Mun lempiaamupalan resepti

Posted on Posted in Punttimimmi, Punttimimmin keittiössä, Reseptit, Ruokavalio, Yleinen

imatra8

Välillä vaihtelu virkistää ja on kiva nauttia hotelliaamupalasta tai paistaa naurettavan helppoja proteiinilettuja, mutta jostain syystä palaan aina takaisin tähän mun lempiaamupalaan, tattaripuuroon!

Moni suhtautuu tähän mun aamupalaan tosi skeptisesti ja vastaus ”ei kiitos” on enemmän sääntö kuin poikkeus jos tarjoan sitä jollekin. Mutta ei sitä ymmärrä, jos ei ole maistanut! 😀

Punttimimmin tattaripuuro

image

Tarvitset:

Tattarihiutaleita
Pakastettuja mustikoita
Raejuustoa
Kookosöljyä
(Tuoreita mansikoita)

Olen oppinut aika hyvin silmämääräisesti mittaamaan että kuinka paljon jokaista ainesta tulee, mutta nyrkkisääntö veden kanssa, että n. 2krt enemmän kuin hiutaleita. Voi laittaa huomattavasti enemmän vettä kuin kaurahiutaleiden kanssa, ilman että siitä tulee ihan velliä.

Teen aina tosi ison annoksen, käytän aamupalan syöntiin yleensä tunnin, niin tämä on aika iso annos. Havahdun aina jossain vaiheessa siihen että mulla on puolet puurosta syömättä ja syön loput! 😀

Tattarihiutaleet laitetaan veden kanssa mikroon suurella teholla n. viideksi minuutiksi. Tämä aika on kuitenkin vain suuntaa antava, kun mikrot ovat eritehoisia. Joidenkin puuro kuulema valmistuu jo minuutissa niin kannattaa seurailla vierestä. Tämä puuro ei kohoa hirveästi, joten mulla ei ole ainakaan vielä räjähtänyt mikroon. Eri juttu kaurapuuron kanssa, sitä sai joka toinen päivä siivota mikrosta… 😀

Jees, eli tattarihiutaleet ja vesi mikroon ja sen ollessa valmis laitan ensimmäiseksi sekaan ruokalusikallisen kookosöljyä (n. 10-15g), olen viime aikoina käyttänyt Nu3 kookosöljyä jonka sain kokeiluun. Sitten raejuustoa noin 100g, se on aina silleen suurinpiirtein, sitä oppii katsomaan silmämääräisesti että mikä on hyvä määrä. Loppuun vielä puoli pussia pakastettuja mustikoita eli sata grammaa. Kaikki tämä vielä sekaisin oikein herkullisen näköiseksi harmaansiniseksi mömmöksi ja ääntä kohti. Suosittelen nautittavaksi kahvin kanssa!

image

Tämähän ei todellakaan ole mikään hifistelyresepti, mutta se on se mistä itse eniten tykkään kun olen kokeillut eri puurovariaatioita. Kun laittaa pakastetut marjat sekaan puuro kylmenee sopivasti. Jos haluaa syödä puuron kuumana, voi laittaa marjat mikroon mukaan n. viimeisen minuutin. Kesäisin laitan vielä päälle tuoreita mansikoita! Nam!

image

Mitäs sanotte, haluatteko jatkossakin näitä superhelppoja reseptejä mitä itse syön? 😀

84 thoughts on “Mun lempiaamupalan resepti

  1. Vooii mä rakadtan kans tattari puuroa! Ne hiutaleet tarvii kyl älyttömästi nestettä 😀 mä keitän mun puuron maitoon ja sit pellavasiemenrouhetta ja marjoja päälle, aina vähä vaihdellen 🙂

  2. Paluuviite: huarache ultra br
  3. Paluuviite: best adidas joggers
  4. Paluuviite: puma suede black grey
  5. Paluuviite: mens dad caps
  6. Paluuviite: lakers sports
  7. Paluuviite: what the kobe 9 sale
  8. Paluuviite: sacramento kings hat
  9. Paluuviite: lebron 9 shoes blue
  10. Paluuviite: adult cookie monster

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.