määrää herkkuja kerralla syömään, vai syökö!? Leivos ja muutama karkki kuulostaa jo ihan normi herkkuhetkeltän ehkä siis piditkin ”normaalin” ja tervejärkisen herkkuhetken, noin jos kerran viikkoon söis ei ois mitään ongelmaa..mutta että kaikkia noita, apua 😖

  1. 😀 Tämä pisti hieman hymyilyttämään.. Voi näkisitpä omat herkuttelut! Ite kyllä yritän kaikille toittottaa että IIFYM eikä tarvii lakkoilla!

 5. No siis kun yritetään irrottautua sokerista niin makuaisti tottuu elämään ilman sokeria. Siksi sokeri ei maistu enää niin hyvältä:D sitä se on kun sokerilakkoon alkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.