Helppo ja nopea pekonimunakas

Posted on Posted in Punttimimmi, Reseptit, Ruokavalio, Yleinen

Treenien jälkeen mun teki mieli jotain suolaista ja näin jo sieluni silmin pekonin kypsyvän pannulla. Jotta nyt en söisi pelkästään pekonia, niin tein pekonimunakkaan. En ole tehnyt munakasta pitkään aikaan ja muistelen että viime kertoina se on epäonnistunut (kyllä, ei ole ruokalajia jossa en voisi epäonnistua) niin aloin googlettelemaan ohjeita.

Iski silmään, että monen reseptin kohdalla mainostettiin ”gluteenitonta munakasta”. En tiedä käynkö jotenkin hitaalla, kun minusta tuo on about yhtä itsestäänselvää kun jos sanoisin, että pekonimunakas ei sovi vegaaneille? Miksi munakas sisältäisi gluteenia?

Helppo ja nopea pekonimunakas:

Tarvitset:
– 4 kananmunaa
– pekonia
– pari tomaattia
– loraus maitoa
– mausteita oman maun mukaan

kuva 1 (7)

Käytin munakkaaseen kokonaisen paketin pekonia, mikä oli ihan liikaa vaikka tykkäisikin kovasti pekonista. Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin neljä siivua, mutta siinä oli myös esim. juustoraastetta mitä minulla ei ollut.

Aikaa tähän ei tosiaan mennyt paljon, sekoitin maidon, kananmunat ja mausteet (suola ja paprikajauhe) lasiin ja laitoin pekonit ja tomaatit pannulle. Kun ne olivat hyvän väriset niin lämpö pienelle ja maitomunasekoitus päälle. En jaksanut odottaa että sekoitus kuivuisi itsestään kun oli nälkä, niin käänsin munakkaan niin että paistuisi molemmilta puolilta. Mutta jos malttaa niin kai sen voisi paistaa vain toselta puolelta! 😀

kuva 2 (6)

Tuli tosi tuhti munakas, mutta sen jälkeen ei ainakaan ole pelkoa että tekisi mieli herkutella. Lähinnä sellainen olo, ettei tee mieli syödä enää koskaan mitään! 😀 Joten jos on vähän pienempi nälkä (lue: et syö heti treenin jälkeen), niin tästä riittää hyvin kahdelle.

Translation: So, today I was looking for a receipt for a bacon-omelet. I just can’t understand, why many omelet-receipts are marked as gluten free? It’s kind of the same as if I write ”bacon-omelet – not suitable for vegans”… 😀

15 thoughts on “Helppo ja nopea pekonimunakas

  1. Hei! onko sille joku syy että bannerin mave-kuvassa toinen käsi on myötä- ja toinen vastaotteessa? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.