Rakas päiväkirja

Posted on Posted in Kilpirauhasen vajaatoiminta, Mielipiteet, Motivaatio, Punttimimmi, Reseptit, Ruokavalio, Terveys, Yleinen

Olen aika huono puhumaan vaikeista asioista, kertoa että miltä oikeasti tuntuu. Mulla on iso kynnys alkaa kasvotusten ihmisille avautumaan siitä miltä tämä sairaus tuntuu tai miten mä oikeasti voin. En tykkää tehdä sitä, enkä varmasti ole ainoa! 😀 Mutta osaan kirjoittaa siitä. Jotenkin vaikeatkin asiat pitää saada purettua ja käsiteltyä ja mulle teksti on siihen hyvä apuväline. Paras terapian muoto on ehdottomasti treeni, mutta kirjoittaminen on kyllä hyvä kakkonen.

Tämä blogi on ollut mulle jo pidempään todella terapeuttinen.

Olen aina tykännyt kirjoittaa asioista jotka vaivaavat, joko päiväkirjaan tai blogiin. Pään saa hyvin nollattua, kun jäsentelee ajatuksensa paperille ja ajan kanssa pohtii niitä. Silloin alkaa näkemään selkeämmin että missä ongelma on tai saa vaan asiat purettua ja sillä helpottaa. Siksi joskus myös suljen kommenttimahdollisuuden teksteistä, koska olen jo saanut asian itse käsiteltyä, niin en halua enää keskustella siitä.

image

Mä olenkin viime viikkoina pohtinut sitä, että millaisen kuvan minä annan itsestäni blogin kautta teille lukijoille. Olisi mielenkiintoista kuulla, että millainen ihminen te blogin lukijat jotka ette ole tavanneet minua livenä ajattelette minun tekstien perusteella olevan. Olen monesti saanut kuulla, että olen ihan erillainen kuin kuviteltiin, paljon kivempi! 😀

Veikkaisin että aika monella on sellainen käsitys, että olen perusnegativiinen joka ei tee muuta kuin valittaa kaikesta ja kaikista. Enkä oikeastaan ihmettele vaikka näin tosiaan olisi, kun aika kärkkäästi käsittelen asioita blogissa enkä kirjoita vain positiivisista jutuista.

Blogia lukiessa kun saa niin mustavalkoisen kuvan ihmisestä, sellainen joka kirjoittaa olevansa positiivinen on aina positiivinen, sellainen joka kirjoittaa tykkäävänsä vihersmoothieista ei syö koskaan muuta ja fitnessbloggaajan elämässä ei ole mitään muuta kuin fitness. Samalla tavalla ihminen joka kirjoittaa negatiivisista jutuista on varmaan aina tosi negatiivinen.

Vähän kärjistän, mutta näinhän se vähän on! 😀 On vaikea nähdä muuta kuin sitä mitä luetaan. Meillä kaikilla on ennakkoluuloja ihmisistä joita emme tunne, mutta näin bloggaajana luon ne ennakkoluulot itsestäni itse.

Kuten jo kirjoitin, olen tosi huono puhumaan vaikeista asioista. Minusta on helpompaa purkaa mun vointia kirjoittamalla blogiin ja sen jälkeen olen käsitellyt sen hetkiset tunteet. Sitten ei enää tarvitse valittaa asiasta. Mua on aina inhottanut valittavat ihmiset ja sellaiset jotka vinkuvat ihan kaikesta.

Tiedän ettei mun vointi tule muuttumaan paremmaksi sillä, että kokoajan valittaisin siitä miten väsynyt olen tms. Sen sijaan olo muuttuu hetkellisesti paremmaksi, kun tapaan ihmisiä ja jutellaan kivoista jutuista, saan siitä energiaa! Musta on ihanaa aina kun huomaan että jaksan olla se iloinen oma itseni ihmisten seurassa, vitsailla ja nauraa, enkä ole liian väsynyt siihen.

imageLauantaina oli tos hauskat illanistujaiset saliporukan kanssa, jossa käväisin ennen töitä.

Viikonloppuna kävin myös Evelyn Lehdon pitämällä luennolla ”Autoimmuunisairaudet oireettomiksi ruokavaliolla”. Oli ihan supermielenkiintoista kuulla, miten asiat toimivat kehossa ihan solutasolla, eikä vain vähän mututuntumalla että ”gluteenia pitäisi välttää koska jossain luki niin”. Istuin kolme tuntia ihan kiehtoutuneena kuuntelemassa.

En vain millään jaksaisi uskoa, että ainoa keino saada mun kroppa kuntoon on syödä lääkkeitä ja vain odottaa, ja tämä luento vain vahvisti ajatusta. Eve hoitaa itse ms-tautiaan ruokavaliolla, tässä linkki Kauneus&Terveys -lehden juttuun hänestä.

Joulun jälkeen alankin pitämään ruokapäiväkirjaa ja ensi vuonna katsotaan uusia kuvioita. Mutta siitä lisää kun sen aika on! 🙂

image

Eilen ostin Kaisa Jaakkolan hormoonitasapaino -kirjan kun moni teistä on sitä suositellut. Samalla mukaan tarttui reseptikirja maidottomiin ja gluteenittomiin ruokiin, kun vaikutti mielenkiintoiselta, enkä hirveän pitkään kehtanut selata sitä kaupassa! 😀 Ehkä siitä vähän inspiraatiota tulevaan.

86 thoughts on “Rakas päiväkirja

 1. Vastaukseni kysymykseesi siitä minkälainen ihminen me, jotka emme tunne sinua, ajattelemme sinun olevan, on yksikantaan rohkea. Uskallat tarttua aiheisiin, jotka takuuvarmasti räjäyttävät täydellisesti Pandoran lippaan. Uskallat kertoa itsestäsi asioita, kertoa heikkouksistasi, mutta samalla olet jotenkin peruspositiivinen (se on mielestäni eri asia kuin se, että aina esittää positiivista). Uskallat olla oma itsesi tai siis siltä se ainakin vaikuttaa 🙂 Uskallat olla provosoitumatta kun provosoidaan. Sanalla sanoen olet rohkea!

 2. Hei, ja ekaksi sanon että oli kiva tutustua! Ollanhan me nähty penan punttiksella samaan aikaan treenatessa ja olen blogiasi luennut jo pitkään kun oot myös mieheni kautta puolituttu tyyppi 🙂 Eli vastaus kysymykseen:
  mikä kuvan sinusta saa blogin kautta: olet nuori ja kokeiluhaluinen, ehkä rämäpäinen, rohkeasti tartut uusiin juttuihin ja et pelkää myös kertoa ei niin ihanista asioista.
  livenä: vaatimaton, ehkä hiemän introvertti, tutkiskelevä, lämmin, helposti lähestyttävä

  kaunista joulunaikaa!

  t. eve

 3. Olen pitänyt sinua suhteellisen avoimena ja rohkeana ihmisenä. En ollenkaan negatiivisena. Edellinen postaus ikävä kyllä toi esiin sellaisia piirteitä, mitä on vaikea bloggaajassa hyväksyä. Omista peloista on tietenkin hyvä puhua, mutta jos ne viittaavat tiettyyn ihmisryhmään, niin ei niistä oikein voi puhua muuna, kuin syrjintänä ja tässä tapauksessa rasismina. Itseäni pelottaa esimerkiksi ihan järkyttävässä määrin järjettömät demokratiaa ja yhteiskuntaa vastaan toteutetut massasurmat, mutta en näe, että niiden tekijät kuuluvat vain yhteen ihmisryhmään, tästä meillä on pohjoismaissa monia hyviä esimerkkejä. Tosiaan bloggarina sitä vain toimii tietynlaisena esikuvana ja kommenttikenttä foorumina. Itse ainakin pohtisin sitä haluaisinko sen toimivan rasististen ja syrjintää edistävien aatteiden kohtaamispaikkana.

 4. Paluuviite: jordan 9 pe
 5. Paluuviite: red white pumas
 6. Paluuviite: nike free 30 v4
 7. Paluuviite: adidas neo
 8. Paluuviite: 3d t shirt pig yellow
 9. Paluuviite: skates black
 10. Paluuviite: silver vans
 11. Paluuviite: khaki gelb moschino
 12. Paluuviite: 90 s vintage

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.