Treenin aikana jutteleminen

Posted on Posted in Mielipiteet, Puntti, Punttimimmi, Treeni, Yleinen

Nyt ajattelin nostaa kissa pöydälle, eli aihe joka on minua jo pitkään vaivannut: treenin aikana jutteleminen. En oikein tiedä miten tästä puhuisi tai kirjoittaisi ilman että loukkaisi ketään, koska se ei tosiaan ole tarkoitus. Kyse kun ei ole siitä että minulla olisi mitään henkilökohtaista ketään vastaan, vaan siitä, että minua pännii kun tullaan höpöttämään treenin aikana.

Monilla on tapana harrastaa sellaista hyväntahtoista höpöttelyä. Ei oikeasti ole mitään asiaa, mutta on kiva vaihtaa kuulumisia salilla. En halua olla kenellekään ilkeä, joten olen tähän saakka ollut mukava ja jutellut jos joku haluaa jutella.

treeninaikana1 treeninaikana2Sali jossa kukaan ei pienellä pakkasella ole keskustelemassa.

Viime kuukausina olen kuitenkin huomannut että tämä asia oikeasti vaivaa mua, koska mulla menee keskittyminen treenistä. Eri asia ehkä jos heiluttelen jotain 2kg käsipainoja, siinä ei välttämättä ihan hirveästi tarvitse keskittyä, mutta jos raudoissa lähestytään maksimipainoja, niin ihan oikeasti pitää keskittyä jos haluaa että treenistä tulee jotain. Tarvitsen myös sen sarjojen välisen ajan siihen keskittymiseen, ja se keskittyminen lähtee kun kuuntelen että miten olisit oikeasti kova nostaja jos ei vaan olisi sitä tai tätä/mitä ajattelit tehdä viikonloppuna/neuvoja mitä en ole pyytänyt. Mä ainakin tarvitsen sen tietyn raivon ja paineen treeniin ja se jännitys katoaa jos kohteliaasti joka sarjatauolla nauraa jonkun jutuille.

Pahimmillaan kun tilanne on ollut esimerkiksi se, että olen jo kiristänyt vyön ja ottamassa happea ennen vetoja, niin joku tulee ihan nimellä juttelemaan. En oikeasti käsitä, miten voi ajatella että joku siinä kohtaa treeniä haluaisi jutella yhtään mistään. Vaikka olisi joku pienempi hätäkin, niin se voi varmaan odottaa sen minuutin että saan sarjan tehtyä.

treeninaikana3

Olen ostanut isot kuulokkeet, jotta saisin paremmin keskityttyä ja ne selkeästi viestittäisi, että ei, en halua keskustella. Ei auta, varsinkaan kun ne ei tunnu suurimmaksi osaksi aikaa toimivan. Välillä vaikka on kahdet kuulokkeet mukana, kummatkaan ei toimi. Eli se että ne ottaa pois päästä sarjan ajaksi, ei myöskään ole merkki siitä että olisi vastaanottavainen keskustelulle, vaan merkki siitä että kuulokkeet ei toimi.

Muutenkin, punttitreeni on aina ollut mulle sellainen paikka, missä en halua eikä tarvitse olla sosiaalinen. Vaikka tykkäänkin yleisesti ottaen olla sosiaalinen ja jutella ihmisten kanssa, en halua että punttisalille meneminen on mulle sosiaalinen tapahtuma. Toisille taas treeni on tärkeä sosiaalinen tapahtuma ja sekin on ihan ok, kunhan osaa myös lukea sitä että kaikki eivät halua höpöttää treenin aikana vaan joko ennen tai jälkeen.

treeninaikana4Myöhäisillan treeni, sain jumpata yksin.

En ole senkään takia tätä kovin herkästi viitsinyt ottaa esille, koska olen salilla töissä. En mä halua siellä olla epäkohtelias kenellekään. Mutta toivoisin että ne kuulumiset voisi vaihtaa sen 20 viikkotunnin aikana jolloin olen salilla, mutta en itse treenaamassa. Tai jos se ei sovi niin vuorokaudessa on 24h, eli ne kuulumiset haluan vaihtaa sen 22h aikana kun en treenaa.

13 thoughts on “Treenin aikana jutteleminen

  1. Ahh niin ymmärrän tuon tunteen! Siksipä itekin pidän vaikka rikkinäisiä kuulokkeita ja olen reagoimatta juttelijoihin niin jättävät rauhaan 😂
    Omalla salillani on treenareita (ilmeisen amatöörejä seuraavasta päätellen) jotka tulevat KESKEN SARJAN länkyttämään ”kauheet painot sulla” ”ootpa riski” ”miesten sarjassa menet” tai taivastellaan ulkoista muodonmuutosta. Miten hitossa siinä teet sarjan loppuun kun toinen lässyttää siinä naaman edessä! Argh raivo!
    Eri asia on olla kaverin kanssa salilla ja jutella tämän kanssa treenin lomassa esim suorituksesta/varmistuksesta, kun tämä ymmärtää antaa myös sen oman rauhan.

  2. Moi. Kivat Adidaksen verkkarit noi harmaat,mistä oot ostanut jos saa kysyä? Oon etsinyt jo pidemmän aikaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.