Haluatko päästä kuntoon, mutta punttisali ei ole sun juttu?

Posted on Posted in Kamppailulajit, Punttimimmi, Treeni, Vierasbloggaaja, Yleinen

Haluatko päästä kuntoon, mutta punttisali ei ole sun juttu? Haluaisitko oppia hyödyllisiä itsepuollustustaitoja? Vai oletko kenties pohtinut kamppailulajin aloittamista tai haluaisit palata kamppailulajien pariin tauon jälkeen? Jos vastasit yhteenkään näistä kyllä, jatka lukemista!

Olen pari kertaa aiemmin järjestänyt blogissa arvonnan, jossa yksi onnekas voittaa peruskurssin Helsingin Ju-jutsuklubilla. Syksyn peruskurssin voitti Iisa ja pyysin häntä kertomaan omasta kokemuksestaan:

”Aloitin brassi-jujutsun Helsingin jujutsu-klubilla kaapelitehtaalla, kun voitin ilmaisen peruskurssin Punttimimmi-blogin kautta.

Olen aikaisemmin harrastanut nyrkkeilyä ja minua kiinnosti lähteä laajentamaan ”taitoja” myös mattoon. Aikaisempaa kokemusta BJJ:stä minulla ei ollut, veljeni harrastaa vapaaottelua ja isäni judoa, eli heidän kanssaan on tullut painittua himassa, mutta ei sen kummempaa.

Peruskurssilla oli heti ihan mahtava meininki, kurssilla oli porukkaa laidasta laitaan, minkä pistin heti merkille positiivisena asiana. Kaiken ikäisiä ihmisiä, miehiä ja naisia. Erilaisilla lajitaustoilla tai kokonaan ilman.

image

Peruskurssilla lähdettiin liikkeelle ihan perusasioista, ohjaajat/valmentajat olivat osaavia ja todella kannustavia.

Naureskelin ennen kurssin alkua sille, että hauskaa mennä panimaan isojen körmyjen kanssa, kun itse olen 160 senttinen ja painan n.57 kg, mutta pian huomasin, että vaikka painikaveri olisikin hieman isompi, niin hyvin opetetut ja treenatut tekniikat voi saada toimimaan heihinkin.

image

Innostuin BJJstä sitten ihan kunnolla, aloin peruskurssin loppupuolella käymään myös muissa lajin treeneissä, ns. jatkoryhmän kanssa. Kävin myös painimassa kaverin kanssa kisahallilla ja veljen kanssa tuli painittua ja vertailtua tekniikoita.

Marraskuussa osallistuin BJJ SM-kisoihin Tikkurilassa. Minua kannustettiin kisaamaan heti alusta alkaen, koska kisaaminen itseäni kiinnostaa, on kokemusta myös siltä saralta hyvä alkaa harjoittamaan heti alusta alkaen. Kisat menivät huonosti, hävisin heti ekan matsin, mutta näin ensikertalaiselta ei paljon muuta oletettukaan! Jännitin paljon kaikkea niin punnituksesta itse matsiin. Mutta pidän kisoja todella hyvänä alkukasteena, ja lähden keväällä seuraaviin kisoihin into piukkana!

image

Kannustan kaikkia lajista kiinnostuneita lähtemään reippaasti kokeilemaan ja treenaamaan! Jujutsuklubilla on mahtava meininki, sellainen hyvä porukka minkä kanssa on kiva treenata, niin että säilyy hyvä mieli ja innostus lajiin 🙂
Koolla, iällä tai kunnolla ei mielestäni ole mitään merkitystä. Jokainen treenaa omaan tahtiin ja löytää oman tapansa.

Kaikki mukaan! Klubilla nähdään 🙂 ”

Tällaiset kokemukset Iisalla! 🙂 Nyt olisi seuraavan onnekkaan vuoro voittaa vapaavalintaisen peruskurssin Helsingin ju-jutsuklubilla!

Peruskurssit alkavat jo ensi viikolla,  peruskurssin kesto on noin 2,5kk. Peruskurssivalikoimasta ja lajiesittelyn olen kirjoittanut tähän postaukseen ja peruskurssien aikataulut näet Ju-jutsuklubin kotisivuilta.

image

EDIT: Peruskurssiarvonnan voitti nimimerkki Soffe, käy tarkistamassa sähköpostiasi. Onnea voitosta! 🙂

178 thoughts on “Haluatko päästä kuntoon, mutta punttisali ei ole sun juttu?

 1. Moikka! Minä olisin todella onnellinen, mikäli voittaisin tuon kickboxingin peruskurssin! Minun piti aloittaa kickboxing jo viime syksynä, mutta kurssit olivat Tampereella niin suosittuja, että en mahtunut peruskurssille mukaan. Nyt muutan seuraavana sunnuntaina Tampereelta Helsinkiin, joten peruskurssi alkaisi juuri hyvään saumaan. Lisäksi olisi hienoa, että kun muutan uuteen kaupunkiin niin siellä olisi jotain siistiä, minkä alkamista odottaisi.

 2. Moi! Olen haaveillut BJJ:n aloittamisesta jo pari vuotta, olisi mahtavaa kokeilla peruskurssia ja nähdä minkälaista lajin harrastaminen todellisuudessa on. Minua kiinnostaisi kovasti myös hokutoryu. Olen motivoitunut treenaaja ja lupaan heittäytyä täysillä jos arpaonni suosii!

 3. Olen harrastanut aikoinaan sekä kunto- että potkunyrkkeilyä, mutta ajanpuutteen vuoksi jouduin lopettamaan harrastuksen. Nykyään minua kiinnostaisi taas aloittaa, mutta opiskelijabudjetin takia kynnys on aika korkea lähteä mukaan toimintaan, niin tätä kautta voisin päästä taas mukaan rakastamaani lajiin. 🙂

 4. Jäi muutama vuosi sitten polvivamman takia ju jutsun harrasti nyt kun polvi on taas 2 leikkauksen jälkeen kunnossa olisi kiva alkaa harrastaa uudestaan

 5. Bjj! Olen harrastanut taekwon-doa, joka on jäänyt tauolle, mutta olisi kiva testata erilaista kamppailulajia. Kamppailulajit muutenkin tuntuvat omimmalta jutulta, mutta opiskelijana ovat harrastukset aina vähän kalliintuntuisia. Olisi myös hyvä päästä kuntoon 😀

 6. BJJ ois myös mun haaveissa ja gi löytyy kaapista! Oon harrastanut kickboxingia ja käynyt vaparin peruskurssin + käyny vääntää lukkopainia.
  Bjj-multa keskeytyi aikoinaan jalan rasitusvamman takia ja tahtoisin alottaa taas parin vuoden tauon jälkeen uudestaan! Perusjutut mulla on hallussa mutta parempi alottaa alkeista verestämään muistia 😀
  Opiskelijan budjettiin sopis tuo peruskurssin voittaminen myös =)

 7. Moi! Kaivelin sun blogia kun yritin etsiä sun omia taustoja kamppailulajien parissa. Onko sulla joku postaus erikseen aiheesta? Lähinnä et mitä kaikkee oot harrastanut, milloin aloittanut, miten sut on otettu treeniporukoihin mukaan jne? Mua on houkuteltu BJJn pariin ja kiinnostais kovasti! Oon saman kokoinen mimmi kun sinäkin, peruskunto vaan aika surkee ja jännittää sikana kun en oo aikaisemmin harrastanut mitään kamppailulajeja. Alakoululaisena kävin muutaman kerran judossa mutta olin muita reilusti isompi ja ainoa tyttö joten epävarmuus voitti. Kiinnostais kyllä ihan sikana aloittaa kamppailulajiharrastus! Oot kova mimmi ja oon aina välillä seurannut sun blogia, olis kiva lukea sun ajatuksia aiheesta.

 8. Paluuviite: grau schwarz d rose 6
 9. Paluuviite: 10kt gold chain
 10. Paluuviite: jordan 13 low cherry
 11. Paluuviite: vans vans style 36
 12. Paluuviite: supra shoes on feet
 13. Paluuviite: adidas yung1
 14. Paluuviite: leopard print adidas
 15. Paluuviite: nike lebron 14
 16. Paluuviite: cavs finals hat 2
 17. Paluuviite: iman shumpert january
 18. Paluuviite: women jerseys
 19. Paluuviite: white converse 7.5
 20. Paluuviite: paolo pascal

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.