Iso = lihava ?

Posted on Posted in Mielipiteet, Muoti, Punttimimmi, Yhteistyöt, Yleinen

Kaupallinen yhteistyö: Itis

Haluaisin ajatella etten ole kovinkaan lihava. Paino sanalla haluaisin, koska vaikka kotona peilin edessä näkisin etten ole, niin kun jatkuvasti tulee muistutetuksi siitä miten iso on, on vaikea erottaa sitä lihavuudesta. Mulla on välillä sellainen fiilis, että ehkä valehtelen itselleni ja olen kuitenkin lihava.

Sain vähän aikaa sitten sähköpostin, joka oli muuten oikein asiallinen, mutta päättyi sanoihin ”ps. näin sinut kerran livenä ja olet kyllä aika iso nainen”. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta jos joku sanoo lihavaa lihavaksi, niin sitä pidetään ilkeänä ja varmaan kymmenet asianomaisen lisäksi pahoittaivat siitä mielensä. Mutta naisen sanomista isoksi ei ilmeisesti mene kategoriaan asioista mitä on epäkohteliasta sanoa, sen verran usein mä olen sitä kuullut.

itis1T-paita: Carlings, shortsit: New Yorker

Minun ja varmaan monen muun naisen korvaan iso on aika pitkälti yhtä kuin lihava. Tiedän, että sitä nyt ei välttämättä tällaisella kommentoinnilla tarkoiteta, olen 178cm pitkä, joten väistämättä näytän isolta esimerkiksi minua päätä lyhyemmän silmissä, vaikka olisin pelkkää luuta ja nahkaa. Silti asiasta huomauttaminen ärsyttää, ei minulla ainakaan ole tapana mennä toisille toteamaan että ovat pienikokoisia, paksuja tai vaikka kierosilmäisiä, niin en ymmärrä miksi pitää sitten kommentoida sitä isoutta.

Mä en ole pitkään aikaan käyttänyt oikein muita vaatteita kuin sporttivaatteita. Vaikka haluaisin käyttää ”tavallisia” vaatteita, niin niiden löytäminen tuottaa ongelmia. Yleensä se menee nimittäin näin: katson kotona peilistä että hei, en mä ole lihava ja sitten menen kauppaan ja XL kokoinen vaate ei mene päälle ollenkaan. Siis E-X-T-R-A L-A-R-G-E. Sitten housut kokoa 44 superstrech jäävät reisille. Kaupan isoin koko ja superstrech, mutta ei tarpeeksi isot minulle. Yritän ajatella että vaatteet ovat tehty vain eri muotoisille naisille, mutta tuleehan siitä kuitenkin paha mieli.

Tämä ja kommentointi siitä miten iso olen, on johtanut siihen että pitkään ajattelin että mun on turha edes yrittää ostaa mitään kivoja vaatteita, kun ei ne kuitenkaan mene mun päälle. Eli sitten olen ostanut lähinnä jotain rumia rytkyjä joista en edes pidä, ainoana vaatimuksena että mahtuvat päälle. Jotain muita vaatteita kuin treenivaatteita kun on kuitenkin pakko olla. Espanjassa viime kesänä oli pohjanoteeraus kun ostin miesten puolelta ihan sairaan rumat shortsit, kun oli vaan pakko löytää shortsit mitkä menisi jalkaan kun oli niin lämmin 😀

imageOhut takki: H&M, shortsit: New yorker

Olen kuitenkin jo jonkun aikaa sitten päättänyt panostaa tavallisiin vaatteisiin ja vaikka sitten koluta niitä kauppoja niin kauan että löydän kivoja vaatteita. Päätin, etten enää osta vaatteita vain koska menevät päälle vaan ostan ne mistä oikeasti tykkään, vaikka se tarkoittaisikin sitä ettei valinnanvaraa hirveästi ole. Se mikä minua ihmetyttää on se, että monesti näen minua huomattavasti leveämpiä naisia pukeutuvan kivoihin vaatteisiin ja jostain he vain vaatteensa löytävät.

Sain Itikseltä yhteydenoton yhteistyöstä ja ajattelin että tämä voisi olla täydellinen mahdollisuus ostaa oikeasti kivoja kesävaatteita, tai ainakin se olisi tavoite. Vähän pelkäsin että miten kirjoitan tämän postauksen jos käykin niin kuin yleensä että käteen ei jää kuin paha mieli… 😀 Mutta onneksi pääsin tavoitteeseen ja sen yli!

Mun ihan lempparikauppa on New Yorker ja sieltä löytyi kun löytyikin täydelliset shortsit. Uskokaa mua kun sanon että siinä oli aika leveä hymy pukkarissa kun shortsit sekä menivät päälle että näyttivät mun mielestä kivoilta. Eivätkä todellakaan olleet hinnalla pilattuja.

itis3itis2T-paita: H&M, shortsit: New yorker

Näiden lisäksi löysin pari kivaa hihatonta toppia, myös New yorkerista ja sitten sorruin hieman mun suunnitelmasta olla ostamatta mitään treenaamiseen liittyvää, heh. Koska kuinka hauska on paita jossa lukee ”Run like no one is watching”? Oli pakko saada! 😀 Matkaan tarttui myös Adidaksen sandaalit, yhdellä ruotsalaisella voimanostajamimmillä on samanlaiset ja olen instagramkuvia katsoessa päättänyt että minäkin haluan sellaiset!

imageSandaalit: Intersport, paita: H&M

En nyt tällä varsinaisesti tarkoita että olisi paha mieli sen takia että pitää ostaa isokokoisia vaatteita, vaan enemmän tosiaan harmittaa se että tarpeeksi isoja vaatteita harvemmin löytyy. Tällä kertaa kuitenkin Itiksen liikkeet todisti mun olleen väärässä, joten ehkä tämä ongelma alkaa olemaan enemmän pään sisällä kuin oikeasti siinä etteikö sopivia vaatteita löytyisi. Pitää vain jaksaa etsiä! 🙂

28 thoughts on “Iso = lihava ?

 1. H&m, asos, lindex ja kappahl myyvät myös pluskoon vaatteita, kannattaa tsekata ”normaalimallistojen” ulkopuolelta muita mahdollisuuksia!

 2. Nå jestas människor som säger sådär, man funderar ibland va som tvinnar i deras huvuden.. 😅

  O me domdär klädena, de känns som att inga storlekar mera e ’rätt’. Vissa kläder som e storlek XL e kunnon små
  Medan vissa som e storlek s kan vara hur stora som helst😅 De e så sjukt svårt o hitta kläder nuförtiden som passar bara för att alla har så olika mått på sina kläder 😬

  1. Pituutta 185cm ja kyllä helposti tuntee itsensä norsuksi vaatekaupassa! Tsekkaa bik bokin never denim housut, ne oikeesti on stretchit vaikka joutuukin ottamaan sen XL koon. Ja Lindex tosiaan ja uutena löytönä Nanso. Tosi kivoja juttuja! Itiksessä myös Flash kauppa käymisen arvoinen.
   Kiitos näistä painoa käsittelevistä jutuistasi! Avannut omia silmiä tosi paljon 🙂

 3. Samassa veneessä ollaan… Kotona katson peilistä, että vitsi mikä upea mimmi, jolla on kunnon hartiat ja vahvannäköiset kädet ja jalat. Sitten menen vaatekauppaan ja mikään ei mahdu päälle ja jos mahtuu niin ei ainakaan istu päälle ollenkaan. Tulee väistämättä olo, että on vääränlainen naiseksi. Täytyy kuitenkin muistaa että aika pieni prosentti naisista liikuttelee sellaisia rautoja kuin me ”isot” voimanostajat. Pitää alkaa vain hymyilemään sovituskopissa ja näyttää vähän habaa niin muistaa mikä on tärkeää :-).

 4. Moikka! Mulla on ihan sama ongelma! Plus oon ihan saman mittanenkin, mutta oikeestaan oon vähän kyllä pulleekin, anyways iso. Mitä tulee noihin perus rättikauppojen plusmallistoihin tulee ne on aina liian isoja tai sitten pieniä, tai aivan järkyttäviä! Löysin ihanan vaatemerkin, jolla on kauniita vaatteita nimenomaan isoille naisille, ei rumia vaatteita lihaville. https://m.euro.evansfashion.com/

  Joitakin tuotteita on saatavilla myös zalandolla, mutta vielä vähän huonosti.

 5. Tää tulee nyt todella myöhässä, mutta minäkin näin sinut kerran livenä ja kerroin vielä kotonakin miten ihana, lämmin, ystävällinen, hyvät käytöstavat omaava ja kaunis olit LIVENÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.