Kuuluuko lihoamisesta olla ylpeä?

Posted on Posted in Kilpirauhasen vajaatoiminta, Mielipiteet, Motivaatio, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Kerroin teille kohta kuukausi sitten aloittaneeni herkkulakon ja luonnollistahan olisi ollut, että olisin sen yhteydessä ottanut mittani. Olisin voinut käyttää vaakaa, mittanauhaa, ennenkuvia ja mitä näitä nyt on, ottaakseni mahdollisimman tarkat mitat itsestäni. Mitat olisin ottanut sitä varten että niillä olisin myöhemmin voinut vertailla tuloksia ja siten ”mitata” kehityksen. Voisin myös täällä blogissa ja somessa muutenkin julkaista muutostarinani ja ehkä saada paljon positiivista palautetta kehityksestäni ja laihdutuksestani.

En kuitenkaan tehnyt sitä. Mitat jäi ottamatta ja ”ennenkuvat” kuvaamatta.

Jos on ollut normaalikokoinen ja verrattain hyväkuntoinen ja sitten lihoaa, kuuluuko olla ylpeä siitä muutoksesta, että saa itsensä takaisin samoihin mittoihin missä ennen oli? Kuuluuko muutosta huonokuntoisemmasta takaisin lähtöpisteeseen pitää kehityksenä ja saavutuksena, jota ylpeänä esitellä?

imageKevät 2014.

Kuulostaa jotenkin tosi rajulta kun muotoilen asian noin, enkä tarkoita tällä vähätellä kenenkään laihtumista tai onnistumisen ja ylpeyden tunnetta. Puhun nyt vain omasta fiiliksestä. En omalla kohdallani koe, että se että palaan kuntoon jossa normaalisti olisin, olisi asia josta haluaisin lisätä ns. kehityskuvia vertaillakseni ”lähtötilannetta” ja muutosta. Siksi jäi mitat ja kuvat suosiolla ottamatta.

Koska se että olen lihonnut ja siitä palaan samoihin mittoihin missä olin, ei minusta ole kehitystä. Se tarkoittaa sitä että olen tehnyt takapakkia ja palaan takaisin pisteeseen missä olin, näin yksinkertaistettuna. Sitten kun olen paremmassa kunnossa kuin mitä olin ennen kun sairastelu otti yliotteen ja siitä kuntoni paranee entisestään, olen kehittynyt.

Ehkä muutan vielä mieleni ja harmittelen etten ottanut mittoja, mutta juuri nyt minusta tuntuu näin.

imageViikonlopun treeninä kävelyä ja kevyttä jumppaa ulkona.

Mun ensisijainen tavoite juuri nyt on kuitenkin saada itseni taas sellaiseen kuntoon, jossa kehoni kestäisi kovaa treeniä. Haluan päästä takaisin normaaliin olotilaan ja odotan kovasti sitä, että treeni olisi tavoitteellista kohti oikeita tavoitteitani, eikä vain kohti sitä kuntoa mitä joskus oli.

14 thoughts on “Kuuluuko lihoamisesta olla ylpeä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.