Mitä siellä kampaajalla oikein kävikään?

Posted on Posted in Muoti, Yleinen

Noniin, eli kävin tosiaan pari viikkoa sitten kampaajalla, leikkauttamassa itselleni long bob -kampauksen.

Löysin kampaamon googlatessani ”Helsingin paras kampaamo” 😀 Soitin ja kerroin mitä halusin ja että minulla on todella pitkä ja paksu tukka ja minulle varattiin 3h aika. Ajattelin tässä kohtaa että se 3h on varmaan hieman liioiteltua, kun ei mitään isoa projektia kuitenkaan olla tekemässä! 😀 Tiedustelin myös, että paljonko tällainen muutos tulisi maksamaan ja arvioksi annettiin n. 200€ mikä kuulosti ihan kohtuulliselta muutokseen nähden. En halunnut ihan halvimpaan mahdolliseen kampaamoon mennä, koska oletin että hieman korkeampi hinta tarkoittaisi parempaa lopputulosta.

Tullessani paikalle kerroin kampaajalle mitä halusin, näytin kuvia ja kerroin että haluan että tyvi on omaa tummaa väriä joka lähtee vaalenemaan latvoihin raidoilla tai liukuvärjäyksellä. Mun tukka kasvaa niin nopeasti, etten missään nimessä halunnut sellaista että kahden viikon päästä pitäisi olla värjäämässä juurikasvua. En ollut ihan varma että voiko tällaista kampausta mitä halusin edes leikata mulle, kun mun tukka on niin paksu.

Tässä kuvia mitä näytin:

imageimageimage

View this post on Instagram

Tartossa ollaan! Nyt raflaileen ✌ #tartu

A post shared by Janna (@oinasjanna) on

Kerroin myös useampaan otteeseen, etten missään nimessä halua sellaista oljenväristä tattitukkaa. Tattitukka = kun paksu tukkaa leikataan suoraan poikki lyhyeksi ja jää tosi paksuksi latvoista niin että näyttää vähän tatilta.

Tässä mun tukan lähtötilanne, mulla oli viinipunaiseen menevää tummaa väriä siinä, jonka olen laittanut kotona ja joka on aika lähellä omaa väriäni, paitsi että on se punertavuus.

image

Eipä muuta kuin hommiin, tukasta lähti 40cm (mittasin mittanauhalla) ja värinpoistolla lähdettiin muuttamaan väriä. Kysyttiin myös lupaa laittaa Olaplexiä tukkaan vaalennuksen kanssa joka toki toisi lisää hintaa ja arvio oli noin 30-50€ riippuen paljonko käytetään. Olen kuullut Olaplexistä paljon hyvää joten halusin sitä tukkaan. Yhdessä myöhemmässä vaiheessa kysyttiin myös että saako sitä laittaa ja suostuin, silloin en kysynyt hinta-arviota kun kyse oli raidoista niin ajattelin ettei hirveästi tule lisää hintaa.

image

Aikahan sitten vierähti, keskiviikkona olin viisi tuntia kampaajalla eikä tukkaa saatu valmiiksi, mutta mun oli pakko lähteä töihin. Sovittiin että tulen seuraavana päivänä jatkamaan ja kampaaja letitti mun tukan, kun väri oli keskeneräinen ja tukka vain leikattu sen verran että pituus lähti.

Tässä kohtaa otettiin maksu koko helahoidosta, joka oli 405€. Hinta yllätti koska tosiaan luulin että olaplexhoidonkin kanssa se jäisi alle 300€, mutta se ei ollut sama kampaaja joka oli väärän arvion puhelimessa antanut. Purin hammasta ja maksoin kuitenkin, koska ei siinä tilanteessa nyt hirveästi muuta voi tehdäkään ja tässä vaiheessa tosiaan vielä luulin että lopputulos vastaisi odotuksia.

Illalla kun avasin letin niin tukkahan oli ihan kammottava, mutta en mitään ihmeitä odottanutkaan kun ei ollut valmis. Mulla oli siis juuri sellainen oljen keltainen ripulin värinen tattitukka 😀

image

Seuraavana päivänä kerroin kampaajalle mielipiteeni keskeneräisestä tukasta (saatoin jopa käyttää termiä ”ripuliväri” 😀 ) ja otin taas esille tämän kuvan:

image

Toisen kampaajan kanssa katsoivat ja lähdettiin värjäämään. Jo edeltävänä päivänä oli tosiaan puhetta ettei saataisi yhdellä kertaa noin vaaleaa latvoista ja se oli mulle ihan ok, koska mulla ei missään vaiheessa ollut aikomusta tehdä mitään suurta vaalennusprojektia, kun en halua olla blondi vaan pidän mun tummasta tukasta. Halusin vain kesäksi kevyemmän lookin että hieman latvoja kohtaan vaalenisi, mutta en todellakaan mitään kuparinväristä tai oljenväristä tukkaa, koska vihaan niitä värejä itselläni. Hieman välillä ihmetytti jutut mitä tukalle tehtiin, mutta koska en itse ole ammattilainen oletin tietysti että kampaaja tietää mitä tekee ja että olemme samalla aaltopituudella lopputuloksesta.

Tukkaa värjättiin ja lopuksi suoristettiin ja leikattiin. Tässä kohtaa sanoin, etten koskaan pidä tukkaa tällä tavalla suoristettuna, mutta piti kuulema tehdä niin että sen saa leikatuksi. Ihmettelin myös että tyvi oli kuparinvärinen, mutta kuulema johtui valosta ja tottuisin siihen ja kun oma tukka kasvaa niin tulee liukuväri ja sana projekti tuli taas esille. Kampaajan seuraava asiakas oli jo odottamassa ja olin taas myöhässä töistä niin löin tukan ponnarille ja lähdin töihin. Ponnarille sen takia, etten halunnut kommentteja tukasta ennen kun itse olen ehtinyt katsomaan sitä kunnolla.

Illalla tulin myöhään kotiin, joten tukan katseleminen jäi seuraavalle päivälle päivänvaloon. Senhän mä jo tiesin, ettei tukka väriltään yhtään vastannut sitä mitä olin lähtenyt hakemaan ja edelleen oli fiilis, että tekisi vain mieli lyödä tummaa väriä päälle ja unohtaa koko juttu. En myöskään pitänyt yhtään siitä millä tavalla tukkaa oli suoristettu, joten kävin kastelemassa (en pessyt kampaamoaineota pois) tukan että saisin sen sellaiseen malliin joka tuntuisi luontevalta. Muistan nimittäin joskus kuulleeni, että ihmiset eivät pidä siitä miten kampaaja on tukan asetellut niin näyttää hyvältä sitten kun sen kuivaa itse.

No ei vaan mun tapauksessa. Tuli itku jo ennen kun olin saanut tukan täysin kuivaksi. Nyt huomasin myös että leikkaus oli juuri sitä mitä en halunnut. Ei pelkästään oltu jätetty ohentamatta, mutta latva oli ihan epätasainen. Ne jotka näkivät sen olivat kaikki mun kanssa samaa mieltä siitä, että näyttää siltä että olisin itse keittiösaksilla leikannut.

imageimageimageTukka vielä hieman märkänä kylppärivalossa.

imageKuivana luonnonvalossa, tattitukka <3

Kelatkaa se tunne kun tajuaa maksaneensa 405€ ja lopputulos on tarkalleen se mitä sanoit ettet missään nimessä halua. En siis sano että väri oli universaalisti oksettava, mutta kun se ei ole yhtään sitä mitä halusin ja mistä luulin maksavani. Soitin itkuisena kampaamoon että mun tukka on ihan hirveä ja sain heti ajan maanantaille korjausleikkaukseen. Latasin viikonlopun aikana Instagramiin kuvan missä olin saanut tukan näyttämään siedettävältä oikealla kuvakulmalla ja filtterillä, mutta tässä siis miltä se oikeasti näytti jos joku ihmetteli kun en lämmennyt kun tukkaa kehuttiin! 😀

Olen odottanut tämän tukkatarinan kirjoittamisessa, koska halusin antaa kampaamolle rehdin tilaisuuden korjata tilanne. Maanantaina menin paikalle eri kampaajalle ja olin varautunut että joutuisin kovasti perustelemaan ja väittelemään saadakseni lopputuloksen mitä halusin.

imageTältä näytti tukka maanantaina kun istahdin kampaajan tuoliin.

Yllätyin positiivisesti, minua ei kyseenalaistettu ollenkaan vaan kysyttiin että mistä en pidä niin korjataan. Vastaushan oli se, että ainoa asia josta pidin oli pituus! 😀 Kun mulla puoli viikkoa oli tämä olkitukka, niin totesin myös, etten välttämättä halua sitä suuren kontrastin liukuväriä, jos se jäisi tämän väriseksi kun se väri niin inhotti mua, niin laitettiin nyt vihdoinkin sitä tummaa väriä tyveen ja lähdettiin tekemään raitoja kuten siinä toisessa kuvassa.

Nyt väristä tuli sellainen mitä halusin ja ohennettiin tukkaa paljon, katsottiin sekä ulkona että sisällä peilistä että varmasti tuli hyvä ja sellainen mihin olisin tyytyväinen. Enää jäi vaivaamaan se, että miten saatanan kalliiksi tämä tukkahomma tuli eikä ole oikein kiinnostanut ottaa tukasta kuvia, koska tulee aina mieleen miten paljon rahaa siihen meni. Se on kuitenkin vain tukka! 😀 Henkilö joka hoitaa näitä asioita oli lomalla ja sovittiin että soiteltaisiin tällä viikolla vielä mahdollisesta hyvityksestä.

image

Eilen soiteltiin henkilön kanssa joka näitä ja hoitaa, ja sovittiin että minulle palautetaan yli puolet summasta. Se on minusta tosi reilua tämän härdellin jälkeen ja uskokaa tai älkää, mutta tästä hommasta jäi lopuksi hyvä fiilis. Siitä täytyy kyllä nostaa hattua kampaamolle, että asiakaspalvelu on toiminut erittäin hyvin. Kertaakaan eivät ole väitelleet minua vastaan, enkä tarvinnut käyttää mitään hyvin valittuja voimasanoja tämän asian hoitamiseen. Minua kuunnteltiin eikä missään vaiheessa annettu ymmärtää että olisin ärsyttävä kun vaadin hyvän lopputuloksen, vaan heillekin oli tärkeää että tukkaa tehtäisiin kunnes olisin tytväinen lopputulokseen. Jokainen voi epäonnistua, mutta se hoidettiin mielestäni todella hyvin loppuun, niin että asiakkaalle jää hyvä mieli! 🙂

71 thoughts on “Mitä siellä kampaajalla oikein kävikään?

 1. Huh, aika vaiheikas tukkatarina mutta vikassa kuvassa näyttää kyllä ihanan kevyeltä kesätukalta 🙂 Tarinassa siis onnellinen loppu.

  Tiedän niin monta ihmistä, jotka olisivat joko a) purreet hammasta ja kärsineet epämiellyttävän tukan kanssa tai b) rynnänneet kampaamoon suoraan voimasanoja käyttäen haukkumaan kaikki pystyyn, joten hyvin hoidettu (ja peukunnosto tosiaan siitä, että säästit tämän blogikirjoituksenkin siihen, että tukka-asia oli loppuun käsitelty). Kyllä se hyvän (ellei parhaan) kampaamon merkki on myös, jos virheistä kannetaan vastuu ja asiakaspalvelu pelaa, vaikkei heti ensimmäisellä yrittämällä päästäisikään haluttuun tulokseen.

 2. Moikka! En ole mikään ammattilainen mitä hiusasioihin tulee, mutta kieltämättä nuo ensimmäiset kuvat ovat kamali! Siis kamalia siihen nähden mitä olit pyytänyt! Mielestäni kampaajan ammattitaitoon kuuluu se, että he osaavat lukea asiakasta. Noiden sinun näyttämien kuvien perusteella lopputuloksen olisi kuulunut olla sitä miltä se nyt vihdoinkin näyttää! Toki väri on eri, mutta mallin osalta. En voi käsittää kuinka tuollainen leikkaus olisi edes noin kallista! Itse käyn erittäin loistavalla kampaajalla (toki asun Pirkkalassa), mutta pitkien hiusten värjäys kahdella värillä ja ohennus + huonojen latvojen leikkaus maksaa n. 120e! Jos leikkaisin hiusta enemmän, hinta olisi silti tuo sama! Värihän siinä se ”kallis” osuus on! Eikä tuo log bobin leikkaaminen ole sama asia, kun esim täyspitkästö lyhyeksi ”poikatukaksi”, jolloin ymmärrän, että hinta olisi hieman kalliimpi. Aivan järkyttävä juttu! Onneks vihdoinkin sait hienot hiukset ja osa maksusta korvataan!!! Tuo yli 400e kuullostaa kammottavalle, kun kyse oli tosiaan leikkauksesta ja ns. perus värjäyksestä.

 3. Sori ei sais, mutta en voinu olla nauramatta ku näin noi ekat kuvat, vielä ku sun ilme oli just sen näkönen ku ois joku kaveri leikannu sun hiukset kännissä😀 onneks oli kuitenki onnellinen loppu!

 4. Hyvä että sait rahoista osan takaisin ja olit tarpeeksi kärsivällinen mutta periksiantamaton ja vaadit korjausta! Ihan törkeä ryöstöhinta toi 400! Mulla yhtäpitkät hiukset kun sulla ennen operaatiota (ei kyllä noin tuuheat).. Asun pienessä 20 000 asukkaan kaupungissa, tänään kahden sävyn raidat koko päähän ja olaplex 100 eurolla! 🙂 et kyllä laatua saa halvallakin pienistä paikoista, ilmeisesti täällä esim. kampaamon ökykallis vuokra ei nosta työn hintoja tähtitaivaallisiksi..!

 5. Voi mulla meinas tulla itku myötätunnosta! Onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin 🙂 näytät hyvältä<3

 6. Voi jestas sentään, melkein putosin tuolilta kun näin tän postauksen ^_^ piti monta kertaa päivittää sivu kun aattelin et onko toi mun kuva jotenkin vahingossa eksynyt tuohon, aattelin et pakko olla joku bugi 😀

  Sympatiat sulle tukkaruljanssista! Lopputulos oli kyllä mahtava, näyttää tosi hyvältä ja sopii sulle mielettömän hyvin <3 joskus kannattaa näköjään olla rohkea ja repäistä!

 7. Kiva kun kävit linkkaamassa tän stoorin. Mä nimittäin muistan kuinka nyyhkit tukkasi perään alkuvaiheessa ja nyt kyllä ymmärrän miksi. Lopullinen tulos on kuitenkin hyvä, kevyt ja sopii sille hyvin. Vaikka ensialkuun ajattelinkin etten missään nimessä halua samaan paikkaan mennä niin oikeastaan, miksikäs en jos ja kun homma kuitenkin hoidetaan loppuun nimenomaan asiakasta kuunnellen. Toki 400€ olisi silti melko kirpeä hinta maksaa jos nyt oletettaisiin että se olisi mennyt maaliin ensimmäisellä kerralla.

 8. Paluuviite: retro 8 jordans
 9. Paluuviite: air jordan xiv aqua
 10. Paluuviite: nike dunk
 11. Paluuviite: emu wallaby mini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.