Mainoslinkeistä

Posted on Posted in Muoti, Punttimimmi, Yleinen

Haluan olla teille rehellinen heti alkuun ja sen takia aijon tänään kirjoittaa mainoslinkeistä. Mainoslinkkiviidakko on minulle uusi ja vieras juttu, joten korjatkaa toki jos mulla menee puurot ja vellit sekaisin! 😀

kuva (5)

Olen pitkään harkinnut mainoslinkkien pitämistä blogissani ja alkuun olin jyrkästi niitä vastaan. Monesti näkee blogeissa (minun mielestä) huonosti toteutetteja affiliatetekstejä, jossa tekstin ainoa tarkoitus on koota mainoksia nettikaupan kuvilla, ilman että bloggaajalla itsellä on kokemusta tuotteista tai omia kuvia niistä. Minua ärsyttää etenkin ne tekstit jossa on tosi houkutteleva otsikko ja sitten tekstin avaa se onkin vain mainoskooste! Mutta nämä ovat makuasioita ja jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee! 😀

Toiset taas toteuttavat tätä mainoslinkkijuttua tosi hyvin ja laittavat esimerkiksi kuvan päivän asusta ja sitten linkit mistä vastaavia vaatteita saa. Näistä tykkään itse ja toivon että lukeutuisin vähemmän ärsyttävään kategoriaan kun otan mainoslinkit kokeilumielessä käyttöön! 😀

Mainoslinkki tai affiliatelinkki tarkoittaa sitä, että kun klikkaat linkkiä jonka perään olen laittanut tähden (*) ja teet sen jälkeen ostoksen nettikaupasta, minä saan ostoksen summasta muutaman prosentin provision.

Esimerkki 1:
Linkki* = klikkaamalla tätä linkkiä ja ostamalla sen kautta, saan pienen provision.

Esimerkki 2:
Linkki = klikkaamalla tätä linkkiä ja ostamalla sen kautta, minä en hyödy.

Itse ajattelen niin, että jos olen jotain netistä tilaamassa, tilaan sen mielelläni mun lempiblogien linkkien kautta. Vaikka suurin osa ihmisistä ei miellä bloggaamista minään oikeana työnä, sisällön tuottamiseen menee paljon aikaa jos blogiinsa haluaa panostaa. Minusta tämä on helppo ja kiva tapa tukea lempibloggaajiani, jotta jatkossakin voisivat panostaa laadukkaan sisällön tuottamiseen! 🙂

nata1111

On myös toinen asia mikä on saanut minua empimään mainoslinkkien käyttöönottamista. Meille portaalissa bloggaaville on annettu tarkat säännöt, miten mainoslinkkejä kuuluisi merkitä. Meidän jokaisen pitäisi aina tekstin alussa mainita että teksti sisältää mainoslinkkejä, jos siinä on edes yksi linkki.

Minua pelottaa, että tämä merkintä karkoittaa lukijat, vaikka teksti ei olisi mainos itsessään, mutta siinä kuitenkin on esimerkiksi maininta että mistä kuvan paita on. Tiedän nimittäin omalla kohdallani että monesti on jäänyt sellaiset tekstit lukematta. Ärsyttää lukea pelkästään mainokseksi tehtyjä juttuja, niin varmuudeksi jättää kokonaan avaamatta! 😀

Mutta kuten tästä tekstistä voi päätellä, olen päättänyt kokeilla että miten pärjään mainoslinkkiviidakossa. Tuskin tällä pääsee vahingossakaan rikastumaan, mutta jos nyt saisi pari rahkapurkkia kuukaudessa tällä tavalla maksettua! 😀 Olen itse kova shoppailemaan netissä joten se on ainakin tuttua puuhaa, kun käytännössä tilaan melkein kaiken tietokoneen kautta. Ei tarvitse hikoilla kaupoissa! 😀

Mitä sinä ajattelet mainoslinkeistä? Jätätkö tekstin kokonaan lukematta kun näet että alussa kerrotaan että se sisältää mainoslinkkejä? Ärsyttääkö ylipäätänsä se että joku saisi muutaman pennin sillä että raaputtaa tekstejä nettiin? 😀

25 thoughts on “Mainoslinkeistä

 1. Hyvän blogin kirjoittamiseen kuluu aikaa ja mainostajat hyötyvät siitä, joten palkkaa on hyvä saada. Linkki on hyvä jos tuote liittyy aiheeseen niin varmaan monet haluaa tietää mistä sen saa.

 2. Mielenkiintoinen teksti! Anteeksi tyhmä kysymykseni, mutta miten mainoslinkit otetaan käyttöön ja miten asia toimii käytännössä? Olen hieman pihalla.:D

  1. Ei ole ollenkaan tyhmä kysymys, olen kysellyt näitä juttuja muilta bloggaajilta varmaan ihan kyllästymiseen asti! 😀 Itse olen käyttänyt tradedoubler.fi -sivua, mutta näitä sivuja löytyy muitakin. Kirjoitin tähän juuri pitkän vastauksen miten toimii, mutta onnistuin poistamaan sen kun etsin sulle tätä linkkiä -.-

   http://hikikinkku.com/2015/12/03/affiliate-mainonta-mita-se-on/

   Eli tuohon hikikinkku on kirjoittanut asiasta, että miten oikein toimii! Oli muutenkin selkeämpi kuin oma vastaukseni, joten siihen kannattaa tutustua! 😀

 3. Mulla on mainoslinkkejä ja olen aina kertonut niistä postauksessani. Harvemmin teen pelkkiä kollaaseja tms mainoksia jos en itse aio tilata, eli usein mä olen itsekin tilannut jotain omalla rahalla tai saanut lahjaksi ja kerron mistä saa. Hyvistä alennuksista ja tarjouskoodeista vinkkaan myös lukijoitani.

  Mua ei ole koskaan ärsyttänyt enkä jätä lukematta, mä pidän sitä tosi hyödyllisenä ja monesta blogista oonkin bongannut jotain ja saanut tarjouskoodeja joita itse olen hyödyntänyt. Jos ei halua että bloggaaja saa penniäkään niin sitten ei vaan klikkaa mitään linkkiä eikä käytä tarjouskoodeja, so simple. Jutun voi lukea huoletta koska siitä ei vielä kukaan mitään tienaa 🙂

  Ainoa mikä mua ärsyttää on se ettei kerrota että linkit ovat mainoslinkkejä, ja se jos kaikki postaukset ovat jotain yhteistyöjuttuja ja alkavat tekstillä: Yhteistyössä sen ja sen kanssa. Ne ärsyttää ehkä vielä enemmän kuin affilinkit koska niistä kukaan ei hyödy jos ei klikkaa JA sen lisäksi vielä osta, mutta pelkät yhteistyöt joista on maksettu jo etukäteen bloggaajalle ja jos ei muuta kirjoitettavaa olekaan niin se on hieman kummallista (siis jos tulee tunne että kirjoitetaan vaan kun se on joku maksettu yhteistyö).

 4. Mua tämmöiset ”sisältää mainoslinkkejä”-varoitukset eivät karkota pois, kun tiedän että kyseessä on muuten loistava blogi – enhän huonoja luekkaan 😉 Yleensä näissä loistavissa blogeissa bloggaaja mainostaakin juuri kuvaamallasi tavalla josta sinäkin tykkäät. Eli tätä lukijaa et ainakaan karkota varoituksilla pois, siitä vaan mainostamaan! 🙂

 5. Kun linkit liittyvät postaukseen niin se on musta pikein jees. Muutama blogi on kuitenkin siirtynyt vähemmälle seuraamiselle mainoslinkkien ärsyttävän käytön takia, esim. Ensin on hyvä postaus aiheesta x ja sitte yht’äkkiä alkaa mainostykitys joka ei mitenkään sovi kyseiseen postaukseen… Mainostaminen on taitolaji! Mun mielestä esim. Eve / Queen of everything ja Mona’s daily style haltsaavat affimainonnan hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.