Pitääkö elämässä olla muutakin kuin treeni?

Posted on Posted in Dieetti, Kilpirauhasen vajaatoiminta, Mielipiteet, Motivaatio, Punttimimmi, Ruokavalio, Terveys, Treeni, Yleinen

Muutama vuosi sitten tapailin miestä, joka ei ymmärtänyt mun treenaamisen ja kurinalaisen syömisen päälle, ei sitten ollenkaan. Mun elämässä ei kuulema ollut mitään muuta sisältöä kuin treeni ja hänestä se oli niin negatiivinen asia, että yritin tietenkin puolustautua ja sanoa ettei se pidä paikkaansa.

Meidän suhde ei luonnollisesti kestänyt pitkään, mutta se pisti silloin miettimään. Olenko mä tosiaan sellainen joka miettii vain treenaamista? Hän oli mun mielestä väärässä, koska en ollut hänelle puhunut mun treeneistä, mutta kirjoitinhan mä treeniblogia ja kannoin omat safkat joka paikkaan mukaan.

Oli sitten myönnettävä itsellenikin että todellisuus oli se, että kyllähän treeni on mulla ensimmäisenä mielessä aamulla ja viimeisenä illalla ennen nukkumaanmenoa. Ja niin myös haluan että asiat on, joten turha yrittää todistaa muuta.

Tämän miehen kanssa me monesti kinasteltiin siitä, että elämässä pitäisi olla muutakin kuin treeniä ja yritin sanoa että onhan mulla. Mutta todellisuus tosiaan on se, että mun arki ja ajatukset pyörivät treenin ympärillä ja olen vuosia systemaattisesti mukauttanut muun elämän sen mukaan. Ja niin myös haluan asioiden olevan, kukaan ei ole pakottanut minua tekemään niin.

3

Senhän jokainen lukutaitoinen joka täällä blogissa käy jo tietää, etten pitkään aikaan ole pystynyt kunnolla urheilemaan. Mutta ei se ole prioriteetteja mun pään sisällä muuttanut, vaikka käytännössä en olekaan tehnyt mitä haluan. Jos jotain niin se on saanut minut vain varmemmaksi siitä, että se on sitä mitä haluan.

Kun tämän vuoden aikana olen tänne monesti avautunut mun huonosta voinnista, niin lienee olennaista kertoa että viime aikoina mulla on ollut vähän parempi fiilis. Se on minusta aika hämmentävää, koska fyysinen vointi ei ole parempi, mutta päässä jokin on muuttunut. En enää kokoajan ajattele treeniä, tai siis sitä etten treenaa. Ja se on tehnyt mun päälle tosi hyvää!

Samalla musta tuntuu, että petän itseäni. Miten mulla voi nyt olla ihan hyvä fiilis, vaikka en treenaa? Tämä on ollut mulle tänä vuonna yksi rankimmista jutuista. Olen ajatellut, että ei voi olla hyvä fiilis kun tilanne on mitä on, koska se olisi väärin itseäni ja omia unelmia kohtaan. Mutta se syyllistäminen ei ole johtanut mihinkään hyvään, joten ehkä ei ole niin huono juttu antaa vähän armoa itselleni, kerta en mahda tilanteelle mitään.

Ensi viikolla mulla on taas aika lääkärille ja fiilikset on positiiviset sen suhteen. Toivon että saataisiin jotain muutosta aikaiseksi mun oloon. Eihän tässä ole mitään järkeä, että olen yli kahdeksan kuukautta syönyt lääkkeitä enkä vieläkään jaksa elää normaalisti, vaan voisin nukkua vuorokauden ympäri. Helposti.

18 thoughts on “Pitääkö elämässä olla muutakin kuin treeni?

  1. Moni kuntoilija antaa suhteettoman paljon ajatusenergiaa jumppailuilleen vaikka sen tulisi olla yhtä neutraalia toimintaa kuin vessassa ja kaupassa käynti.

  2. Ihanaa, joku puki mun ajatukset sanoiksi. Itse treenaan ihan vaan omaksi iloksi, mutta mietin treenaamista joka hetki.. Hankalaksi tämän yhtälön tekee välillä sen, että mulla on kaksi lasta ja mies. Nyt moni luulee että, olen huono äiti ja plaaplaa.. Mutta siis joka päivä mietin, miten saan viikkooni mahdutettua treenit, ja jos satun saamaan johonkin väliin muutaman tunnin vapaa-aikaa, mietin samantien, mitä sitten treenaisi 🙂 Oon yrittänyt keksiä muitakin harrastuksiani itselleni, oon yrittäny virkata ja jouluaskarrella, mutta kun se innostus loppuu samantien..

    R

    R

  3. ”enhän jokainen lukutaitoinen joka täällä blogissa käy jo tietää, etten pitkään aikaan ole pystynyt kunnolla urheilemaan. Mutta ei se ole prioriteetteja mun pään sisällä muuttanut, vaikka käytännössä en olekaan tehnyt mitä haluan. ” Minäkin tanssin balettia lapsena, mutta nyt en ole pystynyt tekemään sitä enää kymmenen vuoteen, kuitenkin koen olevani balettitanssija koska haluan niin, ihan niinkuin sinäkin koet olevasi urheilija vaikka et urheile 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.