Treenivaatekirpputorien hysteriaa

Posted on Posted in Mielipiteet, Muoti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Av, yv, jono, huijari, rikosilmoitus…

Mulla on ihan jäätävä läjä treenivaatteita joita en käytä. Osa on niin sanottuja hutiostoksia, osa taas sellaisia jotka ovat jääneet väärän kokoisiksi tai muuten vain käyttämättä. Niistä yritän aina välillä päästä eroon, ja sitä kautta olen eksynyt facebookin treenivaate- ja urheiluvarustekirpputoreille. Ja sitä menoa siellä kun seuraa, niin onhan välillä aikamoista showta ja monesti olen luovuttanut jo ennen kuin olen saanut kauppaa aikaiseksi.

Ensinnäkään, en ymmärrä sitä että varataan vaatteita ja jonotetaan ilman ostotarkoitusta. Ärsyttää pyynnöstä mittailla vaatteita ja sitten varataan se, mutta silti ostaja ”haluaa vähän pohtia” eikä enää ilmoita ettei ole kiinnostunut. Sitten viikon päästä kun kyselee asiaa ja toinen ei ole ostamassa, niin joutuu kyselemään kaikkia jonottavia erikseen ja kukaan heistäkään ei välttämättä ole vaatetta ostamassa ja saa aloittaa saman rumban uudestaan.

Puhumattakaan sitten niistä tinkijöistä… 😀 Jos jostain uudesta merkkivaatteesta pyytää esim. 70€ niin sen tuskin haluaa myydä 20€ sisältäen postikulut… Tai niistä jotka tinkivät ja sovitaan halvemmasta hinnasta ja silti jättävät kaupan pystyyn!

kirppis1

Mulla on ollut muutama vaate myynnissä josta oon ollut ihan varma että lähtee jo samana päivänä postiin kun on tullut varauksia ja pitkä jono, mutta on mulla edelleen kaapissa. Siitä syystä moni laittaa suoraan ilmoitukseen, että ”ei turhia varauksia”, mutta en tiedä auttaako sekään vaikka olettaisi sen olevan itsestään selvää.

Jengiltä tuntuu näillä kirppareilla välillä maalaisjärki kokonaan hävinneen. Ensin varataan ihan hysteerisinä tuotteita miettimättä, että ollaanko niitä ostamassa ja sitten jos henkilö ei ole tuntiin vastannut viestiin, ollaan jo myymässä seuraavalle. Jos joku ei ole päivään käynyt vastaamassa viesteihin tai pakettia ei ole pariin päivään näkynyt, syytetään huijariksi ja uhataan rikosilmoituksella.

En edes pahasti liitottelisi jos väittäisin, että melkein joka kolmannessa ketjussa haukutaan jotain myyjää varkaaksi ja uhataan rikosilmoituksella. Jengi on ihan tulistuneina jos ostettu vaate ei ole kolmessa päivässä tilisiirrosta perillä. En tiedä muista, mutta itselläni ei ainakaan sovi joka päivä käydä postissa. Ja jos joku myy useamman vaatteen kerralla, niin musta on täysin ymmärrettävää, että käy postissa vaikka kerran tai kaksi kertaa viikossa viemässä paketteja kootusti, eikä se tee kenestäkään huijaria.

Joku oli laittanut yhden ”huijausvaroitusketjun” kohdalle mielipiteen, että pitäisi olla video siitä kun on laittanut paketin postilaatikkoon tai kuva postin tiskillä postittaessa, jotta voisi todistaa että tuote oikeasti on lähetetty. Tapahtuuko näitä huijauksia tosiaan näin paljon? Uskoisin kyllä että niitä tapahtuu jonkun verran ja on hyvä olla varovainen. Mutta onko teistä tällainen hysteria tarpeen? Musta on oikeasti aika ahdistavaa yrittää päästä kamoista eroon, kun siihen asti että paketti on saapunut ostajalle saa olla pelkäämässä, että julistetaan huijariksi.

En oikein ymmärrä tätä, että oletetaan että facebook-kirppiksellä tuotteet saapuisivat perille nopeammin, kuin oikeasta verkkokaupasta tilatessa. Monessa nettikaupassa kun toimitus on 3-10 päivän sisään.

kirppis2Tässä vain osa vaatteista, joten koodia tulemaan jos tarvitset treenivaatteita! 😀 

Yhdenkin vaatteen myin ja se maksettiin heti ja maksu näkyi tililläni pari päivää myöhemmin ja sovittiin päivä jolloin kävisin postissa. Samana päivänä kun olin luvannut postittaa tuotteen, oli ilmoituksen kohdalle jo ilmestynyt kysymysmerkkejä ostajalta. Normaalisti olisin laittanut tämän paketin postilaatikkoon niin kuin minkä tahansa kirjeen, mutta nyt en uskaltanut tehdä sitä kun olin myynyt sen treenivaatekirppiksen kautta. Koska silloin mulla ei olisi ”todistetta” että olen oikeasti postittanut sen, jos minut parin päivän päästä julistettaisiinkin huijariksi kun paketti ei ole vielä ehtinyt perille.

Millaisia kokemuksia teillä on facebook-kirppiksistä ja vastaavista? Ja onko teillä vihjata mitään kätevää tapaa miten pääsisi treenivaatteista eroon, ilman että siitä seuraa hirveästi stressiä? 😀 Jos ei olisi niin paljon rahaa niissä kiinni (kun uudet vaatteet kyseessä), niin kävisin suoraan heivaamassa kierrätykseen, pääsisi niin pajon helpommalla!

EDIT 18:39: Blogikirppis tulee kun useampi teistä sellaista toivoi, pysykää kuulolla niin ilmoitan siitä lisää myöhemmin! 🙂

91 thoughts on “Treenivaatekirpputorien hysteriaa

 1. Olen myynyt muutaman vaatteen facen kirpparilla nyt marraskuussa, sitä ennen vain huutiksessa.
  Ihan uskomatonta sakkia, yhdenkin tuotteen jouduin ilmoittamaan kolmesti kunnes sain siitä rahani ja vaatteen uuteen kotiin. Aina sille oli ostaja joka ei sitten koskaan maksanutkaan vaatetta eikä vastannut enää viesteihin vaikka luki ne.
  Ja tosiaan varataan, sitten ei kommentoida aikoihin mitään. Kysellään mittoja ja tingitään naurettaviin summiin.
  Huono maku on jäänyt noista kirppareista näillä kokemuksilla ja taidan jatkossakin pysyä huutiksen puolella.

 2. Joo, nyökyttelin vaan postauksen läpi! Sit yks lajinsa on kans nää ostajat, jotka kuitenkin vois sitten maksaakkin vasta kahden viikon päästä. Ja sit ihmettelee kun et suostu varailemaan tuotetta niin pitkään. Tai nää jotka olettaa että voit lähettää tuotteen heti ja ostaja maksaa kun jaksaa. Huoh. 😀

  Ite käytän oikeestaan enää Kallio kierrättää -fb-sivua myyntiin. Ei tarvi postitella, vaan face-to-face tehdään kaupat. Tosin on siinäkin välillä kauheeta säätöä, kun yrittää sopia aikaa milloin nähdään ja missä. Tossa ryhmässähän on sääntö, että jos myyt esim Töölössä, niin sun pitää sut tuua ne myytävät jutut Kallioon, ettei saa vaatia noutamaan vaikka Kampista. Mut ihan jees, tavara liikkuu nopeesti, toisaalta sit taas kalliimmat jutut ei ehkä niin hyvin.

  Mä voisin olla kans blogikirppiksen kannalla!! Ihania noi värikkäät legginsit!

 3. Jep, valitettavaa. :/ Mäkin oon menettäny yhdessä kaupassa tyhmyyteni takia ison määrän rahaa, kun postitin monta vaatetta kerralla, eikä maksua koskaan saapunut. Inhaa.

  Komppaan Sannaa, laita vaatteitasi tänne myyntiin! 🙂

 4. Tänne myyntiin vaan! 🙂
  Mulla on kokonaan usko menny noihin nettikirppiksiin, joten hommaan aika ajoin pöydän ihan oikeelta kirpparilta ja myyn siellä kaiken turhan pois. Säästyy aikaa ja hermoja 😀

 5. Ja jos pienelle kärpäsenp****lle löytyy sopivaa kampetta, niin tarjoa ihmeessa 🙂 (eli s/34 osastoa…)

 6. Hei! Mie voisin olla kiinnostunut tuosta adidaksen hupparista, better bodiesin musta harmaasta paidasta ja noista salamatrikoista, jos saisin vaan ensin tietää hinnat ja koot! 🙂

  sähköposti susuna8@gmail.com

  1. BB paita ehdittiin jo myydä, mutta laitan sulle huomenna sähköpostia hupparista ja salamatrikoista kun pääsen kotiin tarkistamaan koon! 🙂 Huppari on muistaakseni koko M ja trikoot Onesize!

 7. Mä myyn paljon kamaa ihan paikallis fb-kirppiksellä eli kauppa tehdään face to face. Toimii hyvin. Jonkun verran myös muilla fb-kirppareilla ja tähän mennessä kaikki sujunut todella hyvin. NOi urheiluvaatekirpparit on kyllä luku sinänsä. Monesti pyydetään käytetystä vaatteesta uuden hintaa.. mutta onhan noita tinkijöitäkin. Kerran möin torin kautta läppäritukea kahdella eurolla. Joku tyyppi laittoi viestiä, että tulen hakemaan ja maksan siitä sinulle 1 euron. Vastasin ettei käy, koska hinta on vaivaiset 2e. Laittoi sit useamman viestin, että maksan sen euron, tulen hakemaan. Jouduin aika rumasti sanomaan loppujen lopuksi että tajus…

  Kannattaa laittaa tänne vaan myyntiin!

 8. Joo kuulostaa tutulta. Olen kanssa myynyt vaatteitani ja siellä on ollut just näitä hupivarailuja ja osakseen olen saanut myös päänaukomista vaikka ihan asiallisesti olen toiminut. Itse en osta vaatteita noitten nettikirppiksien kautta (enkä oikeastaan muutenkaan), sillä kyllä mun pitäs päästä niitä kokeilemaan irl ja toisaalta en luota yhteenkään tyyppiin niin paljoa että uskoisin sieltä tulevan ihan kunnollisen vaatteen.

 9. Mulle voi laittaa viestiä vaikka facebookissa tosta harmaasta bb treenipaidasta! Voisin ostaa jos koko on oikea 🙂 t. Janetta Honkanen

 10. Heips! Olisiko sulla sattumalta betterbodiesilta trikoita,housuja treenitoppeja/paitoja myynnissä? Kova olisi halu ostaa mutta hinta tökkii kaupasta ostaessa. Jos löytyy laittaisitko viestiä sähköpostiini!

 11. Heips! Olisiko sulla sattumalta betterbodiesilta trikoita,housuja treenitoppeja/paitoja myynnissä? Kova olisi halu ostaa mutta hinta tökkii kaupasta ostaessa. Jos on laittaisitko sählöpostia 🙂

 12. Mulla on vaan positiivisia kokemuksia :O just tänään saapui keskiviikkona ostamani shortsit. Ja omat myynnit on sujuneet hyvin. Mut muakin kiinnostaisi, jos alat täällä blogissa myydä! ;))

 13. Juu kerran erehdyin myymään vaatteita facebook kirppiksellä ja se oli suuri virhe! 😀
  Mulla lähti kaikki vaatteet alle 5 euron, joten edullisesti luovuin kalleistakin talvitakeista esimerkiksi. Niin sitten sovin ostajan kanssa kaupat ”Nähdään siellä klo 13:50” niin ostaja ilmoittaa kyllä klo 13:50, että myöhästyy hieman, tulee mahdollisimman pian. Paikalla hän oli 14:20. Eli odotin häntä puoli tuntia, että sain myydä topin 3 eurolla. Tuntipalkka jää hippasen pieneksi 😉
  Tämä nyt oli pahin myöhästyjä, mutta kaikki muutkin ostajat olivat myöhässä. Okei, kyse oli melkein kaikkien kohdalla 5 minuutista. Mutta silti. Tosi epäkunnioittavaa myöhästyä edes 5 minuuttia!
  Muutenkin hirveää säätöä niiden varauksien kanssa yms, että päätin etten myy facebookin kautta enää ikinä mitään.

  1. Just…. Kuulostaa ikävän tutulta, mäkin kerran erehdyin sopimaan tapaamisen Kamppiin! Olin myymässä treenitopin 3€ vaikka oli uusi ja maksanut mulle enemmän. Silloin ostajalla ei ollut tasarahaa eikä mulla tietenkään vaihtorahaa kun en tajunnut, joten loppupeleissä päädyin vielä antamaan topin halvemmalla kun mitä oltiin sovittu, kun ärsytti että olisin mennyt ihan turhaan paikalle. Päätin sitten että ensimmäinen ja viimeinen kerta kun menen jonnekin että saisin jonkun vaatteen myytyä, kun menee jo hyväntekeväisyyden puolelle! 😀

 14. Täällä myös kiinnostunut salamatrikoista ja niiden vieressä olevista?
  Mitkeä nuo harmaat siinä reunimmaisena ovat? Mielelläni hinta ja kokotietoja
  vastaanotan vaikka S-postiin.

 15. Juu jotenkin sain tällaisen kuvan ennen kuin aloin edes näihin perehtymään ja siksi myyn ja ostelen kamoja ainoastaan paikalliskirppareilla. Saanut ostettua kyllä kivoja juttuja ja Mikkelissä sain ilmatteeksi keittiökapustoja sun muita kun kävin vain noutamassa 😀 Myynyt olen myöskin samoilla markkinoilla jotta on itse voinut viedä lähelle kotiin tai kauppakeskukseen tms. Kotini tarkkaa sijaintia en uskalla näillä paljastaa, joten vaikka tulisivat noutamaan, sovin aina läheiselle bensikselle.

 16. Paluuviite: red and white 6s
 17. Paluuviite: nike vandal iris
 18. Paluuviite: plata gris curry 2.5
 19. Paluuviite: adidas flashback
 20. Paluuviite: kobe 9 low rainbow
 21. Paluuviite: new balance 575v3
 22. Paluuviite: youth shoes

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.