Kisaraportti EM-kilpailuista

Posted on Posted in Dieetti, Kisat, Yleinen

EM-kisoista on jo melkein kuukausi, mutta hetken aikaa piti kerätä ajatuksia ja itse fiilistellä, ennen kuin halusin tämän tekstin julkaista. Palataan siis kuukauden ajassa taaksepäin, World Powerlifting Congressin (WPC) EM-kisoihin. Tai pitää ehkä mennä vielä pidemmälle, jotta tässä tekstissä on jotain järkeä. Tiedossa on siis paljon lukemista, joten otahan hyvä asento.

Kun SM-kisojen jälkeen sain tiedon että olin Suomen joukkueessa EM-kisoihin, päätin melkein heti että pudottaisin painoa alempaan sarjaan eli -90kg sarjaan. SM-kisoissa kisasin +90kg sarjassa. Viime joulukuussa olin vetänyt painoa alempaan sarjaan, mutta epäonnistuin tankkauksessa ja kisat menivät mönkään. Selvää oli siis että tällä kertaa pitäisi tehdä asiat toisin, joten jos haluaisin mennä alempaan sarjaan olisi pakko laihduttaa.

imageÄidin ompelema dieettimotivaatiopaita

Vähän aloin heti siistimään ruokavaliota, mutta vasta pääsiäisen jälkeen aloin kunnolla dieetille kun huomasin ettei paino pelkillä kauniilla ajatuksilla tippunut. Pääsiäisen jälkeen aamupaino oli 96,7kg. Tähän ihan välikommenttina että SM-kisoissa paino oli 93 ja jotain ja sama juttu oli Porin kisoissa syksyllä. Normaalisti mulla paino pyöri siinä 95-97 ympärillä sekä ennen että jälkeen kisojen, että en tiedä jännitänkö niin että painoa tippuu muutaman kilon vai miten voi olla mahdollista.. 😀

imageLaiskan päivän lounas, pohjalla on riisiä mikä ei kuvasta näy

Alkuun tein dieettini itse, mutta ainoa mikä siinä kiristyi oli pää. No okei, tippui painokin ja kroppa kiristyi, mutta ei siinä tahdissa kun olisi pitänyt. Toukokuun lopussa dieetti laitettiin uusiksi ja nyt alkoi muutosta tapahtumaan. Edelleenkin alkuun hitaasti ja mua ärsytti kovasti ajatus siitä että olen useamman kuukauden dieetillä ja joutuisin silti vetämään painoa. Jälkeenpäin uskon että syy siihen ettei paino oikein tippunut oli migreeninestolääke joka minulla oli kuukauden verran käytössä dieetin aikana, sillä koko sen ajan kun lääke oli käytössä olo oli todella nesteinen. En tajunnut tätä sen kuukauden aikana kun ei koskaan aikaisemmin ole tällaista ollut ja havahduin yhteyteen vasta lopetettuani lääkkeen, koska vuorokaudessa paino tippui yhtäkkiä kilon verran vaikka mikään muu ei ollut muuttunut ja sen jälkeen paino tippuikin tosi nopeasti. Olisi vähän vähentänyt painostressiä jos olisin osannut laskea 1+1, kun paino myös nousi kilolla heti lääkkeen aloitettuani…

Treenit kulkivat dieetistä huolimatta todella hyvin ja rikoin salilla omia ennätyksiä melkein joka treenissä. Itseasiassa kaikki treenit SM- ja EM-kisojen välissä olivat todella hyvät. SM-kisojen jälkeen valmentajani Marko Patteri teki muutamia muutoksia mun treeniohjelmaan ja ne tuntuivat todella toimivan.

image

Vikassa kovassa vetotreenissä, reilu kaksi viikkoa ennen kisoja tein uuden ennätyksen 180kg, joka oli sama kuin minun sarjani maailmanennätys. Se tuntui paljon kevyeemmältä kuin mitä esimerkiksi 160kg tuntui viime kesänä, kun sen ensimmäistä kertaa nostin, joten siinä mielessä jäi hyvä fiilis. Videota analysoidessani kuitenkin näkyi että reidet meni vähän tangon alle, mikä olisi kisanostossa saattanut johtaa hylkäykseen. En edes käsitä minkä takia työnsin ne reidet sinne alle, kun voimaa olisi muutenkin ollut nostaa niin otti päähän tosi paljon. Kaksi viikkoa aikaa opetella tästä huonosta tavasta pois ja jännitti että onnistunko?

Fiilis lähteä kisoihin oli kuitenkin ihan erilainen kuin aiemmin, koska tiesin olevani parhaassa kunnossa ikinä ja että voimaa on. Tällä kertaa kisalepo oli vähän lyhyempi kuin aiemmin, kaksi viikkoa ennen kisoja kävin viimeisessä kisoihin valmistavassa hieronnassa, luottohierojallani eli HC-hieronnan Tonilla Mayorsilla ja kymmenen päivää ennen kisoja tein viimeisen nopeustreenin. Sen jälkeen ei muuta kuin kisojen odottelua ja painon seuraamista. Aikaisemmin tämä kisalepo on tuntunut aika tuskaiselta kun on jännittänyt niin paljon, mutta nyt ei jännittänyt samalla tavalla vaan oli vaan odottavainen olo.

Kuten jo kirjoitin paino lähti loppua kohden tippumaan tosi hyvin, niin ei tarvinnut enää sitäkään stressata vaan tiesin että pääsen painoon. Tai yritin ainakin kovasti luottaa siihen että Hanna saa mut painoon oli mikä oli. Kivaa oli se, että vielä puntarilla edeltävänä päivänä pystyin syömään normaalisti, vain päivällinen ja iltapala jäi pois. Illalla menin Hannalle yöksi ja aamulla oli sitten aikainen herätys saunaan.

Dieetistä jäi tosi hyvä fiilis ja silleen meni tosiaan nappiin että voimatasot säilyivät elleivät kasvaneet eikä tarvinnut pahemmin nälkää nähdä. Toki jengin kysellessä kuulumisia vitsailin nälästä ja kurjuudesta, mutta todellisuudessa ei tarvinnut pahemmin nälkää nähdä.

img_5529 img_5542

Viimeisen vuorokauden aikana ennen puntaria paino vähän jumitti ja saunaan mennessä paino oli sama kuin edeltävänä päivänä, eli 91,2kg. Hyvin lähti kuitenkin tippumaan aamutuntien aikana, sillä puntarilla paino oli 89,2kg. Ja silloin olin jo syönyt ja juonut vähän, kun olin painossa jo kun lähdettiin puntarille. Kovin suuri luotto mulla ei tosin ollut siihen että oikeasti olisin painossa, never forget viime joulukuun Tampereen reissua, kun olin painossa kotivaa’alla ja kisavaa’alla olin 0,3kg ylipainoinen ja pääsin muovipusseissa kuumaan suihkuun, heh.

Mutta tosiaan, olisi vain kannattanut luottaa Hannaan, koska puntarilla olin 800g kevyeempi kuin mitä olisi tarvinnut olla. Kisasin siis -90kg junioreissa. Katsoessa kuvia mitä otettiin puntarin jälkeen tuli heti nälkä, en ollut tunnistaa itseäni kuivan kesän orava lookista! 😀

em2img_5651 img_5657

Hanna oli tehnyt mulle mukaan ihan parasta puuroa! Nam! Tankkaus sujui erittäin hyvin ja seuraavana päivänä oli sitten viimeinkin odotettu kisapäivä! Tosiaan minua ei ollut tähän asti jännittänyt juurikaan, olin vain innoissani, mutta kisa-aamuna alkoi jo jännittämään menetetynkin ajan edestä 😀 Hyvä niin, koska jos ei yhtään jännittäisi niin olisi turha lähteä kisaamaan. Colin tuli hakemaan mut aamusta ja nokka kohti Vantaata jossa kisat olivat. Nyt vasta kirjoitushetkessä tuli mieleen että olisi voinut ottaa kisapaikasta kuvia, mutta en nähtävästi siellä tullut ajatelleeksi. Nyt jos koskaan tuntui siltä että kello ei liikkunut ja aika omaan nostoryhmään tuntui tuskaisen pitkältä. Ihan kun kello piruuttaan olisi liikkunut ekstra hitaasti… 😀

img_5676 img_5678imageimage

Ensimmäiseen nostoon laitoin 155kg ja huomasin että lämmittelystä oli ehkä mennyt vähän turhan pitkä aika kun nosto tuntui hieman tahmealta ja siltä etten ihan ollut hereillä. Ei muuta kuin herätystä sitten, koska seuraavaan nostoon laitettiin mun tavoite kisoihin 182,5kg, joka olisi uusi maailmanennätys sarjaani. Noston aikana ainoa ajatus päässä oli ”polvet lukkoon” ettei varmastikaan työntyisi reidet alle. Videosta näkee että vähän jännitti kun jäin vielä varmuudeksi pitämään tangosta kiinni kun se oli jo maassa, ettei vaan menisi hylkyyn sen takia että ote irtoaisi!

Ei hylätty vaan nosto hyväksyttiin kaikin tuomariäänin. Hitto sitä fiilistä!!! Ja siitä fiiliksestä ehdin nauttia sen 10 sekunttia ennen kun piti henkisesti jo valmistautua seuraavaan nostoon! 😀 Viimeiseen nostoon 190kg, joka irtosti maasta mutta oli tällä kertaa kuitenkin liikaa. Eikä siinä mitään, koska pääsin tavoitteeseen mikä oli näille kisoille asetettu ja tein uuden maailmanennätyksen sarjaani niin vähemmästäkin saa olla tyytyväinen.

fullsizerender-2Parhaat kannustajat <3

em1Huoltaja Colin

Aika uskomaton päivä, eikä sille fiilikselle vieläkään löydy sanoja. Euroopanmestaruus ja maailmanennätys, olen niin iloinen siitä että saavutin tavoitteeni. Oikeasti tavoitteeni koko vuodelle 2017 oli vetää 180kg, joten sen yli on jo menty ja melkein puoli vuotta 2017 jäljellä. Seuraavaksi sitten kohti isompia rautoja, game on!

35 thoughts on “Kisaraportti EM-kilpailuista

  1. Прошу прощения, что вмешался… Я разбираюсь в этом вопросе. Пишите здесь или в PM.


    В пятницу на работе посмотрю. fifa 15 скачать на андроид бесплатно полная, fifa 15 скачать на айфон а также cardona fifa 15 3dmgame fifa 15 скачать

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.