Miten kannan omat ruuat mukana?

Posted on Posted in Punttimimmi, Reseptit, Ruokavalio, Yleinen

Miten kuljettaa omat eväät mukana paikasta toiseen? Vaihtoehtoja tähänkin hommaan on useita.

image

Itse en ole innostunut niistä purkeista, jossa kansi laitetaan yöksi pakastimeen ja siten ruoka pysyy päivän kylmänä. Pysyi kyllä kylmänä, mutta ainakin minun purkki alkoi falskaamaan. Kun kansi päivän mittaam suli, se ei enää ollut täysin tiivis. En halua mainita minkään yrityksen nimeä tässä kohtaa, sillä en tiedä että oliko kyse vain minun purkista vai onko yleinen ongelma.

imageLounas kun olin vielä koulussa, omat eväät + koulun salaattibaari. Buranapurkki on btw. öljyn kuljetusta varten! 😀

Mites tavallinen eväsrasia sitten? Ihan hyvä, jos on tiivis. Mutta inhottaa tulla himaan illalla ja avata haisevan purkin. Mulla on vielä huono tapa unohtaa purkit johonkin ja sitten parin päivän päästä löytää sellainen kuolemalta hajuiseva purkki joka parhaassa tapauksessa menee suoraan roskikseen. Nam.

imageimage

Minun lemppari keino kuljettaa omia eväitä mukana on siis ollut minigrip-pussit, vaikka pussista suoraan syöminen nyt ei ihan yhtä miellyttävä kokemus kuin esim lautaselta syöminen. Mutta aina ei ole mahdollistakaan syödä lautaselta, joten silloin menettelee oikein hyvin, nyt kun puhe oli nimenomaan ruuasta mitä syödään muualla kuin kotona.

Ja TIEDÄN, ettei minigrip pussit ole paras vaihtoehto luonnon kannalta. Mutta toisaalta, en tiedä saastuttaako se nyt yhtään luontoa sen enempää, että ostan kaupasta valmiin lounaan, joka lähes poikkeuksetta on pakattu jonkinlaiseen kertakäyttöpakkaukseen ja/tai pussiin.

image

Olen nähnyt että moni käyttää myös ihan perus pakastepusseja, sellaisia vastaavia mitä kaupan hedelmäpussit. Niistä minulla ei ole kokemusta, mutta uskoisin että ajaa saman asian kun minigrip pussit?

Millaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet?

21 thoughts on “Miten kannan omat ruuat mukana?

  1. Itse ostin aikoinaan sellaisen Frozzypack-merkkisen kylmärasian, ja mullakin lähti heti vuotamaan. Ei pidä esim. rahkaa ollenkaan kunnolla 🙁 Mutta oon keksiny mielestäni aika hyvän tavan, sillä otan pakastetun kannen ja laitan sen muovipussiin, siihen päälle tavallisessa muovirasiassa ruoka. Katson, että kansi pysyy rasian pohjassa kiinni tiiviisti ja pistän vielä muovipussinkin kiinni. Kertaakaan ei oo tämä kikka pettänyt. Tosi kätevä jos on vaikka 6 h päivän poissa, niin saa syömiset pilaantumatta mukaan. 🙂

  2. Frozzypack on ”toiminut” minulla aivan moitteetta. Ei vuotamista yms.

  3. Mullakin falskaa Frozzypack. Vielä on kahta eri kokoa mulla, molemmat falskaa. Käytän niitä vain ruoan säilyttämiseen jääkaapissa, en ota mukaan enää..

  4. Tähän vanhempaan postaukseen törmäsin. Nykyäänhän on tapetilla nuo muovit, osassa on sitä hormonihäiritsijän vikaa. En tiedä onko nuo pussit suunniteltu lämpimälle ruoalle (jos laittaa lämpimänä pussiin), että irtoaako niistä jotain. En ole aikoihin enää muovisia käyttänyt kuin kuivaruoan kanssa. Töihin vien aina lasisessa eväspurkissa, jonka voi myös sujauttaa mikroon. Siinä on muovinen kansi, jossa on sellaiset urat, että kun sen naksauttaa kiinni niin vesikin pysyy hyvin. Keittoja kun usein tulee kuskattua ees taas myös.

    Sinällään mielenkiintoista, että kun fitness- ja kuntoilublogeissa terveys kiinnostaa niin muoveista ei paljon olla ”innostuttu” miettimään. Ehkä se on se, että se mitä esim. ftalaatit ja bisfenolit tekevät ei näe heti ja jos miehillä sperma vähenee niin sekään ei tavallaan liikuta ketään paitsi jos osuu omalle kohdalle kun lapsia haluttaisiin. Tai ainakin oon huomannut, että tän tyyppiset jutut ei yleensä ole niin ”blogi- tai mediaseksikkäitä”. Jotkut enemmän ”maallikot” voi pitää ihan höyrähtäneenä jos mainitsee jotain näistä vaikka nämä ongelmat hormonihäirikköjen kanssa ovat ihan tosia. Kilpirauhasvaivaisena myös mietin sitä sanaa ”hormonihäirikkö” – voihan olla hyvinkin mahdollista, että jotkut tällaiset kemikaalit vaikuttavat jodin puutteen ohella vaivan syntymiseen myös. Kemikaalit ovatkin sellainen suo, mistä ei vielä juuri mitään tiedetä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.