Rakkaudesta rutiineihin (ja rautaan)

Posted on Posted in Dieetti, Mielipiteet, Motivaatio, Puntti, Punttimimmi, Ruokavalio, Treeni, Yleinen

Ehkä sitä myötä kun ikää tulee lisää (olenhan minä kuitenkin jo 23 lol), sitä oppii paremmin ymmärtämään ja myös hyväksymään omia luonteenpiirteitä. Yksi asia mitä minä olen viime aikoina itsessäni ennen kaikkea ymmärtänyt on rakkauteni rutiineihin. Mä olen juuri sellainen tylsä tyyppi joka rakastaa kangistua kaavoihin 😀 😀 Tähän oli pakko laittaa ne hymiöt siltä varalta, jos joku ei ymmärtänyt että kyse oli hieman sarkastisesta lauseesta, mutta minusta tuntuu että jo jonkun aikaa on ollut kovin muodikasta kertoa olevansa ”vapaa sielu” ja tekevänsä asioita spontaanisti ja go with the flow. Se että pitäisi olla virran vietävä ilman suunnitelmia lähinnä stressaa minua, kun tykkään siitä että tiedän mitä tulee tapahtumaan etukäteen ja voin suunnitella asioita ja valmistautua.

Mitä mä yritän sanoa on se, että sitä myötä kun olen ymmärtänyt olevani tällainen, voin myös helpottaa omaa elämääni hyväksymällä sen ja käyttäytymällä sen mukaan. Olen esimerkiksi ihan innoissani tästä dieetin tuomasta rutiinista, koska se enemmänkin helpottaa mun elämää kuin hankaloittaa sitä. Ruokaileminen on hirmu helppoa, kun kaikki on suunniteltu etukäteen. On helppo tietää aamulla paistaa lihat ja laittaa rasioihin ja miettiä päivän liikunnan määrästä että tuleeko minkä verran riisiä tälle päivälle. Laittaa kaiken valmiiksi kerralla loppupäiväksi ja menoksi. Sitten kun kello on ruoka-aika ottaa vaan ruuat esiin, eikä tarvitse sen kummemmin miettiä mitä sitä sitten söisi kun nälkä iskee.

img_4439 img_4380 img_4707

Minusta on muutenkin kivaa kun arki on aika samanlaista. Herätys, lenkille tai suoraan aamupalan kimppuun, ruuan tekeminen, treenaamaan tai töihin, ruokaa töitä ruokaa töitä ruokaa töitä, kotiin, ruokaa, nukkumaan. Mahtuu siihen väliin vähän sosiaalistakin elämää, mutta siinä aikalailla se arkirunko, näin yksinkertaistettuna ja mä tykkään siitä.

Treenit ovat nyt kulkeneet aika hyvin ja on ollut kiva huomata että kroppa ottaa hieman paremmin jo treeniä vastaan. Marko Patteri suunnitteli mulle uuden treeniohjelman kisojen jälkeen, jossa tehtiin vähän muutoksia viime ohjelmaan. On siistiä kun meidän yhteistyö toimii niin hyvin ja treenit suunnitellaan mun kropan ehdoilla. Tämä toimii mielestäni tosi hyvin ja näkeehän sen jo siitä että rauta liikkuu paremmin, kun vetoennätys on parantunut 15kg siitä kun viime vuoden loppupuolella alettiin yhteistyötä miettimään.

img_4605

Mä tykkään siitä että tiedän etukäteen, että esimerkiksi ensi viikon torstaina on maksimivetopäivä. Silloin vedetään siis sen päivän maksimi, eli jos kunto on ihan paska sinä päivänä niin sit se paska rauta on sen päivän maksimi. Ei siis ole paineita että maksimipäivänä olisi pakko tehdä uusi ennätys. Tykkään kuitenkin siitä että voin henkisesti alkaa varautumaan kovaan treeniin samalla tavalla kuin kisoihinkin valmistautuu, mielessäni päättää että silloin se rauta otetaan pois, piste.

Viime viikolla tein sitten maksimivetopäivänä uuden maastavetoennätyksen, 177,5kg. Olin ajatellut etukäteen että ottaisin 175kg, rauta joka hylättiin SM-kisoissa. Treenipäivän aamuna ajattelin kuitenkin että samalla vaivalla otan sen 177,5kg. Kerta jotain raskasta pitäisi kuitenkin nostaa, niin voin yhtä hyvin yrittää vähän isompaa rautaa ja sieltähän se nousi!

Kannattaa laittaa mun instagram seurantaan @punttimimmi, sinne tulee useammin päivitystä ja pysyy paremmin ajan tasalla.

img_4279

En ole täällä blogin puolella muistanut asiasta mainita, mutta sain paikan Suomen EM-kisajoukkueeseen!! Tämä tarkoittaa sitä, että mun seuraavat kilpailut tulevat olemaan EM-kilpailut heinäkuun alussa, Vantaalla. Ei tarvitse sen pidemmälle tällä kertaa matkustaa! 😀 Mutta vitsi että olen innoissani!

19 thoughts on “Rakkaudesta rutiineihin (ja rautaan)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.