New year, new me bullshit?

Posted on Posted in Kuntokuvia, Mielipiteet, Motivaatio, Muoti, Punttimimmi, Ruokavalio, Treeni, Yleinen

Vuosi vaihtui ja viimeistään huomenna on uudenvuodenlupaajien luvattu päivä. Tänään kun yleensä saa vielä luvan kanssa maata sängynpohjalla ja potea krapulaa. Huomenna se kuntokuuri sitten varsinaisesti alkaa.

Tipaton tammikuu tai sata herkutonta päivää. Tai luvataan ehkä tehdä vatsalihaksia joka päivä loppuvuoden ajan?

Olen tainnut tehdä nuo kaikki! 😀 Vuonna 2013 olin päätöksestä täysin tipattomalla uudestavuodesta vappuun ja sen jälkeen join loppuvuonna ehkä pari kertaa, vaikka vielä 2012 alkuvuonna olin kova bilettäjä. Joskus nuorempana olen luvannut tehdä vatsalihaksia joka päivä jos vaan saisin sellaisen vatsalihaspenkin joululahjaksi, niin myös tein.

imageTältä näytti 18-vuotias bilehile, joka asteli punttikselle ja ilmoitti olevansa valmis tekemään homman tosissaan.
imageKaksi kuukautta myöhemmin.

En oikeasti ymmärrä, että miksi uudenvuodenlupaajiin pitää suhtautua niin negatiivisesti? Miksi pitää nauraa ilkeästi, että nyt alkaa taas tämä ”new year, new me bullshit” kun joku on päättänyt ryhdistäytyä uuden vuoden kunniaksi?

Olisi tekopyhää väittää etten olisi itse ollut juuri sellainen, joka pyörittelee silmiään ja toteaa että elän terveellisesti vuoden ympäri ja ruuhkat salilla ärsyttää. Okei, edelleen musta saliruuhkat on ärsyttävimpiä asioita mitä on. Ottaa päähän kun salille menee itsekkäästi treenaamaan ja sitten siellä on muitakin eikä pääse toteuttaa omaa treeniä just niin kun on suunnitellut.

Mutta muuten, miten se nyt olisi minulta tai sinulta pois, että Pirkko ja Pena päättävät ryhdistäytyä tänä vuonna ja miksi meidän pitää olla sitä mieltä, että eivät kuitenkaan onnistu? Sehän on se perusajatus, ei ne kuitenkaan onnistu. Hehkuttavat nyt tätä kuukauden jos edes sitäkään, mutta sitten palavat takaisin vanhoihin rutiineihin.

imageimageEnsimmäinen kuva tammikuussa, toinen kesäkuussa. Minä ryhdistäydyin kuitenkin vasta maaliskuussa, joten käytännössä kolmen kuukauden muutos.

Se on varmaan totta, että suurin osa ei oikeasti paranna elämäntapojaan vaan ovat tällaisia kausi-innostujia, jotka uudenvuoden jälkeen aloittavat projekti rantakunnon ajoissa, aloittavat sen taas toukokuussa, syyskuussa haluavat päästä kuntoon kun on tullut muutama terassikilo ja marraskuussa pitää päästä kuntoon pikkujoulukaudeksi. Silti ei koskaan olla kunnossa.

Mutta ei kai se nyt silti ole niin paha juttu, että edes sen kuukauden vuodessa eletään terveellisemmin ja mietitään mitä syödään ja ollaan ryyppäämättä? Sen silmien pyörittelemisen ja dissaamisen sijaan, voitaisiin vaikka kannustaa heitä! 🙂

Näiden Pirkkojen ja Penojen joukosta löytyy myös niitä, jotka oikeasti innostuvat parantamaan elämäntapojaan pidemmällä tähtäimellä, jolle uudenvuodenlupaus on vain se juttu mitä tarvitsevat päästäkseen alkuun.

Pirkko ja Pena alkavat syömään fiksummin, jättävät alkoholin tipattoman tammikuun ajaksi ja hankkivat salikortin tai alkavat käymään lenkeillä. Sitten Pirkko ja Pena huomaavatkin, että alkaa syntymään tulosta. Ei enää väsytä niin paljon, peilikuva muuttuu pikkuhiljaa miellyttävämmäksi ja yhtäkkiä jaksaakin juosta jo sen pätkän, mikä alkuun tuntui mahdottomalta.

imageimage

Muistan kun itse päätin taas ryhdistäytyä kun olin loukkaantumisen myötä laittanut kaikki elämäntavat ihan päin pyllyä, niin luin jostain että menee kuukausi että itse näkee muutoksen, kaksi kuukautta että kaverit näkevät muutoksen ja kolme kuukautta että koko maailma näkee muutoksen. Toi oli musta tosi motivoivaa jotenkin ja piti myös ihan paikkaansa.

Eli uudenvuodenlupaajille omaan kokemukseen perustuva vinkki: Älä luovuta jos et ole laihtunut viisi kiloa kahdessa viikossa tai kaverit eivät heti usko että sinusta on muutokseen. Anna sille aikaa ja usko itse itseesi niin saavutat tavoitteesi!

Instagramissa on tammikuun aikana taas #timmikuu, joka on FitFashion.fi:n ja KauneusjaTerveys.fi:n yhteinen hyvinvointikampanja. Tammikuun ajan kannattaa siis tägätä omat treeniin ja terveellisiin elämäntapoihin liittyvät instagramkuvat #timmikuu, niin motivoidaan toisiamme sillä tavalla! Sen lisäksi joka viikko arvotaan palkintoja tägänneiden kesken, joista ilmoitetaan instagramtileillä: @fitfashionfi & @kauneusjaterveys.

Ja kerta nyt Instagramista tässä puhutaan, niin jos et vielä seuraa Punttimimmin juttuja siellä niin ne löytyy yllättäen nimimerkillä @punttimimmi! 😀

99 thoughts on “New year, new me bullshit?

 1. Oon kyllä miettinyt ihan samaa, että miksi pitää dissata niitä, jotka haluavat yrittää muuttaa tapojaan terveelliseen suuntaan. Etenki monista blogeista jopa täällä fitfashionin alla ovat tehneet sellaisia postauksia, joissa mollaavat näitä uuden vuoden lupailijoita. Musta on hienoa, että edes yrittävät ja se voikin kantaa pidemmälle mitä edes itse osaa kuvitella kun innostuu terveellisimmistä elämäntavoista. Hieman ristiriitaista vaan joiltain bloggaajilta tehdä niitä postauksia mutta samaan aikaan tekevät ympäri vuoden postauksia miksi kannattaa aloittaa terveelliset elämäntavat. Jotkut kun tarvitsevat sen jonkun kimmokkeen aloittaa ne uudet tavat kuten uuden vuoden. Musta on vaan hienoa nähdä kuinka ihmisillä on kuitenkin niitä tavoitteita ja unelmia 🙂

 2. Paluuviite: jordan national sport
 3. Paluuviite: air force 1 lv8 07
 4. Paluuviite: bulls jersey men
 5. Paluuviite: real nike superfly
 6. Paluuviite: nike acg toddler
 7. Paluuviite: nfl shop nearby
 8. Paluuviite: tshirt
 9. Paluuviite: nike free 50 tr fit
 10. Paluuviite: rose gold adidas
 11. Paluuviite: nike free 40 flyknit
 12. Paluuviite: nike zoom fly shoes
 13. Paluuviite: image. courtesy
 14. Paluuviite: nike m2k tekno
 15. Paluuviite: adidas adipower us

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.