Rahka + puuro = ?

Posted on Posted in Motivaatio, Punttimimmi, Punttimimmin keittiössä, Reseptit, Ruokavalio, Yleinen

Niin kun varmaan monella muullakin, minulla on tietty kaava miten syön mun aamupuuron joka päivä. Laitan kulhoon sekaan tattarihiutaleita, vettä, mustikoita, raejuustoa ja kookosöljyä. Jos kiinnostaa lukea tarkemmin miten ne sekoitan, resepti löytyy tästä.

Aamulla jääkaapille mennessäni tajusin, että eilen olisi pitänyt käydä kaupassa. Raejuusto oli nimittäin loppu! En tykkää yhtään syödä tattaripuuroa pelkillä mustikoilla, mausta tulee jotenkin vähän katkera, vaikka muissa puuroissa kyllä maistuu. Enää kauppaankaan ei olisi ehtinyt ja mietin mitä voisin lyödä sekaan. Äh, jääkaapissa vaan rahkaa.

Olen kerran aiemmin laittanut rahkaa puuron sekaan ja se meni muistaakseni roskiin. Yök. Oli ällöttävää. Muistin että kaveri on joskus puhunut rahkapuuron puolesta ja tässä vaihtoehtoja ei ollut hirveän monta niin päätin kokeilla.

image

Puuroa olin tehnyt 70g tattarihiutaleista, mikrosta kun tuli laitoin sekaan n. 15g kookosöljyä, sitten sekaan muutama lusikallinen (n. 80-100g) rahkaa ja päälle n. 100g kuningatarmarjoja pakastimesta. Sekoitin kaiken kun huolellisesti puuron ollessa vielä kuuma.

Ja tiedättekste mitä? Se oli hyvää! Rahka muutti puuron koostumuksen paljon kuohkeammaksi, eikä maistunut yhtään siltä mielikuvalta mitä tulee kun miettii että voiko puuroon sekoittaa rahkaa? Koska kuulostaahan se aika ällöltä! 😀 Helpottavaa, onpahan sitten toinen vaihtoehto kun unohtaa että raejuusto on loppu! 😀

Mites siellä, oletko kokeillut rahkapuuroa?

image

Juttelin tässä pari viikkoa sitten Evan kanssa ja hehkutin, että nyt alan tekemään hirveästi kaikkia ruokia ja työntämään niitä joka sosiaaliseen mediaan. Eva sitten kommentoi, että ”et taida uskoa tuohon itsekään”. En oikein uskonut, mutta selvästi mun blogin uusi teema on ruokakuvat ja etenkin rahka! 😀

Ajatukseni on pitää itseni kiinnostuneena syömään terveellisesti, kun otan kuvia ruuista, vaikka en niistä kovin taiteellisia jaksa tehdä. En tykkää ruuan tekemisestä, mutta tykkään laittaa sitä esille ja siitä miltä näyttää lautasella. Pahoittelut siis että saatte kärsiä mun ruokaspämmistä, mutta se ei toivottavasti ole ihan heti loppumassa kun tää kokeileminen ja ruokajuttujen jakaminen tuntuu ihan kivalta jutulta, eikä omaa naamaa ei jaksa kokoajan kuvata! 😀

13 thoughts on “Rahka + puuro = ?

  1. Vuosia sitten tuli syötyä aamuinen kaurapuuro rahkalla 😛 nam. Mutta sitten siihen kyllästyi 🙂 Mutta hyvää se on .

    1. Tänään juuri mahaan hujahti ISO lautasellinen kaurapuuroa, kookosmannaa ja tuoreen päärynän paloja … kyllä jaksaa tästä töihin 🙂

  2. Oon nyt jo vuoden syönyt aamupuuroni aina puolella rahkapurkillisella (eli siis jtn n. 125gr, en punnitse, silmämääräisesti laitan!) ja marjoilla. Ja voi vitsi, ei vedä raejuusto ollenkaan vertoja tälle kombolle! Yks hyvä on kans tehdä se kaurapuuro, ja erilliseen kippoon sekoittaa pilttipurkki ja rahkapurkki (jos haluaa enemmän protskua, tai käyttää vain puolet), ja sitten laittaa tätä silkinpehmeää pilttirahkaa puuron sekaan – voihan nam <3 Tosin, kaurapuuro, jossa on hiukan jo muhineita omppupaloja joukossa, menee vain raejuustolla ja pienellä määrällä mantelirouhett… 😉 Puurosta voi keksiä vaikka mitä!

  3. Mä oon syöny varmaan 3 vuotta aamulla rahkaa, puuroa, marjoja ja tilkka mehukeittoa. Tätä en vaihda. Tää mun ”mössö” on niin herkkua ja annos on aikamoinen rekkamiehen annos 😂. Sain tähän jopa äitini koukutettua.

  4. Vitsi kun olisin lukenut tämän 30 minuuttia sitten! Oli nimittäin ihan sama tilanne: puuro mikrosta ja jääkaapin ovi auki, jolloin tajusin ettei ole raejuustoa. Mietin hetken rahkapuuro-kokeilua, mutta hylkäsin ajatuksen ja söin pelkästään rahkaa mustikoilla ja mehukeitolla. Ensi kerralla kokeilen tätä! 🙂

  5. Tadaa.. Huomen aamuna mä kokeilen sitä mitä oon pitkän aikaan aikonut, mutta aina vaan jäänyt. Meinaan kokeilla kaurapuuroni valmiiksi kypsennetyllä valkuiaisella. Keltuaisesta kun en välitä ja nyt löytyi kaupasta kypsää Laitilan valkuaista ! Mulle tehty ! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.