Pokemon go – ehkä paras pelikeksintö ikinä

Posted on Posted in Mielipiteet, Muoti, Yleinen

Pokemon go, eli peli jossa pokemonit tulevat oikeaan maailmaan.

Varsinkin mun nuorin veli on tosi kova pokemonfani ja on puhunut tästä pelistä taukoamatta varmaan kuukauden. Alkuun en tajunnut ollenkaan että mistä puhui ja totesin vain että ”katsellaan” kun kysyi että voidaanko sitten pelata yhdessä. Ei oikein jaksa pitkään istua minkään konsolin edessä pelaamassa.

Nyt kun peli on tullut ulos, asenteeni on ihan eri. Ihan mahtava keksintö! Peli, joka saa niitä lapsia ja nuoria liikkumaan, jotka muuten istusivat sisällä pelaamassa. Pelin henki on se, että mitään ei tapahdu jos ei kävele ulkona. Pyydystääkseen pokemoneja täytyy siis kävellä ympäriinsä.

Lupasin että pelaisin vähän ennen kun veli tulee kylään ja innostuin niin että päädyin kävellen salille. Aurinko paistoi ja pyydystin pari pokemonia siinä samalla. Pelissä oikeat nähtävyydet on ”poke stopseja”, eli menemällä katsomaan nähtävyyksiä saa pisteitä ja siinä kerrotaan että mikä nähtävyys se on.

image

Eilen pikkuveli tuli kylään ja lähdettiin keskustasta kävelemään Seurasaareen pokemonmetsästyksen merkeissä. Yhteensä tuli Pokemon gon mukaan käveltyä 5,5 km, todellisuudessa enemmän koska serveri kaatui melkein kokoajan. Mutta 5,5km kävelyä ihan vain pokemon gon takia. 13-vuotiaan saaminen innostumaan kävelylenkistä ei ennen ollut ihan helpoin tehtävä, mutta nyt kyseli kilometrien perään ja varmisti ettei käveltäisi liian vähän.

imageTämäkin taivas olisi jäänyt näkemättä jos olisi istunut sisällä pelaamassa.

Oli muuten hassu tunne kun ihan random ihmisten kanssa keräännyttiin samoihin paikkoihin odottamaan pokemoneja ja yksi vastaantuleva mies tuli mun veljeltä kysymään vinkkejä yhdestä paikasta. Mä katsoin vaan vieressä silleen että ”hä, puhuttekste oikeesti pokemoneista?” 😀

Peli on ollut virallisesti ulkona vasta pari päivää, mutta se herättää jo nyt tunteita puolin ja toisin. Edellämainitusta syystä peli on mun mielestä kuitenkin ihan mahtava, vaikka toki ymmärrän että huvittaa että aikuiset ihmiset juoksevat pokemonien perässä. Paras muoto pelata se kuitenkin on aikuisillekin jos jotain pitää pelata, koska pelatessa on pakko liikkua ulkona! 🙂

image

Ainoa huono puoli mitä itse näen tässä pelissä, on se että kävellään liikenteessä naama puhelimen näytöllä. Ensimmäinen pokemon mikä mulla tuli vastaan, tuli risteyksessä, niin että pokemon oli autotiellä. Eli siinä täytyy olla tosi tarkkana, että oma turvallisuus menee pokemonien pyydystämisen eteen.

Joko olet pelannut? 🙂

12 thoughts on “Pokemon go – ehkä paras pelikeksintö ikinä

  1. Mä oon koukuttunut, myönnän! Katotaan kauanko tää huuma kestää mutta ihan samoin ajatuksin rustailin tänään blogiin. Ehkä me törmätään enskerralla Pokémon-jahdissa 😀 😀

    myprojectisme.fitfashion.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.