Turvaton olo naisena Suomessa tällä hetkellä

Posted on Posted in Mielipiteet, Muoti, Punttimimmi, Yleinen

Viime perjantaina matkalla töihin koin ensimmäistä kertaa Helsingissä liikkuessa olon turvattomaksi. Mitään pahaa ei varsinaisesti tapahtunut, mutta työmatkani tuntui ahdistavalta. Busseja on lakkautettu siihen malliin, että mun täytyy kulkea junalla töihin. Minusta Rautatieasema on aina ollut vähän inhottava paikka, mutta ei suoraan ahdistava tai pelottava.

Nyt kun kuljin sieltä läpi kahdeksan jälkeen illalla ei oikeasti tuntunut kivalta. Mihin vain katsoin, silmiini osui siellä hengaavia miesporukoita. Miehiä vähintään kolmen ryhmissä jotka tuijottivat minua, kun yksin kävelin kaupan kautta junaan, jotta pääsisin töihin. Ne miesporukat jotka kävelivät vastaan, tuijottivat minua koko matkan ennen kun kohtasimme ja päät kääntyivät minua päin kun kävelin ohi.

Ja huomatkaa, että mulla oli päällä toppatakki, mustat farkut, lenkkarit, tukka ponnarilla ja vähän meikkiä. Ei mikään pukeutuminen jota pidetään erityisen viehättävänä, mutta siinäkin vaatetuksessa sain huomiota, kuin jos olisin kävellyt ilman vaatteita.

image

Kun kuljen ulkona, välttelen nykyään hyvin pitkälle katsomasta vastaantulevia ihmisiä. Ei tulisi mieleenkään siirtää katsetta näitä miesporukoita päin, vaan tuijotan maata ja yritän kävellä mahdollisimman nopeasti ohi. En käänny vaikka huutelevat perään, vaan leikin etten kuule ja kävelen nopeammin. Kokoajan kuitenkin sivusilmällä tarkkailen, että missä liikkuvat.

Vielä vuosi sitten kuljin aina bussilla myös töistä kotiin yöllä. Nykyään on enemmän sääntö kuin poikkeus, että tilaan taksin. Ei siksi, että yhtäkkiä olisin rikastunut, vaan koska ei enää tunnu turvalliselta odottaa bussia yksin yöllä ja kävellä pysäkiltä kotiin.

Kasvavissa määrissä uutisoidaan julkisilla paikoilla tapahtuneista raiskauksista ja siitä miten miesporukat ovat lähteneet seuraamaan naisia. Viimeistään heräsi huoli, kun lehdestä luin että nuorta naista oli raiskattu minunkin kotimatkalla, vain puoli tuntia sen jälkeen kun itse kuljin lähistöllä. Eihän siinä ole mitään järkeä, että pitää pelätä työmatkalla joka vielä vuosi sitten tuntui järkevältä ja helpolta.

Viime kerrat kun olen baarissa käynyt vapaalla, olen tietoisesti pukeutunut peittävämmin kuin ennen. Viimeeksi pidin mustat paksut sukkahousut hameen kanssa ja topin jossa korkea kaula-aukko. Sitä edeltävänä kertana mekon jonka helma melkein ylsi maahan.

image

Mulla on tällä hetkellä sellainen fiilis, etten oikein haluaisi lähteä missään bilevaatteissa kaupungille viettämään iltaa, ainakaan jos ei olisi kaveri, mielellään mies mukana. Pilkkihaalari tuntuu oikeastaan sopivammalta vaatetukselta, jos jo toppatakissa ja pitkälahkeisissa housuissa saa noin paljon ei-toivottua huomiota tuntemattomilta miehiltä.

Tuntuu tosi inhottavalta kun normaalissa arkisessa tilanteessa kuten työmatkalla saa huomiota kuin lihamarkkinoilla, vaikka ei sitä todellakaan haluaisi. Haluaisin vain kävellä töihin rauhassa, niin kuin aina ennenkin.

Enkä missään nimessä tarkoita, että tietyllä pukeutumisella antaisi luvan käyttäytyä tietyllä tavalla, tai että ihoa paljastava pukeutuminen olisi miehelle lupa koskea. Sen suurin osa miehistä tajuavatkin. Päin vastoin tuntuu tosi inhottavalta, että ahdistaa tehdä ihan normaaleja asioita koska pelottaa mitä siitä saattaa seurata. Kaikille miehille kun nämä asiat eivät ole itsestään selviä.

149 thoughts on “Turvaton olo naisena Suomessa tällä hetkellä

 1. Ikävää että täällä laitetaan nyt muualta tulleiden nuorten miesten turvallisuus naisten ja lasten turvallisuuden edelle..:/

 2. Tämä on sellainen aihe josta kyllä pitää puhua nykyistä laajemmin, koska ongelma on vasta alkamassa. Hyvä avaus.

 3. Koetko, että ulkomaalaisten määrä olisi Helsingissä lisääntynyt viime aikoina? Mietin sitäkin, että kun näistä uutisoidaan niin paljon, niin huomioitko siksi jotenkin enemmän näiden miesjoukkojen toimintaa? Musta aseman alue on aina, ihan päiväsaikaankin, tosi ahdistava. Outoa porukkaa täynnä ja pälyilen siellä aina ympärilleni. Muistan jo kun yli 10 vuotta sitten joku somalijengi lähti seuraamaan mua sieltä, olin silloin 14.

  Itse kuulun enemmän siihen ryhmään, joita jotkut haukkuu suvakeiksi. Koen, että on epäreilua leimata tietyllä taustalla oleva ihminen raiskaajaksi tai rikolliseksi vain koska hänellä on suurempi tilastollinen todennäköisyys niin tehdä. Pidän myös toisen leimaamista uskontonsa (islam) perusteella todella ala-arvoisena toimintana. Tämä ei sulje kuitenkaan pois sitä, että mätämunia löytyy näistäkin ihmisryhmistä ja kyllä ihminen saa ahdistua tuijotuksesta. Meidän järjestelmiemme pitäisi taata se, että rikolliset tunnistettaisiin ja heihin pystyttäisiin kohdistamaan kunnollisia toimenpiteitä. Musta on käsittämätöntä ettei raiskaus ole niin vakava rikos, että sen perusteella voitaisiin evätä turvapaikkahakemus tai lähettää ihminen pois maasta.

  Asun täällä Turussa alueella, jossa on paljon ulkomaalaisia enkä ole koskaan kokenut oloani ahdistavaksi. Olen kuitenkin joutunut pariin pahaan tilanteeseen (huom. suomalaisten kanssa), joiden takia mulla on taskussa semmoinen hälytin, jota pidän pimeällä kävellessäni kädessä.

  Musta sun kirjoitus on hyvä ja ihan aiheellinen, mutta luulen, että moni tämän takia hyökkää sua vastaan. Heille voi sanoa, että tervetuloa asemalle ilta-aikaan hengailemaan 🙂

 4. Ihan samoja tuntemuksia täällä. Yksin ei tulis enää kuuloonkaan lähteä baarin jälkeen julkisilla kotiin. Mulle ei ole mitään tapahtunut mutta koen jo tuijotuksen ja huutelun jo pelottavana. Vaistomaisesti nykyään jo vaihtaa kadun puolta kun näkee miehen lähestyvän pimeällä syrjäisellä paikalla.
  Tosi surullista että oma turvallisuuden tunne on järkkynyt..

 5. Suomen väestöjakauma on niin vääristynyt. Tänä vuonna tullut yksi ikäluokallinen miehiä lisää. Tulevaisuutta voi vain arvailla.

  Harmittaa paljon myös kotimaisten hyvien poikien tilanne. Miten he saavat itselleen tyttöystäviä jos ovat luonteeltaan hiljaisempia ja naiset alkavat tuijottamaan asfalttia.. Siihen lisäksi vielä kova työttömyys selkään. Isoja mielenterveysongelmia edessä lähivuosina kun viimeiset 30 vuotta on iso kuva mennyt kovin hyvin.

  Kyllä turvapaikanhakijoissa tulisi olla lapset ja naiset edustettuina eikä reviiritaistelukykyiset miehet.

  1. Reviiritaistelukykyiset miehet? Kenen puolella/ketä vastaan ajattelisit esim. syyrialaisten miesten taistelevan Syyriassa? Suosittelen sinua tosiaan ottamaan selvää, mikseivät nämä ”taistelukykyiset miehet” jää taistelemaan kotimaahansa.
   http://nyt.fi/a1305985043417 Mm. tuossa mielestäni hyvä ja selkeä kirjoitus aiheesta.

   Minua ei ole yhtään sen enempää pelottanut kävellä pimeillä kaduilla myöhään, kuin ennenkään. Ahdisteluakaan en ole kohdannut esim. baareissa näiltä ulkomaalaistaustaisilta miehiltä yhtään sen enempää kuin suomalaisiltaka.

 6. Luin tämän postauksen ja ensimmäinen ajatus oli suoraan sanottuna että voi nyt h#lvetti. Hillitsin itseni ja olen nyt hieman ajatellut asiaa. Ymmärrän näkökulmasi ja varmasti moni samaistuu ajatuksiisi. Itse asun Tampereella, ja kyllä myös täällä näkyy etniseltä taustaltaan suomalaisista poikkeavia ryhmiä totuttua enemmän. Näkyy perheitä ja sitten näkyy näitä miesporukoita. Katukuvasta pääteltäessä näyttää siltä, että Suomeen on tullut vain miehiä. Tosiasiassahan meille tulee myös paljon lapsia ja naisia, mutta he eivät juuri liiku vastaanottokeskuksista. Tämä ei toki poista faktaa, että suurin osa tulleista on miehiä.
  Onko pakolaismiesten tarkoitus tulla tänne etsimään naista? Raiskaamaan? Pitämään hauskaa? En usko. Tai ehkä en halua uskoa. Joku kuitenkin leimaa minut tämän perusteella naiiviksi suvakiksi. Voin olla vaikka sitäkin, that’s fine. Suurin osa miehistä tulee, koska he kuvittelevat täältä löytyvän töitä. He kuvittelevat, että perheidenyhdistys toimii ja kun yksi perheenjäsen tulee, hoitavat viranomaiset myös lopun perheen tulomaahan. Asiahan ei toimi näin ja harvoin perheitä yhdistetään, jolloin miehet jäävät tänne tyhjän päälle. Töitä ei löydy, sillä eipä niitä tuppaa löytyä suomalaisillekkaan.
  Vieras kulttuuri, vieraat ihmiset, ei aktiviteetteja, ei kielitaitoa, ei mitään tuttua ja turvallista saattavat altistaa häiriökäyttäytymiselle. Onko tämä sallittavaa? Ei tietenkään. EI missään tapauksessa sallittavaa, mutta heitä voi yrittää ymmärtää. Raiskaus on tosin niin äärimmäinen teko, että sitä ei voi muutakun tuomita, mutta mielestäni on hieman kummallista ahdistua pelkistä katseista? Jos elää koko lapsuutensa ja nuoruutensa kulttuurissa, jossa naiset ovat kotona ja kadulla hunnutettuna, niin tottakai naisten näkeminen ilman huntua varmasti vie huomion. Eri asia lähdetäänkö tästä pidemmälle, eli itsehillinnän täytyy silti toimia. Vähän sama kuin itse matkustaisin maahan, jossa kaikki miehet kulkisivatkin alasti kaduilla. En voisi olla katsomatta, kun ei sellasta täällä kotimaassa näy.
  Kokemuksemme pakolaisista tuntuvat olevan hyvin erilaisia, enkä ehkä pysty asettumaan asemaasi. En ole ikinä kohdannut minkäänlaista lähentelyä heidän taholtaan, enemmän huutelua, perseen puristelua ja kourimista on tapahtunut baareissa ja yöbusseissa kantasuomalaisten toimesta. Silti en pidä kaikkia suomalaisia pervoina ahdistelijoina. Mielestäni on tärkeää keskustella näistä asioista ja ahdistuksen aiheista. Kriittinen saa olla ja kuuluukin olla, eikä kaikki negatiivinen kommentointi tarkoita että olisi uusnatsi rasisti. Mutta mielestäni on surullista, kuinka yksipuolinen näkökulma sinulla tuntuu olevan asiaan. Suurin osa raiskauksista kun kuitenkin tapahtuu lähipiirissä, kantasuomalaisen tekemänä ja ihan yhtälailla ne suomalaiset osaavat huudella perään ja kohdella naisia epäkunnioittavasti. Kyse ei ole siitä, että pakolaiset olisivat pahoja ihmisiä, jotka haluavat viedä suomalaiset naiset ja valloittaa koko maailman. Kyseessä on kulttuurierot ja koulutuksen puute, eli asioita joita voidaan muuttaa. Ne vain eivät muutu, jos puhetavat ovat blogitekstisi kaltaisia.

  1. Ajattelen aikalailla samaa rataa kuin Nippe.

   Asun itse Helsingissä ja kuljen siellä sun täällä yksin tai seurassa, niin päiväsaikaan kuin iltasellakin mutta eipä mua kukaan koskaan ole sellaisella tavalla häirinnyt, että kokisin sen epämiellyttäväksi – paitsi joskus ehkä joku supisuomalainen keski-ikäinen känniääliö. Ja ulkonäölläni tämän asian kanssa on tuskin mitään tekemistä : )

   Tämän blogitekstin otsikko herättää kyllä paljon ajatuksia, ja mielestäni on ihan hirveän surullista jos joku nainen oikeasti kokee olonsa turvattomaksi (lisääntyneen turvapaikanhakijoiden myötä?).

   1. Itse olen myös samoilla linjoilla Nipen kanssa.
    Turussa on aina mielestäni ollut paljon maahanmuuttajia, verrattuna kaupunkiin mistä olen kotoisin.
    Ikinä en ole kuitenkaan joutunut pelkäämään heidän takiaan. Toki on tullut lähestymisiä baari-illan jälkeen kotimatkalla. Mutta onneksi itsellä on ainakin riittänyt kun olen kohteliaasti kieltäytynyt seurasta ja kertonut meneväni kotiin nukkumaan.

    Baareissa tosiaan joudun lähes joka kerta suomalaisen miehen ahdistelemaksi. Puristellaan perseestä ja tisseistä, läähätetään korvaan, nuollaan kaulaa yms. ilman mun suostumusta. Ja tästä kun käy kertomassa portsarille on vastauksena olkien kohotus ”sitä se vaan on, koita kestää”. Mikäköhän olis suhtautuminen kun maahanmuuttaja tekisi noin ja menisin kertomaan portsarille tästä? Heh 😀

    1. Huomatkaa että tekstissä ei ole puhuttu ulkomaalaisista vs. suomalaisista vaan huonosti käyttäytyvistä miehistä yleensä.

     1. Näin on, mutta otsikkokin kertoo, että kun naisena on turvaton olo tällä hetkellä, niin jotakin on muuttunut (kun ei ennen ollut). Siihen kun yhdistää tämänhetkisen keskustelun turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikoksista ja -ahdisteluista, niin ei tarvitse kauhean Sherlock olla, että puhumme ulkomaalaistaustaisten miesten herättämästä turvattomuuden tunteesta.

   2. Ymmärrän täysin ap kirjoituksen, ihan samoja fiiliksiä. Oma tilanne oli tosi hyvä ennen, käppäilin vapautuneena joskus juhlan jälkeen kotiin jopa 7 km matkan ja metsän kautta.. Kesäyönä mikään ei ollut ihanampaa kuin kävellä yksin yöllä kotiin:) Tilanne on 100 % eri nyt. Kolme ulkomaalaistaustaista nuorta miestä lähti seuraamaan lenkillä, pääsin valoihin viime hetkellä, niin tunsin, selvisin hyvin. Tämän jälkeen lempilenkkipaikka jäi, siellä pyöri sitä poikaporukkaa ja varmaan keväällä taas se alkaa. Se on kiva paikka. Metsälenkit jäivät vaikka en ole pelokas luonne, tämä on itsesuojelua. Avantouinti biksuissa pimeässä niinkuin ennen, enpä voisi kuvitellakaan nyt. Miesryhmät Kampissa, jotka tuijottavat jotenkin julkeasti, vailla kunnioittavaa, lämmintä katsetta, joka hyvänsävyiseen ihailuun liittyy, aiheuttavat pelonsekaisia fiiliksiä, vaikka tilanteisiin ei ( sillä hetkellä) muuta liittyisikään. Ihmiset vaistoavat toistensa asenteita, ja siksi esim. osaamme suojautua. Valita hyvää seuraa. Tunnistamme turvalliset katseet kyllä, eleetkin. Uskon, että monikin tyttö olisi mukava ja kiva uusille tulijoille ja jopa suostuisi tutustumaan, jos vaistoaisi näiden henkilöiden kunnioittavan itseään ja katsovan lämpimästi, kunnioittaen toisen reviiriä. Silmiin katsomista todella on hankala suomalaisen kokonaan välttää. Hankalaa on, kun katse osuu ja huomaa, että se ei ollut hyvä juttu. Kuka haluaa katsoa varpaitaan koko tulevan elämänsä??? Siskot, miten me pelastetaan meidän ilo ja oikeus pitää kivaa yhäkin:)? Nauttia naisellisuudesta, lenkeistä, ihanista katukävelyistä:)?

  2. Hyvä kirjoitus nippe!

   En tätä näkökulmaa avannut omassa viestissäni, mutta multa turvallisuuden tunne vietiin muutama vuosi sitten ihan kantasuomalaisen huumehörhön käydessä täysin varoittamatta käsiksi kadulla kun olin hakemassa karkkia lähikaupasta.

   Olen huolestunut ihmisten asenteista ja peloista ulkomaalaisia ihmisiä kohtaan. Tuntuisi todella pahalta kävellä kadulla, jos ihmiset vaihtaisivat toiselle puolelle ja totaalisesti ignooraisivat. Vain siksi, koska näytän tietynlaiselta. On sanomattakin selvää, että tällainen käyttäytyminen kasvattaa ulkopuolisuuden tunnetta, joka taas on yksi selkeä syy radikalisoitumiseen ja häiriökäyttäytymiseen.

  3. Mitäs jos yksi aktiviteeteista olisi juurikin tuo kielen opiskelu? Opiskelisivat vaikka keskenään ja opettaisivat toisiaan. Tällä hetkellä tuntuu, että osa maahantulijoista odottaa, että ruokakin lusikoidaan suoraan suuhun eikä itse tarvitse tehdä mitään. Oikeuksia kyllä vaaditaan mutta missä on heidän oma vastuunsa suomalaisessa yhteiskunnassa? Ei suomalaisiltakaan ole hyväksyttävää odottaa, että kaikki kannetaan eteen ja lusmuillaan tukien varassa. Pitää itse ottaa asioista selvää ja toimia.

   Itsekin koen tuijottelun ahdistavana. Ihan sama onko kyseessä suomalainen vai ulkomaalainen. Se, että nämä porukat liikkuvat jengeissä ja mölyävät ja kuulostavat aina vihaisilta, ei auta asiaa. Toki myös mölyävät ja riehuvat suomalaisteinit aiheuttavat minussa saman reaktion.

   1. Hei jepjep,

    Ei sorruta taas yleistykseen, että maahanmuuttajat = yksi yhtenäinen ryhmä. Olen itse ollut vastaanottokeskuksissa auttamassa ja opettamassa, ja porukka siellä on yhtä erilaista kuin jossain Mynämäen tai vaikka Asikkalan peruskoulussa. Jotkut ovat ahkeria, tekevät kouluhommansa ja triplasti päälle, jotkut haluavat oppia, mutta eivät kykene keskittymään, jotkut ovat taas tylsistyneitä tai liian ujoja sanomaan, etteivät pysy perässä. Ihan niin kuin ne Niilot, Petterit, viisi luokan Samia ja Petra siellä takarivissä.

    On kyllä totta, että jossain määrin turvapaikanhakijoiden tasapäistäminen lain ja maahanmuuttoviraston toimintaohjeiden (ymmärrettävää, totta kai) nimissä myös passivoittaa hakijoita. Epätietoisuus siitä saako jäädä, huonot mahikset järjestää itse toimintaa (eivät puhu kieltä, voi varata tiloja, eivät omista juurikaan tavaroita), sekä oman tilan puute (en ole armeijaa käynyt ja excuse my French, mutta lapaan veto noin kymmenen muun hengen asuttamissa huoneissa voi olla vähän kiusallista – etenkin, jos tällaisissa tiloissa joutuu elämään sen 2-24kk) voivat aiheuttaa skismaa ja halua paeta muualle, eli hengaamaan esim. rautatieasemille.

    Fun trivia, Irak esim. on kuulemma tunnettu kahvilakulttuuristaan, eli siellä miehet viettävät paljon aikaa ulkona keskustellen ja kahvitellen (Suomessa sääolot hieman voivat lannistaa käyttäytymistä).

    MUTTA silti olen totta kai samaa mieltä, että pelon tunteminen julkisilla tai yksityisillä paikoilla on otettava vakavasti. Koulutus, ongelman tiedostaminen ja siitä kertominen myös heille, jotka ovat ongelman ”alkulähde” (ehkä tietämättäänkin), ovat ensimmäisiä askelia. Sivistysyhteiskunnan on tarkoitus mahdollistaa sekä oikeudet, mutta osoittaa myös velvollisuudet, jotka koskevat kaikkia. Itsemääräämisoikeus ja oikeus turvattuun oloon on näistä yksi olennaisimpia.

   2. ”Ruokakin lusikoidaan suuhun”, sitä tosiaan tuntuu odottavan yllättävän moni. Ja osa kantaväestöstä täällä elää melkeinpä noin. Miksi ottaa tällaisia lisää, jotka eivät ole valmiita tekemään mitään – on vaan tultu sen kuvitteellisen rahasumman perässä. Ja maassa maan tavalla tai maasta pois, raiskauksen tulisi olla niin painava rikos että lupaus turvapaikasta raukeaa. Sama linja voitais vetää jokaselle, suomalaiset raiskaajat myös vaikka Syyriaan sotilaiksi.

  4. Miksi meidän täytyy suvaita ja ymmärtää kaikkea? Mietipä itseäsi ulkomailla, pyritkö itse ottamaan selvää kulttuurista ja sopeutumaan vai odotatko että muut sopeutuvat sinun kulttuuriisi tai järjestävät sopeutumiskoulutusta? Jos menet vaikkapa Saudi-Arabiaan voitkohan pukeutua miten haluat vai joutuisitko vetämään hunnun päälle? Kyllä ihmisiltä voi vaatiakin jotain, ei vain antaa..

 7. Miten niin yksipuolinen? Naisten lisääntyneestä määrästä ja tuijottelusta Rautatieasemallako olisi pitänyt myös kirjoittaa? Tällaiset kultturierot eivät yhdessä yössä muutu, vaikka kuinka niihin laitettaisiin verorahoja. En tiedä, mistä lähtien länsimailla on ollut vastuu kouluttaa sivistymättömiä ihmisiä ”hillitsemään” itseään. Vaikka tämä erä saataisiin pidettyä jotenkuten ruodussa, uutta ryhmää pukkaa kyllä sisään. Ja taas alkaa kaikki alusta. Hymyssä suin vaan pitäisi sitten ottaa kaikki vastaan ja kestää, ei sillä niin väliä jos siinä sivusssa sattuu näitä sattumuksia ja kepposia. Kunhan suvakkien oma pikku kupla saa jotain täytettä.

  Turha luulo, että he, jotka tätä unelmaa ovat rakentamassa, olisivat ottamassa vastaan kaikkea sitä paskaa, mitä mm. vartijat & ovimiehet saavat kestää näiltä eksoottisilta raivopäiltä + vapaalla jännät kohtaamiset kadulla. Ei ole enää kyse ”muutamasta” hassusta tapauksesta, siksipä vähä-älyisten vastaus tällaisiin onkin ”semmoista se nyt vaan on”. Kun alkaa olla tarpeeksi mustaa valkoisella, puolusteluselittelyt alkavat ontua pahasti. Tämä ei vaan toimi, vaikka kuinka joustetaan.

  Terveisin, 17v. rasistista väkivaltaa nauttinut

 8. Yksipuolinen siinä määrin, ettei nähdä sitä, miltä mahdollisesti yksintulleesta pakolaisesta tuntuu vieraassa maassa, missä normit niin pukeutumisen kun käytöksen suhteen ovat aivan erit. Jos lähtömaassa naiset eivät juuri liiku kotoa ja välttävät katsetta, saattaaa suomalaisen naisen silmiin katsominen tuntua hämmentävältä. EI se silti tarkoita, että se olisi kutsu:”tule ota minut” ja tämän varmasti suurin osa tajuaa. Rikoksiin ja väkivaltaan sortuneiden määrä on kuitenkin vähemmistö maahantulleiden osuudesta, eikä tarkoita, että kaikki toimisivat yhden esimerkin mukaan.
  Mistä länsimailla on ollut vastuu kouluttaa? No siinä vaiheessa kun pakolainen tulee ja jos hän kansalaisuuden saa, tulee hänestä länsimaalainen ja länsimaalaisiin arvoihin kuuluu korkea koulutus sekä objektiivinen, mutta kriittinen näkökulma kanssaihmisiin, yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Mielestäni globalisoituneessa maailmassa on aivan turha vetää tämmöisia ”rajat kiinni!” hankkeita, sillä onhan se huomattu, että maat jotka eristäytyvät muista maista eivät lopulta pärjää. Ihan yhtälailla sinäkin olisit voinut syntyä Irakiin mieheksi ja kamppailisit siellä sotaa ja terroristijärjestöjä vastaan tappouhkauksia saaden. Elämä on loppupeleissä aikamoiset arpajaiset ja kyllä siinä voittaa jos Suomeen syntyy. Omiin arvoihini kuuluu solidaarisuus kanssaihmisiä kohtaan, olivat he sitten suomalaisia tai ulkomaalaisia, naisia,miehiä, lapsia, vanhuksia, terveitä tai sairaita. Jos solidaarisuus ei tunnu omalta arvolta, niin ehkä sinulla on muita itsellesi sopivia. Hyvä sinulle. Mutta kun itse olen asiaa miettinyt, ei mielestäni rajojen vetäminen, jatkuva eronteko meihin ja muihin sekä luokittelu siitä, kenellä on oikeus kansalaisuuteen ja kenellä ei oikeastaan edistä kenenkään asiaa.
  ”Hymyssä suin vain pitäisi kestää..” Kuka näin on väittänyt? Kuten sanoin kaikki oireilu, häiriökäyttäytyminen ja rikollisuus on tuomittavaa ja rangaistavaa. Sitä ei pidä kestää. Siihen on nimenomaan puututtava. Mielestäni paras keino puuttua on koulutus, niin lähtömaassa kuin tulomaassa. Parhainta olisi saada koko Lähi-idän ja Syyrian tilanne rahoittumaan niin, että ihmiset siellä voisivat elää. Tällä hetkellä en vaan näe mahdollisena sitä, että emme auttaisi heitä, jotka oikeasti pelkäävät henkensä puolesta, saavat tappouhkauksia ja joutuvat valitsemaan mihin terroristijärjestöön liittyä, koska liittymättä heidät tapetaan. Kommentit kuten:”miksi he eivät jää puolustamaan maataan?” ovat hieman hölmöjä, koska mitä he puolustaisivat alueella, johon kiinnittyy useita terroristijärjestöjä, Jenkkien sotilasoperaatioita, rauhanturvajoukkoja, Venäjän joukkoja…. Konfliktit Lähi-idässä ovat monimutkaisia, ei sormia napsauttamalla ratkaistavia.
  Kuten aiemmin totesin, kriittisyys ja kyseenalaistaminen on hyvä, eikä kaikkea tarvitse niellä pureskelematta. Tottakai on huolestuttavaa, että meille tulee ihmisiä töiden perässä, kun työttömyysluvut ovat niin korkeat. Mutta ratkeaa ongelma pessimistisellä vihanlietsonnalla pakolaisia kohtaan? Harva tuntuu enää edes haluavan ratkaista ongelmia, parempi pysyä kotona ja kirota paskaa maailmaa vai?

 9. Kannattaa pitää farkkuja joissa on lukittava vyö. Kannattaa työntää sormi raiskaajan silmään niin sitä sattuu.

 10. Word! Kyllähän tämä Euroopan tilanne on vaikuttanut tosi moniin naisiin negatiivisella tavalla. Olen yhdessä tavaratalossa töissä ja raiskaushälyttimien kysyntä on kasvanut nollasta sataan ihan hetkessä. Itseäkin pelottaa nykyään liikkua pimeällä yksin, vaikka iso tyttö olenkin! 😀 Näistä asioista pitäisi vaan puhua enemmän ilman leimaamista.

 11. Voin hieman samaistua kirjoittajan kokemaan ahdistukseen. Olen huomannut, että olen alkanut käyttäytymään varautuneemmin liikenteessä ihan minkä minkä tahansa miesryhmien likellä, suomalaisten tai ulkomaalaistaustaisten. Pimeän aikaan vaihdan kadun puolta jos mies tulee vastaan. Se on inhottavaa ja loukkaavaa toimintaa miestä kohtaan. Pimeäaikaan kotimatkalla syrjemmällä pidän avainnipussa olevaa pilliä holleilla jotta olisi turvallisempi olo. Olen alkanut välttelemään katsekontaktia, etenkin jos vastaan tulee ryhmä miehiä. Saan huuteluja perääni mutta parhaani mukaan esitän, etten ole kuulevinaanikaan.
  Uskon vahvasti, että viime aikaiset uutisoinnit raiskaustapauksista sun muusta ympäri Suomea on saanut minut varpailleni, turhankin paljon.

 12. Kiitos kuluneista vuosista ja näkemiin. Tähän asti olen lukenut blogiasi mielelläni, vaikka kaikesta en samaa mieltä olekkaan. Nyt tuli kuitenkin seinä vastaan. Tälläinen lietsonta ulkomaalaisten ahdistelusta ja raiskauksista vaan lisää tätä paskaa, mitä Suomi on jo täynnä. Jos 10 raiskausta puolessa vuodessa n. 30 000 ihmisen väkimäärästä määrittää sen, että jokainen katse tarkottaa raiskausta, ollaan ihan helvetin hukassa. Eikö kaikkia suomalaisia miehiä, jotka raiskaa TUHANSIA naisia ja lapsia vuosittain, pitäis vihata” miten sä uskallat niiden seurassa olla. Eilenhän just uutisoitiin, miten kamppailulaji valmentaja suomalainen 43-vuotias naimisissa oleva mies raiskasi 14 ja 15 vuotiaat tytöt. Ketään ei se kuitenkaan hetkauta millään lailla? Tai miksei me pelätä 15-vuotiaita tyttöjä, kun yksi sellanen tuomittiin murhasta?

  Ja joo, steissi on ollut pelottava paikka öö niin kauan kun oon elänyt? Lähinnä kylläkin romaanien, narkkareiden, ”kerjäläisten” yms. takia. Nykyisin asun kaupungissa, missä on Suomen 3 eniten (prosentuaalisesti) ulkomaalaisia, suurin osa pakolaisina/turvapaikanhakijoina tulleita. Täällä on tasan nolla raiskausta, enkä tiedä YHTÄKÄÄN tilannetta, missä ketään olisi seurattu/ahdisteltu/katseltu. Jos menen kaupungille, suurin osa vastaantulijoista on ulkomaalaisia. Eikä ne kyllä eväänsä liikauta tai kato päälle, vaikka olisin alasti. Aamen ja hyvää joulua asenteidesi kanssa!

  1. Moikka! Ihan pakko kommentoida, että nuo kymmenen oli vasta viime kuulta, kun turvapaikanhakijan status saatiin liittää ilmoitukseen 🙂 Mutta ihana asenne sulla! Pus! Ps. Mielestäni kirjoitus ei ollut rasistinen vaan ihan faktaa! En tiedä missä haavemaailmassa osa asuu.

   1. Samaa mieltä, teksti ei ole lietsova tai rasistinen, suoraa puhetta ja samanlaisia ajatuksia myös minulla ja ystävilläni. Kotiin täytyy kävellä kaverin kanssa tai ottaa taksi, että olo on turvallisempi ja omaa pukeutumista tulee myös mietittyä tarkemmin.

  2. En vähättele että suomalaismies raiskasi alaikäsiä ja se on yhtä väärin kun kaikki raiskaukset mutta toi tapahtui ilmeisesti hotellihuoneessa ja turvapaikanhakijoiden tekemät on tapahtunut ulkona satunnaisille naisille kun he ovat tulleet töistä jne. kotiin ja se lisää turvattomuuden tunnetta. Nykyään melkein aina kun luen uutisia siellä on joku uus raiskaus juttu niin voin sanoa että oikeasti pelottaa nykyään kävellä ulkona illalla. Se nyt vaan on fakta että turvapaikanhakijat tulevat todella erilaisesta kulttuurista ja ymmärrän että heille ovat jotkin asiat normeja mitkä meillä on laissa kielletty, mutta onko se oikein että suomalaiset (naiset) joutuvat varomaan ja menettävät turvallisuuden tunteensa? En todellakaan väitä että kaikki ovat raiskareita jne. mutta ne muutamat pilaavat kaikkien maineen. Jos tulee toiseen maahan pyytämään apua niin kannattaisi myös selvittää maan tavat ja kunnioittaa niitä.

 13. Tuommoinen porukoituminen ja maleksiminen kertoo ettei niillä ole työpaikkaa ja arjen kiireitä. Mittailevat ohi kulkevia naisia ja voivat himoita niitä ilman että ymmärrämme mitä puhuvat toisilleen.

 14. hello noora!!!

  joku jos kertoo kokemuksiaan, niin se on sun mielestä heti rasismin lietsomista.

 15. Nyt meni kyllä maku sun blogista.

  Ihanko ettei aiemmin olisi ollut naisena vaarallista kulkea yöllä yksin?! vuosisatojen ajan jo ollut nainen alisteisessa asemassa suhteessa mieheen ja julkinen tila on samaten ollut miesten vallassa liian kauan. Naisella ei ole yhtäläistä oikeutta julkiseen tilaan – sillä se on turvaton naiselle. Naisen kävellessä kadulla kuvitellaan että hän kävelee siellä miehiä varten. Näin on ollut kuule jo pitkään ennen tätä turvapaikanhakija-aaltoa. Mustavalkoinen ja laiska yleistys. Turhaa puhua asioista joista ei tiedä mitään. Olen pettynyt blogiisi.

 16. Etelässä ei tule enää lumisia pakkas talvia niin puskaraiskauksista tulee hyvin arkipäiväistä pimeään vuoden aikaan. Kaikkien vähänkin houkuttelevan näköisten tyttöjen ja naisten kannattaa vältellä viher- ja teollisuusalueita pimeällä. Työttömillä miehillä on aikaa ja energiaa kulkea ulkona iltaisin.

 17. Tämä aihe on erittäin ajankohtainen ja kaikille, jotka osaavat edes hieman ruotsia, suosittelisin googlettamaan raiskauksista Ruotsissa. Siellä naiset ovat joutuneet muuttamaan käytöstään ulkona liikkuessaan viimeisen 10 vuoden aikana huomattavasti ja eräässä mediahuomiota herättäneessä kirjoituksessa ruotsalainen mies kertoi miten surullista on kun ruotsalainen nainen nykyään välittömästi juoksee karkuun, vaihtaa kadun puolta tai nopeuttaa askeliaan pelkästään miehen nähtyään.

  Olipa syy mikä tahansa tai syylliset keitä tahansa, niin totuus on se, että suomalainenkin nainen joutuu elämänsä aikana ainakin kerran jollakin tavalla seksuaalisesti ahdistelluksi ja sitä vastaan meidän pitäisi nousta. Meidän ei kuulu hyväksyä sitä kenenkään toteuttamana, eikä antaa kenenkään tai minkään uskonnon (islamin tai kiihkokristillisyyden) määritellä miten saamme pukeutua, käyttäytyä tai kenen seurassa saamme liikkua ulkona ja mihin aikaan.

 18. Mulla on sellainen turvasumute (laillinen tottakai) mitä kannan mukanani. Hälyääni ja sokeuttaa kohteen pariksi tunniksi.

 19. Turvaton olo on jokaisen oma kokemus. Mistä se johtuu on jokaisen oma kokemus. Muistan 22 vuotta sitten kun olin raskaana ja työmatka oli Helsingissä noin kilometrin pätkä paikassa missä kukaan ei olisi kuullut avunhuutoa, pelkäsin todella paljon ja ostin hälyttimen. Muutama vuosi aikaisemmin nainen lastenvaunuilla oli raiskattu Vantaalla. Kenenkään, ei naisen eikä miehen, ei kannata liikkua missään yksin syrjässä tai pimeällä, sen verran paljon hulluja ihmisiä on.

 20. Täytyy kyllä sanoa, että saa olla aika kiitollinen ettei itselle ole sattunut mitään ikävää juuri tähän aiheeseen liittyen. En voisi kuvitellakaan sitä olotilaa ja kärsimystä mitä jotkut ja (yhä useammat) nuoret tytöt/naiset joutuu kohtaamaan..

 21. Mulla on samat fiilikset täällä. Pelottaa. Vasta sattui vieressä kunnalla ihan hirveä tapaus. Siellä pelon oikein tunsi ilmassa tapahtuman jälkeen.

  Lisäksi viereisen liikkeen naismyyjää oli puristettu tissistä ja juostu karkuun. Meillä ottavat kuvia meidän naispuolisten myyjien takamuksista. Kerran yksi ehdotti seksiäkin. Jos heidän perässään kävelee kadulla, tuijottaminen on todella avointa ja vaivaannuttavaa. Usein nämä porukat hidastavat vauhtia jos kävelen heidät kiinni. Kääntyvät, pysähtyvät ja tuijottavat. Erehdypä katsomaan silmiin- sitten isketään silmää ja huudellaan. Näitä tapahtuu melkein päivittäin.

  Toki mukaviakin tapauksia on. Sellaisia, joille on oikeasti mukava jutella ja kertoa meidän talvesta, kun he tulevat etsimään lämpimiä ulkoiluvaatteita. Mutten mahda sille mitään: jos olen vaikka yksin kassalla ja viisipäinen miesporukka tulee siihen hengailemaan, mua alkaa ahdistaa heti. Ei mun reagointi tällaista ollut aiemmin. Kun näitä valokuvaamisen mestareitakin on ollut useita, ei uskalla edes selkää kääntää. Kun kerron näistä fiiliksistä, usein sanotaan, että ne ovat vain yksittäistapauksia ja että aina isojen väkimäärien joukossa porukkaan pääsee niitä urpoja. Nuo sanat ei auta lainkaan.

  Ei voi kuin toivoa ja odottaa, että tilanne kohta rauhoittuu ja nämä miehet oppivat meidän tavoille. Haluan auttaa ihmisiä ja olla avoin, mutta nää viimeaikaiset tapaukset nakertaa todella paljon.

 22. Moikka. Kiitos hyvästä ja avoimesta kirjoituksestasi.
  Minusta on väärin, ettei omasta pelostaan saa puhua joutumatta leimatuksi tai saamatta rasistin leimaa otsaansa.
  Pelko on jokaisen ihmisen subjektiivinen kokemus, ei sitä pidä vähätellä eikä arvostella. Meistä jokainen pelkää jotain. Oli se sitten korkea tai ahdas paikka, ihmispaljous, käärmeet tai joukko huutelevia miehiä.
  Minusta on todella ahdistavaa jos joutuu jatkuvasti miettimään sanojaan ja kieltämään tunteitaan.
  Itse kärsin niin suuresta ampiaspelosta, etten pysty nauttimaan kesäisistä päivistä terassilla. Kotiin kun eksyy yksikin pistiäinen, niin syöksyn pihalle toivoen, että joku tulisi minut pelastamaan 😀 Niin naurettavaa, mutta niin todellista, minun pelkoani.

  Jokaisella on oikeus mielipiteeseen ja jokaisella on oikeus puhua siitä. Ei mulla muuta 🙂
  Mukavaa joulun odotusta meille kaikille.

 23. Ongelma on kun ne rauhoittuvat vasta kun jokaisella on oma nainen. Siihen asti mies metsästää naarasta. Voisikohan niihin keskuksiin palkata jotain ammattinaisia hoitamaan niitä jotta muut jäisivät rauhaan.

 24. Kiitos hyvästä blogitekstistä. En yleensä kommentoi blogitekstejä, mutta tämä pelko ja ahdistus jota kuvaat on saanut minutkin vaihtamaan polkupyörän autoon. Tuntuu että pelko hallinnoi liikaa liikkumistani. Henkilökohtaiset hälyyttimet huomasin myös olevan loppuunmyydyt useassa paikassa, joten se jo kertoo, että turvattomuudentunne on lisääntynyt äkisti. Saattaa olla kohta ongelma myös kantaväestön turhautuminen, kun pelko rajoittaa jo niin monen liikkumista.
  Ja nämä kuvaamiset, joista joku aiemmin kommentoi, tapahtuvat myös peruskoulujen porteilla.
  Ahdistelujen kohteeksi joutuvat usein jo alle kymmenvuotiaat lapset. Entä heidän pelkonsa? Onko sekin rasismia, jos alaasteikäinen lapsi kokee turvattomuutta koulumatkallaan, kun joukko tuntemattomia miehiä kuvaa, seuraa ja muutoin ahdistelee? Tätä ei ole tarvinnut kenenkään aiemmin sietää.

 25. Asiallinen kirjoitus. On aivan naurettavaa väittää että huutelu ym. ahdistava tuijottelu ja seuraaminen on normaalia miehen käytöstä joka johtuu toimettomuudesta jne. Se on normaalia käytöstä Irakissa, Syyriassa, Tunisiassa, Saudi Arabiassa jne. Mutta ei Suomessa. Vai onko todellakin aikaisemmin ollut normaalia että lenkkipolulla joku miesporukka tulee huutelemaan fuckifucki ja kourii muniaan? Siis keskellä kirkasta päivää! Tai äidille joka työntää lasta rattaissa huudellaan uuh beibi ja taas kouritaan niitä munia? Pitääkö siis nyt vaan hyväksyä tämä kulttuurinen rikkaus?
  Mun mielestä aikaisemmin Suomessa on ollut hienoa että voi jutella vaikka ventovieraan miehen kanssa niitä näitä, ilman että se tarkoittaa yhtään mitään seksuaalista. Se on länsimaista tasa-arvoa jossa mies arvostaa naista kaltaisenaan juttukumppanina. Arabille yksinäinen nainen kadulla ilman huivia on vain arvoton huora joka kerjää kohtaloaan. Voitte olla varmoja että esim. ne pojat jotka joukkoraiskasivat sen tytön viime keväänä juna-asemalla, ovat äitiensä mielestä tehneet aivan oikein ja ovat vain ”poikia”. Siellähän ne ämmät pillitti poikiensa kamalaa kohtaloa oikeussalissa…

  1. Asun muslimimaassa, ei todellakaan kuulu muslimien tai arabien kulttuuriin huudella ja raiskata!!! Nää on maailman turvallisimpia maita koska täällä kunnioitetaan ihmisiä ja muiden uskontoja, eletään rauhassa ja rukoillaan ja annetaan rahaa köyhille.
   Ei kannata tämmöisiä ”faktoja” täällä esittää kun ei tiedä oikeesti mistään… Täällä on kovat rangaistukset rikoksista ja kuolemanrangaistus kuolemantuottamuksesta, siksi täällä ei tehdä pahaa.
   Täältä tulevat ihmiset on niin eri kulttuurista eri maailmasta että et voi käsittää kun et ole käynyt etkä tiedä. Suomessa olis tärkeää ja kotouttaminen ja opettaminen ja että saisivat omaa uskontoaan harjoittaa ja tehdä kovasti töitä koska haluavat ja elää arkea. Nyt siellä on jengillä tylsää eikä kukaan katso perään niin tulee tätä häiriökäyttäytymistä… joka on aina tuomittavaa!
   Suomen valtio vois nyt koittaa petrata jos ottaa sinne porukkaa eri kulttuurista niin kotouttamisesta pitää huolehtia paremmin !!!!

 26. Moi! Oon se tyttö sieltä ruohiksen smarketin tiskiltä! Just hyvä kirjoitus, tossahan ei missää vaiheessa puhuttu maahanmuuttajista mut todellaki jaan noi tunteet siitä et on kyl ruvennu pelottaa liikkuminen paljo enemmän ku ennen :/ tuntuu ihmisenä ihan pöntöltä ku joutuu oikeesti kelaa et uskaltaakolähteä ulos vaikö eikö 😀 munedellisellä asuinpaikkakunnalla ei kyl tarvinnu pelätä. . Mut hyvää joulua sulle ja toivottavasti nähään viel! :))

 27. Voisitko muuttaa otsikon että Helsingissä? Ei kannata yleistää että Suomessa. Ihan hyvillä mielin liikun kaikkialla muualla kuten monet muutkin, paitsi Helsingissä on aina saanu olla varuillaan, siellä on kaikenlaisia juoppoja ja huumeidenkäyttäjiä muutenkin niin paljon enemmän kun muualla. Maahanmuuttajissa on samalla tavalla idiootteja kuin suomalaisissakin… ihminen on paha, ei kulttuuri tai uskonto! Taidat nyt vaan ollu miettiny niin paljon näitä uutisointeja ja muuta että on ruennu tuntuun pahemmalta.

  Maailmassa on niin paljon oikeesti pahoja paikkoja missä pommitetaan ja ammuskellaan kaduilla ja kidnapataan jokainen kadulle uskaltautuva lapsi ja kaikkea muuta, vähän perspektiiviä nyt elämään siellä Suomessa !!!!! Suomalaiset itse lietsoo vihaa ja väkivaltaa, Suomen Sisu ja persut ja vihapuhe netissä ja polttopulloiskut ja mustaihoisten lapsien päälle sylkeminen vaikka olisivat suomalaisia, syntyneet ja asuneet täällä. Koittakaapa nyt vähän miettiä asioita sielä Suomessa, hävettää sanoa enää kellekään että olen Suomesta kun kaikki tietävät kuin ulkomaalaisvastaisia siellä ollaan. Ei ihme että heitä siellä pelottaa ja ovat stressaantuneita ja agressiivisia…. Suomi, seuraava Natsi-Saksa, vielä kuolemanrangaistus käyttöön ja kaikki irakilaiset uuniin, sitähän te toivotte?

 28. En tiedä missä haave maailmassa ihmiset ovat asuneet aikaisemmin. Raiskaukset ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa on ollut aikaisemmin, ennen tämän syksyistä turvapaikanhakijan-aaltoa. Itsekin puhut blogissasi siitä, kuinka työssäsi joudut kuuntelemaan paljon törkeyksiä miehiltä. Nytkö ne ovat alkaneet vasta pelottamaan? Että joku katsoo ja tulee juttelemaan?

  Itse olen 10-vuotiaasta saakka joutunut kuuntelemaan ja sietämään huonoa käytöstä ja kohtelua. Ylä-asteen pihan läpi kävellessä isot pojat huutelivat ”heiluta sitä persettä” ja kun olen lähtenyt peloissani juoksemaan, niin on huudettu perään ”hyvin heiluu”. Kotipihallani pojat näyttivät melkein päivittäin vehkeitään meille tytöille, ala-asteella mun alapäätä, alapäätä, ei peppua oli kourittu ruokalan jonossa. Olin nähny vieraiden miesten kikkeleitä uimastadikan metsässä 13-vuotiaana, kun käveltiin koulun uimareissulta pois. Mulle on haluttu tanssiharjoituksiin (olin vielä ala-asteella) mentäessä myydä kympillä kyrpää. Puhumattakaan siitä sedästä joka halus et minä ja mun kaveri (edelleen oltiin ala-asteella) oltas menty hänen pakuunsa ja myöhemmin hänen kämpilleen ottaa ”muotikuvia”. Tarkkaan keskusteltiin siitä, että mitä vaatteita me pidetään päällä arkisin ja kuinka pitkä on hameen helma. Lisäksi lapsena huomattiin kerta jos toinenkin, että uimahallissa vanhat sedät runkkasivat altaissa. Sen sattuu vaan näkemään, kun sukeltelee uimalasit päässä altaissa. Vanhempana kaksi kertaa on ehdotettu, että möisin seksiä, kun olen kävellyt kadulla. Kaupan kassalla töissä ollessa minulle on ehdotettu samaa, koska olen kuulemma ihan selvästi huoran näköinen. Se oli ensimmäisiä kertoja, kun itse häpesin tilannetta, eikä vain nolottanut miesten puolesta. En ikinä sanonut nuorena tyttönä asiaan mitään, enkä kertonut kollegoille koska hävetti niin paljon. Tietyt kollegat ahdistelivat myös, he tekivät niin kaikille naispuolisille. Olivat työpaikalla kuitenkin enemmänkin pilkan kohde. Joistakin huhuttiin, että olivat lukinneet tytön treffeillä asuntoonsa, kun eivät olleet saaneet pimppaa. Itselleni ehkä konkreettisin seksuaalisen ahdistelun muoto oli se, kun festareilla kaveriporukan poika halusi, että mennään samaan telttaan nukkumaan, enkä ollut suostunut. Olin juonut päivän aikana puoli litraa rommia, joten olin hyvin tukevassa humalassa. Olin viimeisillä voimilla ängennyt yöllä kahden kaverini kanssa samaan telttaan, että kyseinen tyyppi ei voisi tai kehtaisi ahdistella. Heräsin lopulta pikkupöksyt nilkoissa ja tyypin kädet no niin… Tartuin tyyppiä kaulasta kiinni ja puristin niin kovaa kuin pystyin ja käskin häntä lopettamaan. Mistään asiasta ei tehty ikinä mitään juttua. En tehnyt edes tuosta viimeisestä, josta päällimmäisenä tunteena on hämmennys. Näistä asioista ei tietenkään puhuta yleisesti ja nyt kun ehkä olisi syytä puhua, niin en suurin surminkaan kertoisi näistä asioista omalla naamallani, on se vielä sen verran naista leimaavaa.

  Ja sitten nämä samat sankarimiekkoset postaavat facebookissa vuoronperään seksistisiä ja sovinnistisia postauksia sekä postauksia ulkomaalaisten raiskauksista. En voi sille mitään, että pistää todella vihaksi tuollainen kaksinaamaisuus. Ja se, että ei huomata niitä samoja piirteitä itsessä. Kokemani perusteella on hieman kaksinaismoralistista puhua ulkomaalaisten ”tavoista”, osaa ne suomalaisetkin sonnit.

   1. Ps : tilastollisesti maahanmuuttajat raiskaa enemän valtaväestöön nähden. Jos niiden tulo lisääntyy , lisääntyy raiskauksien määräkin helpommin. Mutta oli kyllä yksi parhaimmista puheista sulla mitä olen kuulut.

 29. Hmm, tässähän puhutaan vain yleisesti miesporukoista, ei heidän taustoistaan. Taitaa niillä, jotka tästä kirjoituksesta saivat jotenkin väännettyä rasistisen, olla itsellään jotain ennakkoluuloja tiettyjä ryhmiä kohtaan… 🙂

  1. Eihän ne ole ennakko luuloja , kun 17x enemän valtaväestöön nähden maahanmuuttajat raiskaa. Sanoisin yhtään sua nälvimättä tai en tarkoita mitään pahaa sua kohtaan. Että selvää järkee on ajatella kun puhutaan raiskauksista , että se kohdistuu maahanmuuttajiin. Kuten samalla tavalla kun puhutaan varkauksista että se kohdistuu romaneihin helpommin. 🙂

 30. Tosi hyvä kirjoitus. Ihan uskomatonta, että tässäkin jotkut näkee rasismia. Olen ihan pöyristynyt välillä siitä miten varsinkin monet naiset haluavat sulkea silmänsä ahdistelulta ja raiskauksilta. Kieltävät koko ilmiön olemassa olon ja puolustelevat ahdistelijoita, eikä näiden tekemisiin saisi mitenkään yrittää puuttua tai heti on rasisti. Siis siinä tapauksessa, että ahdistelija/raiskaaja on ulkomaalainen. Kertoo paljon, että sinäkin joudut pelkäämään normaalia ulkona liikkumista, vaikka varmasti kykenet itseäsi puolustamaan keskivertonaista paremmin. Itsellä ihan samanlaiset fiilikset, että liikkuminen monissa paikoissa yksin, jopa päivällä, on muuttunut turvattomaksi, vaikka itsepuolustustaitoja on minullakin. Pitäisi vaan kannustaa kaikki naiset kamppailulajien pariin 😀 Vaikka toivottavasti niissä opittuja taitoja ei tarvitse ikinä tositilanteessa käyttää. Mutta ainakin kunto kohoaa ja elintasosairauksien riski pienenee 😀

  Itse kohtaan työssäni paljon maahanmuuttajia ja myös turvapaikanhakijoita. Suurin osa on hyvin käyttäytyviä ja kohteliaita myös naisille. Mutta sitten on se joukko, joka ei kunnioita mitään tapoja eikä lakeja. Tämän porukan suhteen pitäisi ottaa todella paljon tiukempi linja. Muuten ollaan vielä ihmeessä. Täytyy varmaan mainita, että itse olen tutustunut ilokseni erittäin mukaviin ja fiksuihin maahanmuuttajiin, esimerkiksi opiskelujen kautta somalinaiseen, joka oli työssä, opiskeli tavoitteellisesti ja oli itsenäinen, siitä huolimatta että on huivia pitävä muslimi. Eli en ole rasisti, enkä yleistä ihmisiä esim. ihonvärin, uskonnon tai pukeutumisen perusteella. Mielestäni on todella naivia kuvitella, etteivät rikolliset ja ihan vain rikollisessa tarkoituksessa tänne tulevat käyttäisi nykyistä tilannetta hyväkseen. Nyt Suomeen voi tulla kuka tahansa, esiintyä millä tahansa henkilöllisyydellä, taustoista tai mahdollisesta rikosrekisteristä ei ole kenelläkään tietoa. Tämä eroaa jo siltä osin aiemmasta tilanteesta, että aiemmin rötöstelijät ovat monesti olleet poliisin vanhoja tuttuja, joita on osattu hakea kotiovelta. Lisäksi meillä on esimerkiksi seksuaalirikoksista käsittämättömän lievät tuomiot. Mikäli ihmisen kotimaassa on monesta vakavammasta rikoksesta kuolemantuomio ja Suomessa raiskauksesta saa vuoden ehdonalaista, voi kysyä tuleeko kyseiselle henkilölle ensimmäisenä käsitys, että kyseessä on rikos johon suhtaudutaan Suomessa vakavasti. Tietysti kovemmat tuomiot pitäisi koskea myös kantasuomalaisia yhtälailla. On myös aivan uskomatonta, että törkeitäkin rikoksia tehnyt ulkomaalainen saa jäädä Suomeen. Tämä on väärin myös hyvin käyttäytyviä ulkomaalaisia kohtaan. On kuitenkin rajallinen määrä minkä Suomi voi ottaa pakolaisia, miksi antaa paikka jollekin, joka tekee rikoksia? Mielestä ihmisellä on myös itsestään vastuu, joten vaaralliset olot kotimaassa ei pitäisi olla karkotuksen este, mikäli tekee törkeää väkivaltaa täällä. Olen ihan varma, että tällaista lepsuilua nimenomaan rikolliset käyttävät häikäilemättä hyväkseen. Tällä ei ole mitään tekemistä tulijoiden ihonvärin kanssa. Asiassa on myös puoli, josta harvoin puhutaan. Nimittäin suomalaisista tuskin kovin moni on rasisti. Rasistilla tarkoitan henkilöä, joka vihaa muita esim. ihonvärin perusteella, riippumatta siitä miten vihan kohde käyttäytyy. Ja pahimmillaan osoittaa vihansa henkisenä tai fyysisenä väkivaltana. Nyt kun niin paljon on maassa niitä ulkomaalaisia, jotka eivät käyttäydy, eikä rasisti-leiman pelossa sikailuun puututa, aiheuttaa tämä ennakkoluuloja kaikkia tummia ja ulkomaalaisen näköisiä kohtaan. Ennakkoluulot lisääntyvät nimenomaan niiden suomalaisten keskuudessa, jotka eivät lähtökohtaisesti ole mitenkään maahanmuuttovastaisia. Tämä nimenomaan pelaa rasistien pussiin asiallisia maahanmuuttajia vastaan. Samaan aikaan vielä poliisien resursseja leikataan.

  En myöskään ymmärrä miksi suomalaisten pitäisi alkaa muuttamaan omaa liikkumistaan ja pukeutumistaan ja ymmärtää ja suvaita ihan kaikkia täällä huonoina pidettyjä käytöstapoja. Mikäli ihminen muuttaa ulkomaille, tulee siellä kunnioittaa paikallisia tapoja ja välttää loukkaamasta paikallisia asukkaita. Tämä koskee yhtälailla ulkomaille muuttavia suomalaisia. Mikäli suomessa pidetään uhkaavana tuijotusta ja isossa porukassa notkumista, täytyy sellaista käytöstä välttää ja kunnioittaa maan tapoja. Ja notkumisen varmaan jokainen tajuaa mitä tarkoittaa, eli ei tarkoita normaalia kaveriporukalla lenkkeilyä esim. Liiallisella joustamisella suomalaisten taholta annetaan väärä signaali, että tänne ei tarvitsekaan sopeutua.

  Mielestäni kaikki asiallisesti käyttäytyvät maahanmuuttajat ovat tervetulleita ihonväristään riippumatta. Mutta törkeästi käyttäytymistä ja rikollisuutta ei tule suvaita. Eikä tässä ole mielestäni mitään rasismia. Toki suomalaisissakin on kaikenlaista väkivaltaista hullua, joiden touhuihin tarvittaisiin tiukkaa linjaa. Välillä vaikuttaa tosin”suomalaisetkin ahdistelee” kommenteissa, että jotkut rinnastavat mauttomat iskurepliikit baarissa oikeasti uhkaavaan joukolla seuraamiseen ja jopa raiskauksiin. Aika paljon kertoo myös se, että et maininnut tekstissäsi sanallakaan ulkomaalaisia tai turvapaikanhakijoita. Silti monet kommentoijat leimasivat sinut rasistiksi. Eli tietävät oikein hyvin mistä on kyse, vaikka yrittävät sulkea silmänsä ja hokevat rasisti, rasisti…

 31. Paluuviite: nike air presto lunar
 32. Paluuviite: timberland boat women
 33. Paluuviite: flyknit running shoes
 34. Paluuviite: rose volt puma heart
 35. Paluuviite: nike soccer shoes cr7
 36. Paluuviite: oakley o frame 20 xl
 37. Paluuviite: pave cubic zirconia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.